Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетни тръпки.

• 42 684
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Момичета, моля за съвет за правилно отглежадне на шефлера.Simple Smile
Доста съм чела в интернет какво пише. Но аз моля за съвет от вашия личен опит, защото нещо с това цвете съм на "Вие". Simple Smile
Благодаря предварително!  Simple Smile  bouquet smile3525 newsm51

# 556
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush за мен тая китка е голяма цинцифуция  Blush падат и листата при недостиг на вода, гние при преполиване; губи цвят при липса на светлина, "изгарят" листата при силно слънце; и хваща всички знайни и незнайни болести  Blush май само тя имаше едновеременни белокрилки, акари и листни въшки  Thinking но пък в една банка съм виждала истинско дърво-шефлера, та може би не е китката виновна  Blush

# 557
  • София
Blush за мен тая китка е голяма цинцифуция  Blush падат и листата при недостиг на вода, гние при преполиване; губи цвят при липса на светлина, "изгарят" листата при силно слънце; и хваща всички знайни и незнайни болести  Blush май само тя имаше едновеременни белокрилки, акари и листни въшки  Thinking но пък в една банка съм виждала истинско дърво-шефлера, та може би не е китката виновна  Blush

newsm10 newsm10 newsm10

И за мен е голям пробем "тази китка". А имам над 200 саксии с цветя......Sad

# 558
Ами аз с моите нямам проблем.Захванах ги от малки клончета и за две години станаха огромни.И на слънце издържат-лятото са на вън на тераса,а зимата са вътре на доста хладно,поливам ги като се сетя през зимата,а лятото на 2-3 дни.
http://pisenxeto.snimka.bg/flowers/cvetya-2013.727343.29561943
а тук е като малка.
http://pisenxeto.snimka.bg/flowers/moite-cvetya.566034.22188640
Скрит текст:
не мога да намеря снимка на другата,заедно ги захванах ,но тази е доста по висока

# 559
  • Варна
И моята си расте, гледам я на общо основание с останалите, нищо по-различно. Пуснала си е някакви въздушни корени,  които са ми много странни, не знаех, че шефлерите имат такива екстри Confused

# 560
А имам над 200 саксии с цветя......Sad
Hug
Това ще го покажа на мъжа ми. Моите саксии са около 30-40 и чувам мрънкане, че били много Crossing Arms
Къде ги събираш? Не мога да си представя толкова цветя на едно място, колко време ти отнема да ги полееш? Grinning

И аз съм скарана с шефлерата и спрях да правя опити да я отглеждам Stop

# 561
  • София
не мога да намеря снимка на мойта шефлера, но е висока вече над метър. Поокастрих я преди седмица. Много искам да я оформя като дърво, но ми я подари майка ми голяма вече. Затова от "бебетата" ще се помъча да оформя една Simple Smile
Въшките ги пръскам с едно лекарство от агроаптекта и мрът м......а им. Че и китайката така лекувам :0

# 562
  • София
Благодаря ви за споделеното за шефлерите!  Simple Smile   bouquet Дано този път да се справя.  Flutter
Izma , саксиите бяха повече, но ги намалих. Създаа съм си режим на поливане. А място за една саксия винаги има! Simple Smile

Последна редакция: пт, 29 мар 2013, 08:20 от nikolinanik

# 563
  • Талант на 2012,2013 г.
Когато ми продадоха моята шефлера, момичето каза, че няма да вирее само ако я изхвърля...Вярвайте ми точно така се и оказа .Уцелих и някак мястото и водата, която и слагам, така де с колкото я поливам и расте като луда за сега... Няма и разни гадинки пък по-нататък ще видим. Единствено през зимният период на листата, които израстнаха се позагуби оцветяването, но сега пак се възстанови.
Не зная как да качвам снимки, а синчето все няма време, но при първи удобен случай ще го помоля да снима и качи и ще ви я покажа.

Излизат по четири-пет листенца наведнъж.

Много си я обичам и и се радвам. Heart Eyes

# 564
Здравейте. Laughing
Явно наистина шефтерата не е проблемно цвете щом и при моите рехави грижи вирее.Зимата е на остъклена тераса,която е като парник през лятото. Peace
Имам въпросче-за първи път садя семенца,увих саксийките в домакинско фолио,пулвелизирах един-два пъти но да ви питам кога избиват,някои посадих още преди 10 дни а няма нищо?Благодаря ви!

# 565
  • Бургас
Моята шефлера е доста рахитична,но при мен по принцип не виреят няколко цветя които хората оприличават като лесни Rolling Eyes
deyzi ,зависи от семената,има някой които никнат още на 3-5 ден а има и такива на които им трябва месец.Щом са завити с фолио не е нужно да пулверизираш постоянно защото има опасност да загният.Аз поливам почвата ,засявам семената и поливам,чак когато отвия.Когато са завити се задържа влагата.
При мен специално много рядко се случва нещо да не поникне/обикновено с някакви по екзотични семена за които не съм спазила определени условия/ по трудно ми е после да ги задържа.
Другото което е при семената,те се сеят по различен начин ,много ситните се ръсят на повърхността,по едрите се покриват с почва.Трябва да се информираш за всяко по отделно,за периода и условията също.Някой никнат на топло ,на други им трябва студен период.
Кажи какви семена си сяла.

# 566
denima,много благодаря,че взе отношение по моя въпрос.Значи сях телефончета,каскадна петуния и петуния микс.Лошото е,че първите две набързо ги посадих без да се поровя в нета а те нямаха информация на опаковките и им сложих малко пръст и отгоре.Явно там да не чакам резултати. ConfusedВече петунията микс е наръсих след като имах информация,че така се прави и сега видях,че само при нея има поникнали семенца.Иначе само веднъж леко пулвелизирах защото както казваш почвата си е влажна. Peace
И друго-дали не са на студено,на остъклена тераса са но при този студ най-вероятно е 10-на градуса на нея?

Последна редакция: пт, 29 мар 2013, 12:20 от deyzi

# 567
  • Бургас
Ще поникнат и другите,но ще отнеме повече време щом си ги покрила с почва и са на по хладно.Все пак ако имаш възможност ги премести на по топло.
Аз ги държа на топло,когато заякнат гледам да ги настаня на възможно най светло и по-хладно за да не се изнежат прекалено.
При мен проблема идва на по-късен етап,или ги забравям или ги преполивам,нямам нужните условия и често се случва да се посекат.Не мога да осигуря на всички нужната светлина,ако и времето е против мен  Whistling
Все пак успявам да отгледам по-голямата част.
Успех Peace

# 568
Случайно да знаете къде мога да намеря семена за салата Айсберг. Малко далеко от цветята ама ще ме извините  Embarassed Вчера родителите ми бяха на гости и баща ми се влюби в салатата та му обещах да намеря семена.

# 569
  • Gone with the wind
В сортови семена има, можеш да си поръчаш

Общи условия

Активация на акаунт