Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетни тръпки.

• 44 292
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
В Канада съм, в Канада съм Mr. Green

# 256
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 малко слънце, малко топлина и влага и ще стане такава "изцибрена", както я наричаше баба., а тази на "храстчетата" си расте на светло, топло и вятър и роши клонките и дъжд я ръси  Hug

# 257
Кучо, какво ще садиш?

Аз имам планове да садя едногодишни тази година за пръв път, но нито знам как нито знам кога.

Ако разкажеш малко ще съм благодарна.   bouquet

Аз будя пелагониите вече.   Simple Smile

# 258
  • Gone with the wind
Сега се връщам от оглед по двора - аз доволен  Mr. Green
Лалета, нарциси, и т.н луковички са наболи  Heart Eyes, клематисите вече се будят, розите и те, хойхейрите изкарват вече нови листенца, само хостите не са се подали още, но скоро надявам се ще се поправят.

tatianka, имам 1001  вида петунии, цинии, лупина, далии, рудбекия, флокс, винка (каскадна и некаскадна), sweet pea (това май беше декоративен грах  newsm78), абутилон, трамофончета, хибискус луна (още 1 лот, защото 1 вече е поникнал), зеленчуци разни и разни други цветенца, за които не се сещам в момента. Иначе до момента съм посяла 2 вида дихондра, лобелия (пак няколко сорта), бакопа (бяла и синя) един червен хибискус за двора (mahagony speldor), мушкато (тази година е само 1 сорт) и лизиантус.
Кажи за какво точно се интересуваш, за да можем да сме най-точни в съветите  Simple Smile

# 259
  • Бургас
Кучо и при мен е така,вече се усеща пролетно настроение.Първите минзухари Simple Smile

Днес сутринта видях на една открита тераса цъфнали сакъзи и се замислих дали да не изкарвам и моите вече.Обаче тия дни съм болна и нищо не ми се прави,а трябва да по разместя малко за целта.

# 260
  • DE
И мен ме сърбят ръцете вече  Peace

Това съм си подготвила за начало
Скрит текст:

Имам и две саксии с кичести петунии, дано са ми оцелели, както и един сандък със сакъзчета...

Тази седмица го дават топло (до към 16 градуса) при нас, да видим дали няма да идва вече пролет, че нямам търпение  Blush

# 261
Леле колко много ралични. #Crazy

Четох 2 часа из нета докато разпозная мойте

петунии - имам семена
лупина имам също
Тагетес имам семена също
Та кога как да садя? Расъд прави ли се?

цинии - искам. От семсена ли се садят?
рубидя искам също.
флокс - ще потърся семена
лобелия си купих миналата година готова. То е едногодишо нали? В смисъл че няма да избие пак... От семена ли се сади?

Далиите ги зазимих за пръв път тази година, сте видим какво сте излезе. Те в края на април да ги вадя или?
Четох някъде че далиите били грудкови...
Мойте нямат грудки а имат корени newsm78

Моите лалета са 7-8 цм вече. Търпение нямам.
И кокичетата цъфтят.

Зюмбюли съм насадила уж ама никакви не ги виждам. Кога се показват те?

Пишман цветарка му викам аз на мойто. Mr. Green

Усмихната неделя  Hug

# 262
  • Пловдив
Ей, постопли се и започнаха цветните планове!
Аз вчера боднах три луковици лилиум в една голяма саксия, че бях започнали да прокарват. Оставих ги на терасата, дано нищо им няма. За април-май съм приготвила луковички звездна гладиола (като до преди няколко дни все си мислех, че ед.ч. е в мъжки род -гладиол)  , а сенполиите вече са с подновена пръст, някои малки- разсадени. Ето една скромна, но от сърце
А за днешния трети март ви поздравявам с вече пораснали и поотворили се лаленца

# 263
  • на североизток от Рая
   bg Честит празник!

Табакова, вече и с теменужките ли ще ми докарваш сърцетуп.  Crossing Arms

Как ги харесвам, а те мен-не. Напоследък не растат и не  цъфтят.  Confused

# 264
  • София
Вчера така съм се радвала на напъпилите резници сакъзи - как ще изтрая още месец, не знам Embarassed
Споменах, че мъжо ми подари през януари една циклама. Взе да прецъфтява и листата и да жълтеят - нормално ли е?
А вече 6годишният ми антуриум и той иска да ме предаде. Преместих го в друга саксия миналата година и взеха да му чернеят листата. Един такъв неугледен Sad

# 265
Цикламата по принцип има период на покой. Обаче ми се струва рано още  newsm78 Я за всеки случай и напипай луковицата да не е омекнала, че аз така уморих една бяла циклама разкошна. Пък ако е започнала да заспива я остави да си почине. Казват, че цъфтели повече ако са били в покой.

# 266
  • София
Ще я проверя довечера.
Пък за антуриума чичо Гошо диагностицира Антракноза newsm78

# 267
  • Gone with the wind
петунии - сей сега, като семената се сеят на повърхността
лупина сей сега, покриват се с малко пръст
Тагетес никога не съм сяла. Чела съм, че става директно да се наръсят навън, но май бих направила разсад

цинии - искам. От семсена ли се садят? да, от семена, сега е подходящ момент за сеитба
рубидя искам също. Рудбекия предполагам? Нея ще я сея директно навън
флокс - сей сега, като семената се сеят на повърхността
лобелия си купих миналата година готова. То е едногодишо нали? В смисъл че няма да избие пак... От семена ли се сади Да, едногодишно е. Сей сега, като семената се сеят на повърхността. Пикира се трудно, няма как да разделиш коренчетата, затова ги сей в по-малки съдинки, та една съдинка да е за една саксия. Прехвърляш в по-голяма като вадиш с цялата пръст, за да даде по-малко жертви.

Далиите ги зазимих за пръв път тази година, сте видим какво сте излезе. Те в края на април да ги вадя или? Далиите мисля след 2-3 седмици да ги сложа в сандъци на терасата, че да се развият по-бързо, а средата на май да прехвърлям в градината с пръст около грудката. Миналата година така направих и не се получи зле, стига да не закъснееш прекалено с прехвърлянето
Четох някъде че далиите били грудкови...
Мойте нямат грудки а имат корени newsm78 сигурна ли си, че са далии? Имаш ли миналогодишни снимки

# 268
Да,има мини далии ,които се сяват от семена.ето тези са от семе.

А кога могат да се сяват някои от изброените по-горе цветя направо на открито? newsm78

# 269
  • Gone with the wind
Тези далии също правят грудки на есен (стига да не си се забавил много със сеитбата им). Малки, малки - ама грудки. На другата година пак цъфтят (при мен дори повече от готовите грудки), та не ги признавам за коренища  Laughing
За сеитбата навън - май ще сея към май, не знам - ще чакам някой да ми свирне да ме подсети  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт