Ноемврийски бебета - тема 4.

• 23 136
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Лама  bouquet за новата тема
Да се запиша и аз...

coucoumelle беше писала , че детенцето ти държи главичката си на една страна. Моят Бори също държи главата предимно на едната страна - на ляво, най - вече му личи когато е в кошетката.. Все още на ортопед не сме ходили, защото тук във Варна трьбва да си запазиш час месеци по -рано. Но затова пък ходихме на хирург, та той ни каза че имал малко топченце.Препоръчва по - често да го стимулирам да върти главата си на другата страна. Ще видим какво ще стане.

За килограмите си говорите...аз имам да свалям много около 10 кг. Не знам как ще стане, няма да е никак лесно и диета трябва да се спазва, и упражнения трябва да се правят. Аз вчера пробвах с упражненията, но се чувствам доста тромава , за разлика от преди. А освен това иколената ме болят.

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 18:41 от Astrea

# 76
Шушулче....нищо специално не ползваме - на Бюбхен измиващ гел за коса и тяло (аз съм доволна много )...но не я мием всеки ден с него  - през ден я мием само с вода...ако не го правите,пропускайте единия ден  шампоана Peace Друг съвет не мога да ти дам Thinking.

Иначе е голямо чудо с тази дълга коса Mr. Green..вече толкова трудно съхне...незнам до 1 годинка какво ще стане Crazy...В този ред на мисли - някоя от вас ще го спазва ли това да не се подстригва детето до 1 годинка?...Мен майка ми много ме натиска #Cussing out
Така правим. 1 вечер мием коса, една вечер - не. Поръчали сме измиващ нещо си на Тьопфер, обаче съпругът вчера забравил да го вземе, че беше с колата на работа, иначе ходи с организиран транспорт, днес казал на единия и брат, ама оня не минал #Cussing out.
Защо косата не се подстригва 1 година?

# 77
това за косата го чувам за първи път...
Момичета, бабата на мъжа ми май е много нахална, живее през един блок и всеки ден идва... А аз хич не я търпя... Звъни ми по телефона по 10 пъти на ден, аз не вдигам, не се ли сеща че не искам да говоря с нея. Идва, звъни на домофона, не вдигам, отключва си(има ключ), звъни на вратата, пак не отварям(може да съм в банята, на разходка..., тя не знае, че съм вкъщи) И моля ви се-отключва си и влиза!!!!!! Мъжа ми на няколко пъти й се скара, но тя го приема на шега! Със сигурност не е от възрастта, защото е млада на 66г. Днес бях на гости и тя влязла и ни оставила яйца. Обадила се на мъжа ми,че аз не й вдигам и той пак и се скарал, че е влизала. А тя преди малко идва пак и така го каза все едно нищо не е направила.... Незнам вече, явно трябва да й вземем ключа, но пък когато пътуваме идва да проветрява, да полива цветята...На всичкото отгоре все ми говори нейните си неща, какво наготвила... какво купила.... И като ни наготви нещо и го донесе после 3 седмици разказва на всички, че ни готвила #Crazy #Crazy Без да съм искала, даже повечето пъти хвърляме гозбите й!!! Като бях болна, два дни на легло, вместо да каже почивай си-КОЙ ЩЕ ГОТВИ??? Сякаш мъжа ми е бебе и не може да си сготви.. Пък и кво се бърка, ние не ядем като тях по 3 ястия... и само на салатка можем... #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire Честно ви казвам скоро аз ще й се развикам. Ако иска да се сърди, явно не ги приема нещата на сериозно!

# 78
Уха, колко млада прабаба. Моята баба е на 84 години, а бабата на Смърфовинка (свекървата) е на 63, свекърът на 66.

# 79
  • Пловдив
Защо косата не се подстригва 1 година?
Ами и аз не знам защо точно Rolling EyesПросто майка ми вече няколко пъти ми споменава по телефона, ама аз се правя, че не съм я чула Mr. Green и не питах защо,че тя с нейните суеверия ooooh!...

deiza...много гадно т'ва с бабата..направо е за разстрел #2gunfire.Аз бих и взела ключа ...пък като пътувате може да и го давате, за да ви проветрява Peace
Напълно те разбирам - нали пък ние живеем с баба му...тя не е толкова зле,ама на моменти много ме дразни Close

# 80
Здравейте! Ейй вярно сме големи писарки, ее аз не от най-редовните, но все пак...

Дейза, както разказа за бабата, та се сетих и за моята собствена- същата е кримка. Все дава непоискани съвети и всичко, което ни дава го прави с такава показност, всички да знаят тя какво е дала, баси, много ме дразни. И по-лошото - живеем близо и всеки ден се виждаме Mr. Green Ама аз хич не и мълча, като ме дразни и казвам да си гледа работата

Шушулче, и аз мия косата през вечер със Себамед, доволна съм, косичката му е много мекичка и кожата определено не е суха. Даже сега гледам,че пак му се образуват корички,едни такива ситнички, но и те не са сухи.
А за подстригването- на мен пък ми изръсиха, че децата се подстригвали април месец ooooh! Аман от бабини глупости Mr. Green Даже не разбрах каква е логиката newsm78 Ама то май няма логика Joy Joy И аз хич не съм суеверна

Мимка, стискам ви палчета да сте добре вече
И на всички болнички - бързо да се оправяте

Нослето на мишон чат-пат е студено, но вече не му обръщам внимание,пипам вратлето и гръбчето да са топли. А ръцете през нощта му стават направо ледени, независимо от Т. Дори и при Т цяла нощ 22 градуса- еми ръцете пак му са студени, та вече и тях не мисля.

# 81
Sinapovaaya, играем, ходим на разходка, четем, разказваме, рисуваме, пеем, танцуваме, купона е пълен в последно време сме фенове на Арт атака и правим, каквото покажат. Ако ни липсват материали съчетаваме разходката с покупки на необходимото, на ул. Кракра има книжарница за художници в Събота и Неделя организират уроци за малчовците, също любимо  е да гледаме постановките на Театър Възраждане, даже може да подаваме реплики на актьорите. Аз си гледам хлапетата, е каката ходи на у-ще, частни уроци, актьорско майсторство и куп др. Неща, но с момчетата се занимавам аз, за сега, като направим 3год. И баткото тръгва на англ. Език.

Анабелита, Благодаря за инфото.

# 82
Момичета, аз съм в дилема дали да слагам диването да сяда по малко и на бънджито.

Според ортопеда, при който ходихме преди около месец, няма проблем да я слагам на бънджи щом почне да си държи главата изправена, а според педи в кенгуру от 4 м., а сядане и в бънджи след 5 м. На самото бънджи пише, че може от 4 м. и бебона си умира от кеф като я сложа за 1-2 минутки. Друго, което правим е да й дам да ме хване за пръстите и й казвам ставай, ставай и тя надига главата, съответно аз й помагам докато стигне до седнало положение и отново кефа е голям. Сега се чудя кой да слушам или да си следвам детето  newsm78

Моля за съвет  baby_neutral

# 83
  • Varna, Bulgaria
coucoumelle беше писала , че детенцето ти държи главичката си на една страна. Моят Бори също държи главата предимно на едната страна - на ляво, най - вече му личи когато е в кошетката.. Все още на ортопед не сме ходили, защото тук във Варна трьбва да си запазиш час месеци по -рано. Но затова пък ходихме на хирург, та той ни каза че имал малко топченце.Препоръчва по - често да го стимулирам да върти главата си на другата страна. Ще видим какво ще стане.
Astrea, и ние сме от Варна. Часа го запазих преди повече от месец  Confused . А вие по какъв повод сте ходили на хирург, заради това с главичката ли?

# 84
Да се запиша и аз в новата тема,не знам как го правите и изписвате страниците толкова бързо,бях стигнала в четенето до 35 страница в предната тема  Shocked
Не видях много за какво си говорите последно само препрочетох няколко реда, за килограмите дайте съвет аз имам да свалям около 10 и нагоре сега с кърменето дали е подходящо да се ограничава храната,на разходки ходим всеки ден но с бавно темпо надали ще сваля някой килограм а за спорт не остава все още време.
За миенето на косата ние до сега михме всеки ден, но ще почнем през ден прочетох че така правите, излязоха едни упорити крусти мазахме с крем за крусти на Мустрела и със зехтин но много бавно минават и се чудя с какво още да опитаме.
Позагубих следите на Варненки ако излизате на разходи пишете за срещичка,времето не всеки ден е подходящо но ние сме на вън,така свикнахме и в нас не ни свърта по цял ден, естествено стига да не вали дъжд.
Как бързо растат бебоците гледам снимките във фейсбук, аз не съм качвала но ще се постарая и ние да се представим скоро.
Поздрави на всички  Hug

# 85
  • На брега на морето
Аз мия косата всеки  ден.

# 86
Момичета влизам да ви помоля за едни стиснати палци и малко положителна енергия за мъжо  Praynig Днес на пистата някакъв решил да му пресече пътя и паднал точно пред него и мъжо за да не го нареже със ските се принудил да падне встрани в дерето. Слава Богу няма нищо счупено, но явно е разтегнал мускул или сухожилие не знам. Едва си стъпва на крака Sad Стискайте ни палци до неделя да се е възстановил, че как ще ходим до Лондон ако е така не знам.

# 87
  • София
Болките в коленете ги имам и сега и с баткото-тогава едва се търпяха,може би заради повечето килограми и мнооого дългите разходки.

синапова,много по-забавно му е на баткото на градина според мен и точно за това ходи.Иначе у нас и той гледа ТВ,колкото и да се опитваме да го ограничаваме.Много рисува,това може 24 часа да прави.Баща му много играе с него,но когато е на работа ,аз нямам как -беб ми е постоянно в ръцете и гледам приказки да му чета или да играем на неща от сорта - камък,ножица,хартия . Laughing

За ваксините - и аз знам,че всички трябва да са здрави в семейството!

тили,стискам палци! Hug

меци,аз знам че мъхестите плодове се дават по-късно.

облаче,аз пипам гръбчето и така преценявам.Гледам и на крачетата да има чорапки,пък нагоре може и по-леко.

яси,страхотна внучка имаш пу пу и каква прическа само!Скоро плитки ще плетете. Grinning

астреа,на баткото ни така се появи такова топче на вратлето и до ден днешен го има,даже доста голямко е станало.На него чак главата му се изкриви и го слагах да спи с подпираща възглавница.

И аз мия коса всеки ден.
Това със сядането ми е голяма мъка -Никола не желае да легне изобщо.Когато го гушна в по-легнало положение,започва да свива лакти и да се набира да сяда.На легло лежи само ако постоянно го занимавам,иначе пак се набира и не иска.В люлката го закопчавам задължително,защото тя и без това го държи в полуседнало положение и той като се надигне и става опасно.През деня спи основно в мен,иначе спи 10 мин. и край,а в мен поспива поне час.Като го държа пък е седнал и реално кръста му е в легнало положение само нощем и на разходка в количката.Много ме е шубе да не се изкриви.

# 88
  • Пловдив
Тили и от мен стиснати палци. Дано се оправи бързо.
Ние пък сме с кашлица: ( Водих малчо при педиатъра. Каза, че нищо му няма, но той си кашля. Изписа осцилококцинум. И сополки има повече.

# 89
Привет, мамчета! Докато се наканя да пиша, вие и тази тема ще изпишете Simple Smile

Lama,   bouquet, чудна е темичката - хиляди благодарности.

За подстригването моята фризьорка каза, че не се препоръчва подстригван преди 7-8 месец, заради недостатъчно затворената фонтанела. А това подстригването през април вероятно е във връзка с поверието (от едно време), че през март се подстригват само магаретата  Mr. Green

С килограмите съм задоволително - имам да свалям още 3-4, но като цяло се понасям (като изключим талията ми, от която трябва да смъкна 10см  #Crazy). Напоследък голям глад ме гони, чак мъжо ми се смее как си сипвам допълнително.

Аз също мия косата на Бубетка всеки ден.

Абе, момичета, чета че повдигате бебетата за ръчички до седнало положение - аз знам и съм чела, а и ортопеда потвърди, че пасивното сядане изобщо не е препоръчително, дори е вредно, тъй като гръбначетата на бебетата не са достатъчно заякнали и могат да се усучат при преждевременно натоварване. Детето трябвало само да започне да сяда, когато е готово за това. За бънджито също знам, че е много рано, друг е въпроса колко специалисти го отричат. newsm78 Не ме разбирайте погрешно, не съдя никого, но започнах да се обърквам кое, кога, как и защо.

Мен не ме болят кости и стави, но се сдобих с ужасни хемороиди....чувствам се като в рекламата, която върви по ТВ-то напоследък. Няма да ви обяснвам какъв ад е докато кърмя малката, която все още по  1 час на всяко хранене.

Тили, много неприятна ситуация, имаш стиснати палчета от мен.

НА всички, на които им предстоят прегледи или имат болежки също стискам палци Hug

Англече, тъкмо щях да питам за теб и ти се появи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт