Ноемврийски бебета - тема 4.

• 23 136
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, момичета,
всички бебоци са много сладки, ама така като гледам по снимките във фейсбук какви бузки имат всички, Боци направо е слаб......  Embarassed
И мен ме боли кръста и като цяло гърба..... направо като бабичка съм, ако ми се наложи да се наведа и да постоя малко така после не мога да се изправя.....  ooooh!, само пъшкам и охкам а милото ми се смее, че съм за бракуване....
И аз в чуденка относно сядането.... Като му хвана ръчичките за гимнастика той се набира и днес почти се изправи..... Аз само му ги държа като опора нито го дърпам нито нищо..... Мога ли да го подпирам с възглавница или да го оставя сам да си седне?
Относно бабите.... и ние живеем с моята баба, която е на 75 г., не е виновна жената в такъв етап от живота си е ама много ме натоварва само болести и умрели са и в устата......   Sad

П. С. Сега виждам че си имаме адаш   bouquet

# 91
Тили  fingerscrossed

Little_Snow_White, и аз съм объркана за това попитах тук. Все пак има много мами с опит, които биха ни посъветвали как да постъпим.

Племенницата ми на 3 месеца я сложиха в бънджи, почна да сяда по малко и да пружинира на краченца и всичко това по препоръка на педито и ортопеда й  newsm78

# 92
  • Пловдив

За подстригването моята фризьорка каза, че не се препоръчва подстригван преди 7-8 месец, заради недостатъчно затворената фонтанела. А това подстригването през април вероятно е във връзка с поверието (от едно време), че през март се подстригват само магаретата  Mr. Green

Благодаря ти за разяснението  bouquet.Това ми звучи много логично Peace.На мен ми се ще да и я резна само отзад на врата, че и стои много смешно - като кече Mr. Green.

Тили и от мен стиснати палци. Дано се оправи бързо. Praynig

skeila бързо да се оправяте Hug.

# 93
Здравейте момичета 
Лама  smile3501  за новата тема  smile3521
Ние днес с малката бяхме на имунизация след 3 отлагания вече най-накрая ни ги сложиха.  thumbsup А пак вчера бяхме на дерматолог в Дерматологична клиника София и там ни каза, че било абсурдно бебетата да се капят всеки ден/трябвало два пъти на седмица/ , защото допалнително им се изсушава кожата.Вие на какво мнение сте и къпете ли бебоците всеки ден?Аз не знам какво да правя вече с тази нейна кожа  smile3511
me too Аз сащо я вдигам за ръчичките в седнало положение и само тогава почва да се смее с глас и не мисля, че е вредно бънджито що се отнася до 10-15мин.
Относно миенето на глава аз я мия всеки ден, защото почнали през ден започват нови корички да и се образуват.
Все забравям да питам мамите със секцио с какво си мажете белезите, защото аз какво ли не пробвах вече, не е помръднал от първия ден. Сега съм на мас+невен.

Лека вечер на всички, а аз отивам да smile3524

# 94
  • Varna, Bulgaria
А пак вчера бяхме на дерматолог в Дерматологична клиника София и там ни каза, че било абсурдно бебетата да се капят всеки ден/трябвало два пъти на седмица/ , защото допалнително им се изсушава кожата.Вие на какво мнение сте и къпете ли бебоците всеки ден?Аз не знам какво да правя вече с тази нейна кожа  smile3511

На мен ми бяха казали, че в Германия до около 40 ден ги къпели веднъж на седмица горе долу да не им паднел незнам какъв си слой от кожата. Ние се къпем всеки ден и косата мием всеки ден.
Аз да попитам тези крусти кога излизат? Еличка има много малко косица и няма още никакви люспички.

# 95
  • София
не е задължително да се появят,баткото не е имал и беб също няма.

На мен за бънджи също ми се струва рано.
За хемороиди много помагат свещички Цикатридина.

# 96
Тили, стискам палци, да се оправи мъжа ти  Praynig
Скрит текст:
И ММ мисля да не го пускам вече на ски... преди 4 години си счупи така крака, че беше 4 месеца на легло... такъв ужас изживях, защото бях с него на пистата Sad, А онзи ден решихме да се качим на Витоша за едно нощно каране и накрая един бордист се сблъска с него, стана кълбо, разхвърчаха се ски, ММ лежи и не мърда и вика "Ох главата ми"... и не може да стане. Бордиста стана, на горкото момче ръката му бе срязана от кантовете до костта, но реши да се нахвърли да бие ММ. Тръгна да го рита, а аз го прикрих с тяло... В крайна сметка се оказа, че единия е със срязана ръка, а ММ с разбит нос и ожулено лице Sad.
Ние с Беб правим фитнес вкъщи и има ефект Simple Smile, но няма кой да ме снима, за да покажа упражненията, които си измилих. Препоръчвам "римска тяга" с бебе в ръце вместо тежести - страхотно стяга краката отзад + неопренов клин = премахване на целулита  Mr. Green
Лека   bouquet

# 97
Днес беше един ужасен ден!
Сутринта гледам по бузките на малчо се появили едни като лишеи и явно са го сърбяли през нощта,беше се надрал ЗВЕРСКИ.Звъня на педито,тя ми казва,че щом са само по лицето е алергия от белтъка в сухото мляко.Казвам й,че ще го заведа да го види,тя отвръща,че няма смисъл,защото със сигурност е това,да го мажа с Фенистил гел атопичния дерматит и да минем на Хип ХА,което е хипоалергенно.Аз се ядосвам,че не обръща внимание и отивам при друга педиатърка на частно.Тя казва,че може наистина да е алергия към белтъка (което е ужасно,дано не е  Praynig),но може и към козметика.Предписа Фризопеп като храна,Калциев Глюконат ампула за пиене и Елоком за мазане,като напълно отрече предписанията на другата педиатърка.На кого да вярваш?!? newsm78
Търся го това мляко,почти никъде го няма,накрая в моята аптека ми казват,че току що са продали последните 3 кутии,ще ми докарат утре.Взимам ампулата,тръгвам да му давам вечерта на малчо,оказва се,че тая ми е дала грешна ампула,изкарах си акъла  #Cussing out
Отделно ходих за пореден път до общината за помощта и детските и за пореден път ме върнаха за още документи и ми казаха,че за минало време не се взимат детски (а преди ми бяха казали обратното и аз спокойна),така че изгоряхме с 2 месеца.Отделно ходих до фотото,където са ми объркали подаръка на милото за Свети Валентин (поръчах му ключодържател със снимка на мен и бебо гушнати) и сега няма да стане навреме.Отделно започнах да готвя и погрешка на ориза по турски сложих вместо вегета мексиканска подправка (той е със стафиди и люто определено не му отива!).И накрая на новата ми печка  се счупи копчето!
Днес беше ужасен ден!

# 98
  • София
Привет, колко много сте изписали!  Shocked Hug

Само се записвам и се връщам да ви чета...  Peace

P.S. И ние не къпем малката всеки ден, а през ден или два- едно, че хич не обича, второ- има суха кожа и това е допълнително изсушаване. Вече и от педиатрите не се препоръчва всекидневното къпане, а това за защитния слой, който се отмива, ми го е казвал и ММ Wink

За бебетата с буйни коси- аз поне се убедих, че е хубаво да си се ползва специално шампоан за косичката, не сега популярните гел/пяна "2 в 1". Пак да похваля шампоана на "Тьопфер" с био невен и био пшеничени трици- изчисти пърхота на Луиза, много сме доволни.  Peace А вчера от фирмата, от "Тьопфер" какви подаръци бяха пратили на малката, нямам думи- оказаха се много приятни, готини хора. Но, ще разправям. Wink Само да ви изчета.  Crazy

До скоро!

# 99
Добро утро!

ira_bebeto наистина ти е бил каръшки ден. Много мразя да имам такива дни - ми то нищо не ти се получава, каквото и да започнеш да правиш.

За белега от секциото - аз не го мажа с нищо. Линийката е толкова тъничка и вече почти не се забелязва. Разреза е точно където свършва окосмяването на триъгълника.

За къпането - в коритото Моника я къпем през ден-два, а иначе в легенчето й мия дупенцето всяка вечер и почти всеки път, когато й сменям памперса.

# 100
Здравейте,
Записвам се при вас. Надявам се да приемате нови попълнения Simple Smile
Рада се роди на 08.11.2012, 2480 кг, 46 см.
На 12 ходихме на консултация. Отложиха ни ваксината заради многото вируси; 5250 кг, 61 см, само на кърма. Към края на месеца ще ходим на ваксина, а захранването от другия месец...сок и каша. Давам по 1 капка вигантол. Аз родих секцио, тъй като малката беше с дупето:)
Не съм изчела темата, но се надявам скоро да прочета повече неща.
Хубав ден от мен....май ще вали и разходката ще бъде на терасата Simple Smile

# 101
  • На брега на морето
Добро утро.
Много странно как не къпете бебчовците всеки ден  newsm78 само си се чудя де, не го приемайте като упрек.
Аз къпя всеки ден. мия дупе почти на всяка смяна, педито ми каза още в началото, че мокрите кърпи са за навън. Честно казано, на омазано, оакано дупе ми се струва, че водичката е най-добре. Но това си е мое мнение.

Мамите с по-голям опит имам въпрос.
Вики не е от почитателите на водата, а често хълца и едва я прилъгвам да изпие някоя друга капка, та да спре.
Въпросът ми е, в тази възраст подходящо ли е да им се дава някакъв чай да речем, и ако да, какъв да бъде той?

# 102
  • София
Добро утро.Да попиша докато имам време.То не че нямам работа,с баткото още сме по пижами,в мивката ми стоят чиниите от вечерята и не съм оправяла леглата.Отделно имам една пералня за гладене,една з сушене и една за зареждане  ooooh!  Ама работата не свършва,така че сега ще пийна кафето на спокойствие с вас пък после цял ден работа ме чака:)

Първо да се похваля с изненадата от милото сутринта.Вика ме в спалнята и аз първо си помислих,че ще ме офертира за гушкане и точно се дразнех,защото току що станала не ми беше до това,а той милия ми подари подарък за Св.Валентин,аз съвсем бях забравила,че е 14-ти.Подари ми много готино дантелено бельо на Etam.То са дантели т е чудо  Heart Eyes

За къпането - къпем и двете деца всеки ден,баткото никога не пропуска душ,откакто е роден,с много много редки изключения ако е бил болничък и му е било лошо или ако сме били на селото на мъжа ми и е било много студено,тогава само сме мили дупе,крачета и ръце+лице.Аз и милото се къпем всеки ден и не мисля,че е редно да мъча децата с къпане веднъж в седмицата  Crazy
След баня човек се отпуска,хубаво е да си чист и да ти е комфортно на тялото.Та това е моята философия както ние обичаме да се изкъпем така и беба  Wink
Иначе и ние сме с много,ама много суха и претенциозна кожа,но с упорство,редовно мазане и сменяне на 3 неща,с които я мажем я поддържаме кожата в добър вид:)

deiza, жал ми стана за тебе с тая баба,ужас просто,дано я сложите на място,че това голяма мъка.

Синапова, писахме за това и във фейса,но и тук да кажа,и ние имаме кофти дни с лошо време и лоша беба и тогава баткото е оставен да се забавлява сам и често виси на компа.Но времето ще се оправи скоро и не мисля да се задържаме вкъщи,сътветно ще има доста малко време за интернет и детски.Дори съм решила пролетта да направя едно приключение сама с двете деца,мисля да се качим на влакчето и към Пловдив,цял ден да сме там и късния следобяд с влакчето обратно.  Mr. Green  Аз съм луда глава с количката и с баткото съм обикаляла къде ли не,сега с двамата е малко по-трудно,но не е невъзможно,важното е Ники да има нови преживявание и емоции и да учи разни неща,а не само от нас до градинката и обратно.Мисля като се стопли да продължи да ходи на плуване,защото сега сме го спряли и разни други нещица,но има още малко време до затоплянето:)

тиливанили,бързо да се оправя милото ти!

vitanova
те на снимки повечето деца изглеждат с големи бузки,но всъщност не са чак толкова големи,апарата увеличава и като ги снимаме от много близо...

Shyny
  Hug

Llama
  bouquet  за темата

За повдигането до седнало положение - аз знам,че още им е рано и не го правя,от друга страна моята жилка съвсем сама се набира и стига почти до седнало  #Crazy  това от няколко дни го прави направо ме изумява,та ще попитам педи другта седмица на ваксината какво да правя Simple Smile

Спирам,за да свърша нещо и вкъщи1хубав ден на всички:)

# 103
coucoumelle ходихме на хирург заради изкривената главичка. А сега ще ходим и на ортопед , да видим и неговото мнение.

angels_zg Когато забелязахте , че му е изкривена главичката, на какъв специалист го водихте? С тази възглавница оправи ли се ?

тиливанили дано бързо да се оправи съпруга ти, че много неприятно

hetera страхотна идея за разходка до Пловдив.

За къпането- аз къпя Борис всеки ден, със шампоан и всичките му там мазила. Е вярно, те уж и в Англия ги къпели на 3 дена, ама аз предпочитам да го къпя редовно.

# 104
Deiza много нагла бабичка си имате. Съгласна съм със jadika да и вземете ключа и да и го давате само когато отсъствате.
tilivanili имаш палчета миличка  Hug . Дано мъжо се оправи по-скоро
skeila дано да не е нещо сериозно и малчо скоро да се оправя
liillssss аз още с нищо не го мажа. Той е толкова ниско, че едва ли ще се вижда. Иначе имам контратубекс и се чудех дали да не започна да го мажа вече  newsm78
penguin_VG добре дошла при нас    bouquet
Shyny здравей мила  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug . радвам се, че наминаваш да ни наглеждаш
На Ники ръчичките и нослето също са студени понякога, но тялото му е топличко
И ние се къпем всеки ден. За миенето на косата защо да не се мие всеки ден?
вчера пак бяхме на консултация, че нали последния път бяхме - 0.080 кг. ами доволна съм. Ники е качил 200 гр. и сега сме 6,100 кг. и 63 см.  newsm44

Общи условия

Активация на акаунт