Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетни тръпки.

• 42 940
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
denima, благодаря за отговора! Ето го нещастника, със всеки ден все по зле изглежда и не знам какво му липсва. А толкова красив беше  Cry. http://img203.imageshack.us/img203/1345/sam0533o.jpg
Дали има някакъв шанс да го спася?
Като го гледам май прецъфтява, а както знаеш, това обикновено се случва с цветята известно време след като цъфнат... Какво да му спасяваш? Нали не очакваше да е вечно такъв?  newsm78 Режи прецъфтелия цвят, ще остане само на листа. Като пожълтеят и те ги режеш, вадиш луковицата и на есен си я садиш пак, но не обещавам, че ще цъфне.
Момичета, пак красиви цветя сте показали! Нацъфтелите ви теменужки особено ме радват!

# 76
t_tabakova, не знам какво да очаквам, защото никога не съм се интересувала от светя, мислех че трябва поне няколко седмици да издържи, а не да прецъфти и пожълтее на 4-тия ден. А можеш ли да ме посъветваш къде да го оставя? При мен в хола е топло- към 25 градуса, имам и неотоплявана спалня. Градина нямам за съжаление, но мога да го изкарам на терасата като се стопли. Също искам да попитам можете ли да ми препоръчате някакви `лесни` цветя за начинаещи цветари Embarassed? Да не изискват много грижи (рязане, садене и т.н.), да могат да се гледат в хол и да са зелени през цялата година? Вчера в един магазин видях една прекрасна орхидея, но не я купих от страх, че бързо ще и видя сметката Embarassed.

# 77
Според мен Спатифилума и Антуриума са лесни за гледане и не изискват особено грижи. Само им трябва светло място и това е. Дори и на вода не са капризни и напомнят за себе си ако са позабравени.

# 78
  • Пловдив
Според мен Спатифилума и Антуриума са лесни за гледане и не изискват особено грижи. Само им трябва светло място и това е. Дори и на вода не са капризни и напомнят за себе си ако са позабравени.
Спатифилум е наистина добро предложение http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=22
Може и някоя дифенбахия, има много видове с красиви листа http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=60
За зюмбюла- моите в момента са само на листа и са в неотопляема стая, после ще ги давам на сестра ми в двора. А иначе- като са на топло прецъфтяват и по-бързо.

# 79
  • ГОре на черешата...
Леле, нова тема, че и цели 6 страници...и мои цветенца видях на първа страница, благодаря Heart Eyes! После ще се върна да ви изчета. Сега китки ще покажа, ама едни по-други  Mr. Green - звинителна бележка за отсъствията ми  - на леля момичето стана на цели 4 годинки и пожела леля да му направи торта с кучета и лалета - надявам се изпълних желанието:

Още снимки

# 80
Спатифилум е наистина добро предложение http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=22
Може и някоя дифенбахия, има много видове с красиви листа http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=60
За зюмбюла- моите в момента са само на листа и са в неотопляема стая, после ще ги давам на сестра ми в двора. А иначе- като са на топло прецъфтяват и по-бързо.

Три дифенбахии уморих  Tired Това определено не е моето цвете.

Мариета, пореден разкош  Hug Тъкмо и аз съм на вълна торти, че ми поръчаха за един рожден ден и се чудя какво да изтворя (че съм пишман сладкар ама айде).

# 81
да се запиша в хубавата ви тема   bouquet  вече нямам търпение да се затопля и да започна да упкрасявам терасата- западна , открита с много много слънце. Миналата година имах петунии и сакъзчета/ които не съм поливала и едва ли ще дочакат пролетта  Sad/ . Иска ми се тая година освен тези двете да има още нещо. Ще слагаме саксии по стената на поставка и искам да е нещо висящо с малки цветчета. Ще се радвам да дадете съвет. Иска ми се и нещо голямо да си взема, но не откривам кое е подходящо за врялата ни тераса.

# 82
  • Стара Загора
Цветовете са прецъфтяли вече. Само луковиците за следващата зима можеш да използваш.

# 83
да се запиша в хубавата ви тема   bouquet  вече нямам търпение да се затопля и да започна да упкрасявам терасата- западна , открита с много много слънце. Миналата година имах петунии и сакъзчета/ които не съм поливала и едва ли ще дочакат пролетта  Sad/ . Иска ми се тая година освен тези двете да има още нещо. Ще слагаме саксии по стената на поставка и искам да е нещо висящо с малки цветчета. Ще се радвам да дадете съвет. Иска ми се и нещо голямо да си взема, но не откривам кое е подходящо за врялата ни тераса.

Можеш да пробваш с Калибрахое

Предната снимка незнам защо ми я разпозна като СПАМ  newsm78

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 17:32 от agnesana

# 84
  • Gone with the wind
Ети, поредният разкош  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Мен ме сърбят ръчичките да сея, едвам се сдържам  Laughing Но ще изчакам още 2 седмици и тогава. А пак съм натрупала 1 торба със семена  Sunglasses Боян от сега треска го тресе за чувалите с пръст, които ще пренася, пък ще му се наложи и да ме замени в копането и прекопаването на двора (по обективни причини), та от сега го боляло коляното  Laughing

# 85
  • ГОре на черешата...
Лелееее, Кучо, имаш си лентичка - прекрасна новина Heart Eyes! Честито  bouquet! Пък Боян шЪ копае, де ще иде Laughing...

# 86
  • Gone with the wind
Едва сега поотпуснах душа. Още ми е свито под лъжичката де - мислех да се престраша след ехографския тази сряда, ако всичко е наред, ама на - попреварих го  Embarassed
Дано ни е на късмет  fingerscrossed

# 87

Това дали е това Калибрахое? Взех го в края на лятото с корени и го уморих, а ми харесваше.

# 88
  • Gone with the wind
Калдаръмче е. Нормално е да го умориш, при положение, че е едногодишно. От семена е доста лесно  Simple Smile

# 89
Мисля, че калдаръмчето има по-остри и тънки листа  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт