Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетни тръпки.

• 44 292
  • 730
  •   1
Отговори
# 240
  • Gone with the wind
Не, почиват в неделя. Ето работното им време:
Дни за посещения от вторник до събота
Лято (III - X) - от 10 до 16 часа, Зима - от 10 до 15 ч.

# 241
  • София
Благодаря KU4O тайно се надявах заради празника да работят.

# 242
  • София
Момичета, пробвали ли сте да захванете Манго от ядка,костилка? Получава ли се? За Авокадо, знам,че се получава и става много красиво растение, но искам Манго да си захвана.
Очаквам да споделите своя опит.Simple Smile
http://forum.palmi.bg/viewtopic.php?f=5&t=196
това е форум за палми, екзотични растения и пр. Надявам се да намериш отговор там.
Сега да ви поздравя  bouquet Записвам се в темата с голямо удоволствие. И двамата с мъжа ми сме любители на цветята и отглеждаме огромно количество, у дома и на вилата. Ще следя темата и по-късно ще се включвам и аз.

# 243
  • София
Момичета,добро утро и прекрасен ден...
Някой знае ли дали утре 03.03 ще работи ботаническата градина на БАН до бояна?

Има телефон - звъниш и питаш. Simple Smile
Много често работят в неделя. въпреки, че е почивен ден.

# 244
  • Варна.
Да ви попитам,
имам три саксии лянове, едногодишни, прибрала съм ги на тъмно, поливам ги рядко,
трябва ли вече да ги извадя на светло в стая? А кога е времето за изваждане на терасата?

# 245
  • на североизток от Рая
Да ви попитам,
имам три саксии лянове, едногодишни, прибрала съм ги на тъмно, поливам ги рядко,
трябва ли вече да ги извадя на светло в стая? А кога е времето за изваждане на терасата?

Сигурно вече може да са в стая. А аз дори не знаех, че стоят на тъмно и се поливат рядко. Мислех, че просто се прибират и се гледат и през зимата както останалите цветя.

Пролет иде, усеща се.  Simple Smile И аз вече мисля да събудя сакъзчетата. Че ми е мъчно като знам, че са в тъмното мазе. И нито веднъж не ги полях през зимата.  Confused

А за тераса е много рано. Има студове, не се знае дали не ни готви още някоя изненада Баба Марта.

Към средата на април, мисля, че става за навън.  Peace

# 246
  • Gone with the wind
Аз директно бих изкарала олеандрите на вън, но някъде началото на април.
Нели, цяла зима съм ги поливала 2 пъти и седят в доста тъмно мазе (има прозорци, ама си е тъмничко). Абсолютно безпроблемни растения са това  Simple Smile
Аз се готвя за голямата сеитба  smile3508, сърбят ме вече ръчичките, но ще изчакам още 2 седмици и тогава

# 247
Някой сял ли е чубрица в саксия? Миналата година много се зарадвах като намерих семена в един магазин, ама беше късна есен и реших да изчакам пролетта.
Ще купя продълговати саксии, но колко семе да сложа вътре, да го заравям ли на дълбоко?
Или трябва да правя разсад преди това?

# 248
  • Gone with the wind
С разсад най-добре. Ако не се лъжа чубрицата се сееше на повърхността. Води се по семената - ако са дребни - на повърхността, ако са едри - се покриват с пръст (горе долу толкова, колкото е и диаметъра на семката)

# 249
  • на североизток от Рая
С разсад най-добре. Ако не се лъжа чубрицата се сееше на повърхността. Води се по семената - ако са дребни - на повърхността, ако са едри - се покриват с пръст (горе долу толкова, колкото е и диаметъра на семката)

И аз така знам.  Simple Smile Като магданоз се сее, може би. И като калдъръмчетата.

Май всички ни сърбят ръцете вече. Ама как иначе. Замириса на пролет.  Flutter

Мариетка не се включва. Защо ли?  Confused

# 250
А как точно да направя разсада, никога досега не съм правила.
В малки саксийки, да, знам, но по колко семенца да пусна вътре?
И време ли е вече?

# 251
  • Gone with the wind
Наръсваш семената върху добре овлажнена почва и покриваш с домакинско фолио (за да се получи парник). Няма значение колко ще наръсиш - нали после, като пикираш, ще ги разредиш.
Вече е време, стига да имаш светло и топло място. Аз понеже нямам много такова се въздържам за момента, още малко и ще се справят и в неотопляема стая

# 252
  • на североизток от Рая
 Поразрових из нета и все за сеене на открито пише. А в сандъче дали ще се развие добре. Хубавата и добре гледана чубрица прилича на малко, гъсто храстче. Май си иска градина.

Като си я представя как изглеждаше едно време в градината на баба...И сега има, даже и между цветята никне. Не я премахваме. Тя е красива и нацъфтяла.

# 253
 ku4o, благодаря! Hug

Нели, И аз така помня чубрицата - на малки туфи.
но тукашната е някакъв друг вид - като някакво влачещо растение е newsm78
И поради липса на градина, ще опитам в саксия, да видим какво ще излезе Rolling Eyes

# 254
  • на североизток от Рая
 Изма, не си ли в България?  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт