Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетни тръпки.

• 42 782
  • 730
  •   2
Отговори
# 540
  • Русе
emsi4ka, снимките не са много добри,но мисля,че на първата е аглаонема,а на втората- лудизия /дива орхидея/. Потърси по тези наименования в нета има много информация. Hug

# 541
  • Бургас
Лудизия  е второто  Peace

# 542
*sve* Много,много,много ти благодаря,точно така се казват и двете.Имам питане за още две цветя,но по късничко ще кача снимки.Още веднъж ти благодаря   bouquet

# 543
И последно питане (за сега ) И тези да ми кажете как се казват,цена няма да имате.Извинявам се за лошото качество  Embarassed http://emsi4ka.snimka.bg/flowers/cvetq.740788.30010510 и това http://emsi4ka.snimka.bg/flowers/cvetq.740788.30010511 Предварително благодаря  Hug

# 544
  • Русе
emsi4ka, първата е калатея, втората - рео....мисля  Grinning

# 545
  • София
Здравейте цветенца,имам нужда от помощ
Как се казва това цвете http://emsi4ka.snimka.bg/flowers/cvetq.740788.30009911 и това http://emsi4ka.snimka.bg/flowers/cvetq.740788.30009910

На първата снимка е Аглоанема.
На втората е Лудизия дисколор или т.нар. дива орхидея. Спда към скъпоценните орхидеи.

# 546
Попии, това
Скрит текст:
е Бегония. Потърси инфо в нета. Цъфти, но не е с толкова красиви цветове.

Мисля, че е Тигрова бегония. Порових малко, на нея ми прилича.
Благодаря Нели   bouquet

# 547
Здравейте момичета,надявам се да не съм се сетила малко късно.Много ми се иска да си посея цветенца за тераската от рода на петуниики,калдаръмче и други цветни и издържащи на много слънце.За сега съм ршилА аз да си ги развъда от семенца,но дали не изтървах периода за посяване?И какви тънкости има при посяването?Преди време бях си взела едни семенца на много кичест цветенце и излязоха едни големи треви и до там.Заради това с отказах и съм купувала хибриди всяка година.Сега съм решила отново да се пробвам с цветарство,но определено ми трябва помощ.
Връщам се назад,да ви чета и разглежда Peace

# 548
според мен е малко късно вече за разсад,но  нека все пак и другите кажат.Според мен най–добре си вземи готов разсад а от догодина се захващай   bouquet

# 549
  • Gone with the wind
Не е късно за разсад - ще зъфнат средата на юни, голяма работа

# 550
  • София
Калдаръмче късно ли е да нахвърлям семенца направо в сандъче newsm78

# 551
Калдаръмче късно ли е да нахвърлям семенца направо в сандъче newsm78

Не, не е късно. Аз имам една кибритена кутийка със семена уж да сея, но те винаги си избиват в саксията  от миналата година. Сами си се разсаждат. Сега имам разсад на терасата, но незнам дали ще го огрее, че тук е кучешки студ и имаме педя сняг навън. Така че ако не оцелее това, което е поникнало и аз ще сея на ново.

# 552
Тогава ще ги комбинирам,ще взема малко готови и ще посея аз някои.

# 553
Много се извинявам че правя нова тема, но в другата не можах да успея да попитам каквото ме интересува! Имам малък бамбук с 2 разклонения който от 2-3 дена взе да му пожълтява стеблото, и една част от листенцата. Той е в еко почва като пясък в стъклена малка вазичка... какво да правя за да подобря разтежа му и да не умре Sad Купих си го края на август миналата година .. Благодаря предварително

# 554
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Много се извинявам че правя нова тема, но в другата не можах да успея да попитам каквото ме интересува! Имам малък бамбук с 2 разклонения който от 2-3 дена взе да му пожълтява стеблото, и една част от листенцата. Той е в еко почва като пясък в стъклена малка вазичка... какво да правя за да подобря разтежа му и да не умре Sad Купих си го края на август миналата година .. Благодаря предварително

lucky bamboo е всъщност вид драцена - Dracaena sanderiana    Hug

има ли коренчета? колко е дълга пръчката?
 можеш да го насадиш и да видиш как ще се развива. ако е по-дълго можеш да го отрежеш на две или три части и да насадиш или да топнеш във вода, за да изкара коренчета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт