Боя за коса / Клуб на червенокосите/ 2

• 307 336
  • 1 238
  •   1
Отговори
# 480
Явно ще приключа с боядисването и ще си ходя като петниста хиена. И днес историята се повтори.  Направо имам чувството, че още с отварянето на тубичката започна да ми причернява. Измих веднага и леко сърби. Успех на вас, червенокоски, аз ще си ги гледам червените букли само на картинка..

# 481
  • Be realistic - plan for a miracle.
Момичета, снабдих се с тази боя:

Скрит текст:

И утре се намацвам.

Искам да ви питам, някой ползвал ли я е и имате ли впечатления?

Ще бъде последният ми експеримент, преди да се прехвърля да ме боядсиват в Хари Хеър Дизайн, където разбрах, че докарват изключително ярки цветове (една приятелка наскоро се върна оттам ярко...лилава Grinning )

# 482

Ще бъде последният ми експеримент, преди да се прехвърля да ме боядсиват в Хари Хеър Дизайн, където разбрах, че докарват изключително ярки цветове (една приятелка наскоро се върна оттам ярко...лилава Grinning )
Това е Inkworks, и аз сега погледнах, че имат страхотни цветове или т.нар. ламиниране на коса. Този оцветител се запечатва със сешоар, но не зная колко време трае и дали цената си струва. Това май е по-стария вариант на гримовете за коса на L'Oreal .

# 483
Имам бърз въпрос, преди да ме боядисват. (В домашни условия.)

Как точно се ползва коректор? Имам 1 туба боя, 1 туба коректор, 1 оксидант. Честно, нямам идея как да се смесят... В указанието пише, 50 мл боя + 50 мл оксидант. А коректора? Наистина съм объркана...

# 484
До колкото знам се ползват като боята, добавя им се оксидант. Според зависи от наситеността, която искаш да постигнеш се слага и количеството коректор. Примерно можеш да го разделиш за 4 боядисвания, за 3, за 2...Аз съм ползвала коректор на Алфапарф преди 2-3 години. На една стандартна по количество боя слагах по 1/3 от тубата с коректор. Цялата туба е 60гр, което означава, че съм слагала около 20гр коректор и добавях 20гр окислител. Можеш да ползваш коректора и без да добавяш окислител, но става една идея по-тъмно, отколкото изглежда в каталога.
Това е моят опит с коректорите и не твърдя, че е 100% правилно Peace

# 485
на 90 мл окислител се слагат макс. 4 см коректор, съотношението  боя-коректор трябва да е 3:1.  Попитах в салона, понеже и аз щях с коректор ако не беше алергията. П.с. можеш ли да попиташ приятелката ти колко струва оцветяването в Hari и колко време трае?

# 486
Благодаря за инфото. Намацана съм сега и ще видим какво ще стане. Подготвена съм за всякакъв развой на събитията  Grinning

За цени ще питам направо като ида и ще ви кажа, което мисля да стане следващата седмица до сряда.

Може и тук да им пишеш директно и да питаш, веднага отговарят, много са точни.

# 487
Усещаш ли някакво парене или лек сърбеж? Чудя се с коректора дали не става силничко доста? Иначе писах им, но казаха, че следващата седмица ще ми отговорят Grinning Иначе се влюбих в един от оцвеителите им.. точно като на снимките в google ярки, наситени.. красиви...

# 488
Не, абсолютно нищо не усещам - дори леко щипане няма.

За тази боя обаче на Lorvenn специално ми казаха като я купувах, че е много щадяща (вкл. коректора). Взех я от един магазин за професионални бои и като я взимах, една фризьорка тъкмо си купуваше и тя бои, та си поговорихме и тя ми каза същото.

# 489
Не, абсолютно нищо не усещам - дори леко щипане няма.

За тази боя обаче на Lorvenn специално ми казаха като я купувах, че е много щадяща (вкл. коректора). Взех я от един магазин за професионални бои и като я взимах, една фризьорка тъкмо си купуваше и тя бои, та си поговорихме и тя ми каза същото.

Sway, сподели какво стана с цвета на косата? Щадяща ли е наистина боята?  Simple Smile
При мен Lakme-то се отми. 2 седмици издържа. Няма да повторя боята, определено. Хем беше със силен оксидант. Rolling Eyes

# 490
Здравейте!!! Simple Smile

Направо съм във възторг от темата! За първи път ви пиша, но с удоволствие ще я следя!
Аз съм на 28 години и от 10 години съм червенокоса. Даже докато бях бременна се боядисвах (с боя на билкова основа де), за да не губя форма.

Приятен слънчев ден пожелавам на всички! Simple Smile

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 14:35 от Sahasrara

# 491
Мацки, забравих да ви пиша Simple Smile Боята на Lorvenn се оказа много добро попадение. Бих казала, че постигнах цвета, който целях... В момента е още много наситен, ще се изсветли още след измиване. Да подчертая, че сложих половин туба коректор към боята, явно и това спомогна за яркостта. Косата ми е мека както винаги, няма изгаряне.

Ето снимчица (тук съм веднага след сушенето и още ми беше влажна по краищата косата):

Скрит текст:

На дневна светлина навън е оооще по-ярка и наситена, тук съм вкъщи и беше леко мрачно вътре. Аз доволна  Heart Eyes

# 492
Sway, страхотен е цветът ти! Честито! Simple Smile
А да питам, твоят естествен цвят по-светъл или по-тъмен е? Че да знам дали да предприема закупуване на тази боя.  Wink

# 493
Eто естествения ми цвят (изсветлялото отгоре е от слънцето, не от боя).

Скрит текст:

Да кажа обаче, че първоначално се боядисах със Сери и тя нали има обезцветител вътре Wink Даде началото на яркостта на червеното. След това вече продължих с други бои.

# 494
Sway, страхотен цвят. Кой номер боя използва?

Общи условия

Активация на акаунт