Докторе, човешкият живот 1000 лева ли струва?

• 3 495
  • 34
  •   1
Отговори
                Здравейте момичета , искам да споделя с Вас какво се случи с мен наскоро , и да призова всяка от Вас – ВИНАГИ ТЪРСЕТЕ ВТОРО МНЕНИЕ.
       На 39 г. съм , имам син на 16 г. , който родих със секцио. Преди  5 години ме оперираха по спешност  от извънматочна бременност. Това се случи в една клиника в Пловдив – преди това обиколих „гинеколозите-светила” в  Пловдив  със симптоми – кървене , болки в яйчниците и т.н.Поставяха ми какви ли не диагнози- от възпаление на тазовото дъно до....вече не мога да си спомня всички. На всеки от лекарите казвах,че сме правили опит за бебе. Тъпчеха ме с антибиотици .Както и да е- имах лудия късмет , че припаднах в ръцете на  гинеколожката ми . Операцията ми продължи доста дълго време , защото гинеколожката ми е направила и пластика на тръбата , и беше категорична , че е успяла напълно да я запази .Говоря за гинеколожката ми в минало време , защото за огромно мое съжаление , скоро след това тя не успя да се пребори с коварна болест и почина. На контролни прегледи ходих при другия лекар , участвал в операцията /който обиколи доста клиники от тогава , и сега има и личен  репродуктивен център в града/.На един от прегледите той много категорично ми заяви , че си спомнял отлично операцията ми , че гинеколожката ми  ме е излъгала , че нямам пластика на дясната тръба , и че просто съм „изрязана изцяло”/ яйчник и тръба/ .
      От април 2012 г. с  мъжа  ми пробваме отново за бебе. Съобразявайки се с думите на ДОКТОРА / от тук нататък ще го наричам така / , знаех, че всъщност мога да забременея през месец – тоест разчитах  на яйчника и тръбата в ляво. Наскоро   реших да се обърна към  ДОКТОРА  за консултация. Отидох при него ,той ми обясни че има най-модерната апаратура в града , прегледа се записва на CD и т.н. и т.н.
       По време на ултразвуковия   преглед   ДОКТОРА  съвсем спокойно ме заяви : „Имаш тумор с големина 4 см. , предполагам , че имаш разсейки в черните  дробове , утре идваш тука  да вземем   кръвните изследвания , и до 3-4 дена задължително трябва да те оперираме.Прегледа ти е 170 лева , това е .Утре – кръвните изследвания , отиваш при личната лекарка да ти даде направление за ЯМР ”. Не мога да ви опиша шока в който изпаднах...На никой не пожелавам да преживее това. Прибрахме се у нас , стояхме до сутринта , гледахме в една точка и плакахме като малки деца. Диагнозата „Тумор на яйчниците” не е като грип , разбирате ме. Опитах се да проверя в интернет , но първите резултати , който излезнаха бяха „ рак „ , и   това просто ме довърши..........Не можете да си представите колко е страшно да съобщиш на 16 годишното си дете  тази диагноза.  На другата сутрин отидах в една лаборатория , дадах кръв , и  просто зачакахме резултатите. Прегръщах и целувах сина ми ,мъжа ми , кучето , и само си повтарях „Ама как , аз имам още толкова неща да свърша...” Бях се отписала.
       Момичета , когато туморните маркери  излезнаха – просто онемях. БЯХА ИДЕАЛНИ-  при тревожна норма над   35 , моите бяха   12.7 . !!!
       Потърсих друг лекар за второ мнение. Имах късмета , че попаднах на чудесна лекарка , която работи и във ВМИ. Жената беше шокирана. Когато видя какво ми е написал ДОКТОРА  в епикризата , просто се хвана за главата и седя няколко минути безмълвна . Снабдихме се и със старата епикриза , от операцията от извънматочната ми. И там КАТЕГОРИЧНО  ПИШЕ , ЧЕ Е ПРАВЕНА ПЛАСТИКА НА ТРЪБАТА , И ЧЕ НИЩО НЕ МИ Е РЯЗАНО.  
       И какво се оказа в действителност – имам полип на матката , сега го лекуваме с хапчета , ИЗОБЩО НЕ СЕ НАЛАГА ОПЕРАЦИЯ . Левият яйчник наистина е малко по- твърд , но това е така ,защото имам  2 операции ,зашиването е в близост до него, при всички случай има и сраствания  и т.н.
      Излишно е да Ви казвам , че в последствие разбрах доста подобни случай с други жени , с подобни диагнози от ДОКТОРА . Както казах,има център по репродуктивно здраве , той се занимава с инвитрото , а жена му е специалист по мъжки стерилитет!!!  Колко удобно !!!!
       И какво става , че за да дръпнат някой лев от здравната каса ,са в състояние да ме отворят като ....опитно зайче , да ми изрежат яйчници , тръби , да ме вкарат в едни принудителна менопауза....  Да не говорим какво е да те режат 3 пъти на едно и също място , възстановяването , стреса и за мен , и за  семейството ми , и за приятелите  ни.
       Сега , след като се успокоих  започнах да обмислям идеята да го съдя  , да го изкарам в „Господари на ефира” , да запозная цялата преса с него. Защото е безумно този човек да си позволява това. Защото има и други жени с който това се е случвало , и продължава да се случва вероятно и в момента.Мисълта , че някоя друга жена е вкарана в  този филм от ДОКТОРА , и в момента се гърчи , както се гърчихме аз и семейството ми  не ми дава мира и сън. Намерих начин да се информирам , че  от Здравна каса ДОКТОРА е щял да вземе между  600 и  800 лева от операцията ми.
   Момичета , Вие ми кажете , ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ 1000 лева ЛИ СТРУВА ????????????????

# 1
името, името на доктора си пропуснала.

# 2
  • София
Тази история ме върна в години назад. Ти си имала късмет, аз - не. Грешна диагноза или нарочно поставена такава при мен. Предоверих се, а последствията са огромни. Дали ги да съдя....не мисля, че ще спечеля. Ти може и да направиш опит, но доколко ще спечелиш...Ако имаш сили си търси правата. Аз нямам.
пп според мен, не е важно името на доктора, то не са един, не са два.  Това, че си направила втора консултация, браво! /на мен там ми е грешката/.  Измъкнала си се от "лапите им". Късмет!   bouquet Животът, не струва 1000 лв. Знаеш, безценен е, но някои лекари са забравили Хипократовата клетва, етичност нямат.

# 3
  • София
името, името на доктора си пропуснала.
Да наистина, добави го!

# 4
  • при късмета
Добави името наистина. Дори да нямаш основание да го съдиш, раздухай случая по медиите. Ако инвитро клиниката му е частна, не можеш да го настъпиш по-лошо. Огласи документите които имаш за да може
1.Да не осакатява хора ненужно и усвоява пари за това.
2.Ако по същия начин действа и с инвитро процедурите, да не му се доверяват хората, че там и последствията и парите са повече.
Успех, каквото и да решиш.

# 5
Не живея в 'тази държава" и като те чета няма и да припаря, но.
Ако съм на твое място ще се запася с всичко което ми е дал, като диагноза , някаква епикриза и тн. където пише че имаш тумор и ще го дам под съд, честно.
ако това ми се случи да ми говори така , да ми мята сметката след като ми е метнал заключението си че имаш тумор с разсейки в черния дроб ( той е един м/у другото)  Shocked аз ще се боря. Стресът , който ти е причинил не може и не бива да остане ей така. Консултирай се с адвокат, консултирай се с пациентска организация. Не вдигай просто така рамене (" ми то тук е така") все нещо може да се направи. Една жалба да пуснеш да му подпалиш малко под задника, тая гилдия всъщност е много страхлива, повярвай ми. Достатъчно е да се разчуе това поне временно ще го постресне.

И за доброто на хората тук и ако казваш всичко както е -  не го оставяй нелегален, не го пази и не се страхувай, тоя изрод нищо не може да ти направи!

# 6
Не се сдържам като чета! Не си единичен случай за жалост. Аз съм с един яйчник,3 операции + 1 секцио.Представям си ужаса ти. Съд-до дупка!!! Крайно време е да спрем да си затваряме очите,ушите и де що имаме и да вярваме,че осъден лекар няма. Трябва да има. Знам за какво говориш,ясно ми е.Вече лекарите не са това,което бяха.Не признават клетвите,които дават да пазят здравето на хората,за жалост не признават и пари.Колко по 50 лв дадох за последните месеци по лекари "светила" и никакво отношение и внимание.Пълна трагедия. Иди при него пак и го запиши как ти казва "тумор",осъди го!

# 7
Мисля,че за жалост записите нямат тежест в съда,но е добре да се оповести името,за да се предпазят други.

# 8
  • Талант на 2012,2013 г.
Изчетох всичко много внимателно. Хиляда пъти ме побиха тръпки. Напиши името на доктора. Той го заслужава.
Аз също като МА 14 на времето нямах силите да се преборя с цялата система и "докторката", която обърка детето ни. С моят мъж видяхме документи, които криеха от нас и диагнози от техни грешки.
По-късно както знаят много от вас детето ни почина. Убеждаваха ни, че това е най-тежкият и много рядко срещан рак. Сега, когато с мъжът ми обикаляме научавам, че това всъщност е най-често срещаният рак сред децата... Думи нямам. Но и детето ни го няма. Нея не мога да търся и съдя, защото Господ я осъди.  11 години след смъртта на детето ни почина и тя. От рак на гърдата...

Но ти ако можеш го направи. И спаси онези хора, които както казваш ти се гърчат в момента очаквайки най-лошото.

Успех!

# 9
Едва ли има някой човек в Пловдив, който вече да не е разбрал за кое "светило" става на въпрос! Аз ходих за стерилитет при него може би около 6-7 пъти. Но много бързо го смених - нищо ми нямаше и забременях нормално година по-късно. Всъщност проблемът ми беше елементарен и го оправих с прием на някои добавки и витамини.  Като му казах какво смятам, че е - изобщо не ми обърна внимание. Определено не бих стъпила повече при него, макар че тук във форума е много хвален и има доста теми, в които го величаят.

# 10
И кой е този велик лекар с тия скъпи прегледи?
Недей да му криеш името, не се знае кой може да му попадне в ръчичките, поне да знаем, да имаме едно наум.

# 11
Грозна история....но има хора, които се самозабравят и с алчността си, съсипват живота и здравето на други хора.

И аз и всеки нормален човек иска да знае името на този "лекар". И не виждам от какво се притеснявате, след като и Greene явно знае за кого става въпрос.

# 12
Аз поне се сещам за един, при който се отказах да ходя след известно колебание дали да продължа да му се доверявам и ми е правил операция, от която нямам запис.
Започва да ме гложди мисълта, че може да ми я е направил напразно. Затова искам да знам дали става въпрос за същата персона или за някой друг.

Сори, Мирама, не съм те разбрала правилно.

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 20:49 от Анонимен

# 13
И какво, това е единственият лекар в цял Пловдив ли?
Или няма лекари и в други градове?
Явно подобни мошеници разчитат точно на това, че хората ще ги е страх да им кажат имената.

# 14
Ами по репродуктивна медицина няма във всеки град добри специалисти.
Аз лично се полъгах да пробвам първо в Пловдив, защото ми е по-близо от София.
Но тези, които са от София и Варна няма да ме разберат...
Като ми кажат Пловдив, аз първо се сещам за един друг лекар ( а не този, който ми прави лапароскопията), за който има много добри отзиви и постоянно ми го хвалят разни познати. Та ако се окаже, че това е докторът, който е излъгал авторката, поне ще знам да не ходя при него.
Сега заради този случай сигурно никога няма да припаря до Пловдив, за да не попадна на този безименен коварен лекар. Затова смятам, че е редно като има такова оплакване, да се каже и името. Иначе не виждам особена полза от темата.

Общи условия

Активация на акаунт