Боя за коса / Клуб на червенокосите/ 2

• 306 108
  • 1 238
  •   1
Отговори
# 600
И аз от 2 дена се присъединих към червенокоските  Innocent
Бях черна сега съм червена обаче не стана това което исках...стана по скоро махагон, а аз искам червено-виолетов или кърваво червен цвят!Не ги разбирам още червените бои и дали са същите като на опаковката за това ПОМОЩ МОЛЯ  newsm51

# 601
  • София
Първо махна ли черното или направо върху него? Трудно се получава върху тъмна основа, особено боядисано черно.

# 602
Естествено Simple Smile то моето е наслоявано с години Simple Smile
И все пак не хвана както трябва на светла коса...препоръчайте ми някаква боя, с която да мога да наслоя когато падне този цвят

# 603
elekta, Може да минеш към по-ярко наситено червено постепенно, надали от черно веднага може да станеш огнено червена... Разбира се ако преди това не си ползвала римувър...
Но вземай по светли тонове от червена гама, ако не искаш да стоиш тъмно махагонова.. Зависи и какъв ти е естествения цвят...Моята коса е тъмно руса и аз много лесно постигах наситено кърваво червено, даже и с безамонячни бои... Друг е въпроса, че това червено се поддържа многооооо трудно... Измива се и косата стои една такава бозава, без блясък... Трябва по-често боядисване, а това изтощава косата... Аз ползвам между боядисванията оцветяваща маска за коса, за да боядисвам на три седмици, а не по-рано... Peace

# 604
Еми мен ме направиха с обезцветител много светло кестеняво и веднага мацнаха червеното ама нещо не хвана Simple Smile А за палете делукс 679 дали ще стане?

# 605
Еми мен ме направиха с обезцветител много светло кестеняво и веднага мацнаха червеното ама нещо не хвана Simple Smile А за палете делукс 679 дали ще стане?
Бих ти препоръчала тази боя http://www.palette.schwarzkopf.bg/palette/bg/bg/home/products/le … me-chades.html#20 става доста хубав цвят Simple Smile

# 606
Много благодаря Simple Smile Същото ли става както е показано на кестенява коса? Simple Smile

# 607
За Палете предупреждавам - страхотен цвят докарват, само че много изтощават косата!
Казвам го от опит след около 1 година използване.  Confused

# 608
Много благодаря Simple Smile Същото ли става както е показано на кестенява коса? Simple Smile
Ами понеже естествения ми цвят е тъмно кафяво и не го издокарах точно като на опаковката иначе пак си стана хубв цвят като за тъмно кафяво, така че ти като си с светла коса би трябвало да се получи

# 609
А някой може ли да ми обясни ролята на окислителя за коса в боите и различните номера окислител, че никак не съм запозната с тези неща  Laughing

# 610
  • Пловдив
Цитат на: emanuellaaa link=topic=702995.msg29218187#msg29218187 da9te=1413131107
А някой може ли да ми обясни ролята на окислителя за коса в боите и различните номера окислител, че никак не съм запозната с тези неща  Laughing

Окислителите са 3 вида май в масовите бои за употреба - 6% или 20 vol. - това е най-слабия окислител - използва се ако искаш да потъмниш или да запазиш цвета си.9% или 30 vol. е средния окислител - използва се да изсветлиш 1-2 тона или да направиш цвета по-ярък и интензивен.12% или 40 vol е най-силния окислител - използва се за интензивно изсветляване на косата.Доколкото знам в професионалните магазини има и 3% и 10% окислител.Мисля, окислителят когато се смеси с оцветителя взаимодейства с кислорода и спомага да се отворят люспите на косъма, за да проникнат цветните пигменти в него.Ако някой има повече инфо, може да ме поправи.

# 611
Ваня 7 благодаря много за информацията   love001

# 612
Здравейте! И аз наскоро се присъединих към червенокоските и съм много доволна. Има обаче един проблем - боята, с която ме боядисва фризьорката не хваща (не е виновна тя, и студено къдрене, и русо, и черно се получава трудно при мен  Mr. Green) и след 4-5 къпания ставам от червена - червеникава. Една колежка обаче е докарала много готин и дълготраен цвят и аз веднага си взех като нейната боя - на SERI Maxiton Special Meches. Всичко хубаво, ама се разчетох и включително и тук видях оплаквания, че много изгаря косата. Питането ми е дали има някакъв начин да омекотя силното действие (че и без това нямам много коса)? Боята върви с окислител 12%, но доколкото разбирам и от написаното по-горе на мен май ми трябва нещо по-слабо (6% или 9%), тъй като естественият ми цвят е светъл, пък и не търся много ярък резултат.
Малко хаотично се изразих, надявам се поне да е разбираемо  Laughing
В общи линии имам нужда от опитен съвет как да не си унищожа косата с едно боядисване.
Предварително благодаря!  Hug

# 613
Здравейте момичета!
Искам да се присъединя към вашият клуб, все още не съм червена, но проучвам нещата... Дълги години бях чернокоса, сега от 8 месеца не съм се боядисвала и косата ми е тъмнокестенява. Искам да докарам виолетово-чрвен цвят. Посъветвайте ме как да процедирам и към коя марка боя за коса да се насоча Praynig

# 614
Ichkaaaa, червеното по принцип се поддържа много трудно и пада лесно... Това е факт... Тази боя за която пишеш не съм я ползвала,  колкото и да е силна, от едно боядисване надали ще си изгориш косата. Проблема е, че трябва да се боядисваш всеки месец и когато го правиш дълго време със силна боя, косата се изтощава и изтънява. От друга страна ако избереш по-слаба боя или безамонячна боя, тогава цвета ще пада бързо и ще стои бозава.. Това е положението... Много момичета бързо сменят червения цвят именно заради трудната поддръжка... Ти ако имаш светла коса не ти трябва силен оксидант, освен това между боядисванията може да ползваш оцветяваща маска за червена коса и така малко ще живне бозавото червено до следващото боядисване... За по-добри резултати си избирай от професионалните бои и задължително ползвай хубави шампоан и маска за боядисана коса.. Така косата няма прекалено да се изтощава от боядисването... Peace

Общи условия

Активация на акаунт