Аватарно - кулинарна / Тема No 20

• 16 244
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
Grinning Нези, какво е това, представа нямам, на родопски ли е? Ако да, явно пет години не са достатъчни да живееш там , за да научиш всичко.  Grinning
  bowuu  дааа,на родопски е. Стъпил бръмбар на трънка. Laughing

# 706
  • Сопот, Пловдив
 Laughing  Laughing  Laughing

Пък аз какво си помислих с този пишкал...  Embarassed

Две думи от моя край, не знам дали не са сравнително известни - оджак и геран?

А ето какво попитал дядото на една приятелка от първомай  - Тея месчени дробеня с некътьето ли да ги набавяме?

Разговор между двам познати, които се срещат на улицата в Перущица :
- Ко?
- Мя.

# 707
Laughing  Laughing  Laughing

Пък аз какво си помислих с този пишкал...  Embarassed

Две думи от моя край, не знам дали не са сравнително известни - оджак и геран?

А ето какво попитал дядото на една приятелка от първомай  - Тея месчени дробеня с некътьето ли да ги набавяме?

Разговор между двам познати, които се срещат на улицата в Перущица :
- Ко?
- Мя.

Laughing

Геран трябва да е кладенец Peace

# 708
Репликата на дядото май ще трябва да я преведеш... newsm78

# 709
  • В Космоса
'Начи правилно предположих за мисира. Мисирката или още фитката е пуйка, нали ви казах.

Хаххах, сафари верно и в Ямбол така му казвахме.  Joy: Имаме общо с бургаския диалект (особено с мьекането  hahaha ), но и аз се изумих от доматито, дънкито, стирката, не знаех и за странджанката...

Иначе кво друго по ямболски... не мога да се сетя в момента...  newsm78

# 710
Пипон е пъпеш.  Grinning

Какво е според вас длягоса кафица?

Аз помня първата година като учех в Бургас как бях силно учудена от странджанките, софиянките, райкиния боб, дънкино вместо дънково и сафари вместо дънково яке.  Grinning Това последното не съм сигурна дали само в семейството на леля ми не го ползват.  Grinning А в Банско ако се видите с някой познат на улицата е най-вероятно да ви попита "Ще?".
Е това не го разбрах  newsm78 . Не означава ли жени от София  #Crazy или софиянки викат на нещо друго  Joy
А какво е длягоса кафица - прилича на някаква карфица  Joy
Нези това за бръмбара беше много готино.. само стъпил се досетих.. малко от руски ми напомни. Peace

# 711
  • Сопот, Пловдив
Акаша, още помня как се чудих първия път колегите от университета като казаха "Хайде да ходим да ядем странджанки" и аз си мисля какъв ли ще да е тоя специалитет, а то било принцеси  Grinning . И Като казах че това са си принцеси, възмутено ме поправиха, че не вярно, принцесите били с кашкавал.  Grinning Същата работа се чудех и за софиянките, а на тях тук им казваме просто сиренки.  Grinning

Тея месчени дробеня с некътьето ли да ги набавяме? - вкъщи седнали да се хранят и имало някакви месни мезета на масата, обаче били забравили да сложат вилици, та дядото попитал тези меса с ноктите ли да ги бодат.  Grinning

# 712
Това ми звучи като санджак - от турски , някаква административна единица.
Но сега видях в гугъл - огнище означава оджак.

# 713
  • Сопот, Пловдив
Да, оджак е огнище, геран е кладенец.

# 714
Акаша, още помня как се чудих първия път колегите от университета като казаха "Хайде да ходим да ядем странджанки" и аз си мисля какъв ли ще да е тоя специалитет, а то било принцеси  Grinning . И Като казах че това са си принцеси, възмутено ме поправиха, че не вярно, принцесите били с кашкавал.  Grinning Същата работа се чудех и за софиянките, а на тях тук им казваме просто сиренки.  Grinning

Тея месчени дробеня с некътьето ли да ги набавяме? - вкъщи седнали да се хранят и имало някакви месни мезета на масата, обаче били забравили да сложат вилици, та дядото попитал тези меса с ноктите ли да ги бодат.  Grinning
Ох , всичко много готино.. така се смях. Особено на софиянките
За дядото идея нямах.. е това с "некътьето" ми звучеше малко като нокти , ама не вярвах да е свързано с нокти  hahaha

# 715
  • В Космоса
В Ямбол имаше и софиянки, и сиренки от закуските. Различно изглеждаха просто, иначе са си тесто и сирене. Ох, а най обичах рогчетата - и те със сирене. Иначе принцесите са 3 вида - с кайма, с кашкавал и с яйце и сирене. Мляс!

# 716
  • Сопот, Пловдив
Ей сега ще ми отиде диетата, аз най-обичам принцеси с кашкавал и шунка.

# 717
За софиянките за пръв път чувам Laughing

А джи джи па пу hahaha

# 718
Да, оджак е огнище, геран е кладенец.
Геран си го знаех, само за оджак проверих, но като видях ми светна че и него баба ми е споменавала, това са думи от шопско нали ? Поне така си мисля, като баба ми ми ги е казвала.
Аз пък такива принцеси с шунка не съм яла  Joy ..
с кашкавал - да , с кайма и кашкавал - също .. но като е сдруго вече му казвам сандвич с каквото е .. принесета го знам като два вида - или само с кашкавал или с кайма и кашкавал.
Джи джи па пу .. звучи като нещо за папане  Joy

# 719
В Ямбол имаше и софиянки, и сиренки от закуските. Различно изглеждаха просто, иначе са си тесто и сирене. Ох, а най обичах рогчетата - и те със сирене. Иначе принцесите са 3 вида - с кайма, с кашкавал и с яйце и сирене. Мляс!
Ама виж , имало и принцеси с шунка  .
И аз рогчетата ги знам със сирене.
Има и кашкавалки от тестените закуски - естествено с кашкавал .  Laughing
Това за софиянките от Ямболско ли е?

Общи условия

Активация на акаунт