Боя за коса / Клуб на червенокосите/ 2

• 305 830
  • 1 238
  •   1
Отговори
# 900
Много си хубава!

# 901
Аз искам да се похваля с моята боя на Лакме Хрома
http://www.zlatnaribka.com/boya-za-kosa/boya-za-kosa-lakme/bezam … akme-chroma-60-ml
Нюанса е 6/59 - тъмно русо махагоново червено
Много съм доволна от боята както и от самия цвят. Получи се точно както го исках - по-тъмно червено. Взех си от по-силния оксидант за да съм сигурна, че цвета ще хване и се получи много добре. Повече от ясно е, че червената боя пада супер бързо, но аз се радвах на 2-3 седмици плътен цвят. Голям плюс е, че боята е безамонячна (поради това бях скептично настроена, че цвета няма да хване или ще стои бледо). Цяло лято се боядисвам с тази боя, като нямам намерение да я сменям - получава се цвета който искам, като в същото време е по-щадяща.
Ето и снимка : http://www.img-share.eu/f/images/98/picture1Uz6c2g8.jpg
Страхотен цвят!Каква ти беше основата? Simple Smile

# 902
Благодаря ви!  Blush Преди да се боядисам в червено си бях с естествено кестенявия си цвят.
Снимката не е моя, но цвета е същия - http://www.img-share.eu/f/images/98/predi-korekciataiCBaaBy.jpg
Имах и русо омбре, но преди да ме боядиса, фризьорката ми го отряза.

# 903
  • в.преслав
В петък се боядисах с боя Колаж на Лакме №8.44 и поне за мен се получи супер цвят.Много съм доволна.През останалото време си поддържам цвета с шампоан на Лакме за коси в медни тонове.
Ето и снимка на цвета: (абстрахирайте се от вида ми  Laughing)
http://tornadoto.snimka.bg/daily/boya-lakme-8-44.875826

# 904
  • Пловдив
Цветът е станал много добре.Аз постигам почти същото с Крамер 7,4 и окислител 6%.

# 905
  • в.преслав
Навремето и аз ползвах много Крамер, но сега не я намирам на пазара.Поне при нас я няма.

# 906
Здравейте на всички Simple Smile и аз отскоро пак съм с червена коса. Преди около 10 години пак бях с червена коса за много кратко... но както и да е...

Исках да споделя че вчера пак се боядисах в червено Simple Smile и този път беше много лесно защото основата ми беше сравнително светла...

https://lh3.googleusercontent.com/rV8Yu32cg-xTlp-VfiORI_vBerQXdm … mOCCGkXTc=s577-no

В последно време се боядисвах с Garnier Color Naturals №111 която наистина изсветляваше доста, кафявата ми коса Simple Smile И вчера просто се намазах с Garnier Olia №6.60 , една боя почти ми стигна, има малко недонамазани места но не си личи много. Цвета стана много добре с изключение на корените който си останаха доста тъмни...

И сега се чудя дали да продължавам - първо да изсветлявам с първата боя и после да слагам втората... но си е доста занимавка...

Гледах доста филмчета в Youtube и намерих няколко в който момичетата казват, че ако се ползва боята "Loreal HiColor Highlights" не е нужно да се изсветлява предварително косата... но доколкото знам и успях да проверя тази боя не се продава в БГ Sad Има я в amazon.co.uk но е около 6£... и доставка... но има да я чакам и да я мисля в какво състояние ще пристигне...

Бих отишла на фризьор... само че, аз лично прекалено много съм си патила, никога не са ми уцелвали цвета, като са ми правили корените... има и скъпи фризиьори, които взимат доста повече пари но все пак аз не съм намерила добър фризьор за съжаление...

И така, исках да ви питам, като по опитни, какъв е най добрия вариант за продължително боядисване в червено...

Знаете ли някоя червена боя за кафява коса с която не се налага предварително изсветляване, някоя алтернатива на "Loreal HiColor Highlights" която се продава тук ?

Или някой добър, разумно струващ фризьор в София, центъра... ?

Извинявам се ако това е било обсъждано преди, страничките са доста и все още не съм успяла да ги прочета всичките....

# 907
  • София
Да, на Индола има такава боя, за кичури пак, води се Контраст. Без предварително изсветляване, но не трябва да се нанася на цялата коса или да се допира до скалпа. С оксидант 9 или 12 %. В каталога започват с C., например C.66 е червено. Боята може да се купи свободно в специализиран магазин, като този на ул.  Три уши 6а.

Последна редакция: сб, 15 авг 2015, 17:56 от Serpentine

# 908
Има и Лореал Мажиконтраст, но не знам внася ли се в България и има ли я в Златна Рибка. Обаче такива бои за кичури не трябва да влизат в контакт със скалпа!

# 909
  • Майнатаун
Здравейте,
от миналата седмица и аз имам нов цвят. Записвам се в темата и се връщам да чета, за да се запозная с шампоаните и грижите за червените ви коси. Flutter
Слагам 2 снимки, но на тях не се вижда добре цвета.

Скрит текст:

Прочетох само последната страница от темата и попадайки на твоите снимки, цветът ти много ме грабна. Simple Smile Аз съм боядисана в нещо подобно (при фризьор), но ми е интересно имаш ли идея как точно се казва твоят цвят? На мен ми се искаше нещо подобно на твоето, но с един тон по-светличко, а моята се получи сякаш малко по-различно - стана леко по-тъмна, отколкото очаквах, и като че ли повече бие на кафеникаво, отколкото на червено; да не кажа, че на обикновена стайна светлина направо си е средно кестенява, без никакъв помен от червен нюанс. Confused

Много ми харесва цветът на тези 2 снимки (на първата може би, ако беше една идея по-червеникав, щеше да е още по-завладяващ): 1, 2.

Моя цвят го прави фризьор.При него ходя от години, познава косата ми до болка и за това му се доверих.Дълги години се боядисвах все в тъмни нюанси и мислех че червен цвят няма да мога да имам без изсветляване, но ето че стана.Номера да си призная чесно не го знам точно кой е, но боята е на Милкшейк.Peace
Сега съм на морето и цветът ми се отми доста бързо за мое огромно съжаление, но прибера ли се в София първата ми работа ще е да отида да ми оправят косата, та тогава ще попитам за точния номер и ще споделя.

# 910
  • София
Когато се боядисвах предния път бях обещала снимки, но забравих, та днес бях на фризьор и това е резултата боядисвам се с Ruby Intense на Гарниер, моя цвят реалния е кестеняв, но преди Ruby Intense съм била само Intense, само Ruby и по-едно време  бях Махагон. На снимката не се вижда много добре, но цвете е много наситен,

# 911
Добро утро, червенокоски  Simple Smile Влизам тук за съвет, защото ми е много трудно да реша какво да правя. Аз съм със синьо- зелени очи, бяло луничаво лице ( но сега лятото имам тен ) Естествената ми кока е кестенява, много тънък косъм, много лесно се поддава на всички цветове. Та.... до юни месец косата ми изглеждаше така . Обаче намерих тази палете вкъщи и реших че ще се намацам. Тогава не знаех че тази боя изсушава толкова и си викам бре, аз като руса косата ми не е била в такова лошо състояние. В интерес на истината се получи доооста добър цвят, но естествено не се задържа много дълго време. След това си взех на BES, но не помня номера ( примерно 6,54 )  получи се така . После обаче си викам ще мина през Дядото ( който е от Варна ще се сети ) и му викам че тепърва навлизам в този цвят и че искам нещо червено различно. И ми предложи червено  с малинов оттенък ( голяма грешка обърках аз малината с вишнята ) и викам дааа, давай я... светнах като светофар В много ми дойде малината, а околните пък мн ме харесаха. Обаче проблема ми е , че съм на сватба след около 3 седмици и ще съм с рокля класическо червено и направо незнам какво да я правя тази коса, сега ми е доста поотмина , имам 10 см където червеното още стой, но бебешки шампоан и в.ц мисля че я свали

Съвет какво да правя с цвета Sad

# 912
  • София
Ти какъв цвят искаш по-тъмен, по-наситен, по-червен с отенъци или?

Без да кажеш какво искаш няма как да ти кажем какъв цвят трябва да използваш, според мен би ти подхождал рубина на гарниер, с интенса ще светнеш отново. Вариант ти е и махагоново, но кажи първо какво ти трябва като цвят и отенък.

# 913
Точно , че не мога да преценя, заради цвета на роклята.... червено с червено... харесва ми това виолетово-вишневото

# 914
  • София
Ако роклята е ярка най-добре вишнево наистина или махагоново

Общи условия

Активация на акаунт