Аватарно - кулинарна / Тема No 20

• 16 238
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • Сопот, Пловдив

Именно  Peace . Освен барабой и компир, в Чепеларе(а предподлагам и в други части на Родопите) казват патати.

# 691

Именно  Peace . Освен барабой и компир, в Чепеларе(а предподлагам и в други части на Родопите) казват патати.
Е , патати сигурно от английски са го взели  Laughing

# 692
  • Сопот, Пловдив
И те това се базикат там  Grinning . Но по-вероятно да е от испански, нали те са донесли картофите в Европа.

# 693
мисирка не е гъска, а пуйка Laughing

Барабой мислих, че казвате на някакъв филмов герой Laughing

# 694
Кумбули не са ли сливи, по точно джанки. Аз така съм чувала да я употребяват тая дума.

# 695
  • Сопот, Пловдив
Ако ви почна с родпския диалект, ще ви се завие свят, ама и аз съм го позабравила вече.  Grinning

# 696
мисирка не е гъска, а пуйка Laughing
Joy
Сигурно, аз казах че такава асоциация ми изникна в главата , иначе незнам точно какво домашно пернато наричат мисирка.
Сега вече ще знам  Embarassed
Я дайте още думички .. много ми стана забавно, в различните краища кое как наричат. Simple Smile

# 697
Кате, пипон Laughing

# 698
  • Сопот, Пловдив
Пипон е пъпеш.  Grinning

Какво е според вас длягоса кафица?

Аз помня първата година като учех в Бургас как бях силно учудена от странджанките, софиянките, райкиния боб, дънкино вместо дънково и сафари вместо дънково яке.  Grinning Това последното не съм сигурна дали само в семейството на леля ми не го ползват.  Grinning А в Банско ако се видите с някой познат на улицата е най-вероятно да ви попита "Ще?".

# 699
Ройс- дълго кафе. Wink

# 700
  • Сопот, Пловдив
Ето кой е пил кафе в Родопите.  Grinning

# 701
Ройс, това направо на руски мяза Joy
дънкино и доматито винаги са ме втрисали Crazy

# 702
Ройс -към теб- стопиль борбунь на пишкаль  Laughing

# 703
Ами мисирката е пернатото (гъска ли, пуйка ли, не знам), а мисир е царевица  Peace

# 704
  • Сопот, Пловдив
 Grinning Нези, какво е това, представа нямам, на родопски ли е? Ако да, явно пет години не са достатъчни да живееш там , за да научиш всичко.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт