МБАЛ Бургас - V

• 59 738
  • 785
  •   1
Отговори
# 540
Аз тази сряда бях на отворени врати и аз останах с впечатление, че има доста родилки. Нека! Нека и да се множат.
А за завъртането, ако не се завърти и мен д-р Душепеев ще ме оперира, но сега съм още малко по-спокойна от това, след поста ти.
Да те питам за теста за упойки кога ти даде направление Братова? На мен другата седмица ще ми дава вече документите за родилното, а ми каза, че предвид предлежанието, някъде двайсетина дни преди раждането би трябвало да се коментира как ще протече то. Мога ли тогава, ако ще е секио, да ходя пак при нея да ми даде направление за анестезиолог?

# 541
Тинтина,честита щерка!  bouquet

Много ми се иска да отида на ОВ,обаче не живея в Бургас и няма кой да ме закара. Надявам се няма да е проблем,ако не отида,а отида направо за раждането и се доверя на късмета си. Thinking
Или да измрънкам някой да ме закара в сряда. Thinking

# 542
  • Бургас
Im So Excited, поискай си по-рано направлението. При мен консултацията се наложи скорострелно - ден преди да вляза в болницата, тя си беше тръгнала, а на другия ден отказа да издаде със задна дата. Като имам предвид колко е завеяна и как непрекъснато отсъства, по-добре си го вземи по-рано.

Малчо, , и да не идеш на ОВ, няма да е фатално. Ако идеш, ще знаеш какво те очаква, но пък мен ме стресираха тез ОВ - операционни маси, инструменти, системи Confused

Някой беше питал по-напред в темата за обезболяващите - вливат обезболяващи доста - Диксофен и Аналгин, обаче си боли, не очаквайте чудеса. Бият и едни инжекции с окситоцин за свиване на матката, те предизвикват ужасно болезнени контракции и макар да обезболяват, пак много боли.

# 543
Tintina,благодаря! Няма да е фатално да не отида,аз в родилното на Окръжна съм влизала,ама преди години заради една позната. Peace

# 544
Честита радост,Tintina  newsm51

Аз пък искам да ви кажа по повод лекарите в София и тези в Бургас,че не може еднозначно да кажем в Бургас-некадърници,в София-специалисти.
Има всякакви случаи по всички болници в страната.В София не са магьосници.Не го казвам с лоши чувства,просто покрай моята сага със забременяването и борбата срещу СПКЯ,операции и прочее наобиколих доста лекари,както в Бургас,така и в София.
Здраве да е,никой не знае какво му е писано  newsm18

Та да питам аз пак  newsm47
По време на бременността правили ли са ви гинекологичен преглед за измерване на таза и родовия канал?Че ми звучи малко страшно.Ако може да ми разясните какво точно представлява

# 545
  • Близо до морето (200 м)
Разбира се, че е така Sianchys! Аз направо издивявам, някой като каже - "Ама в Бургас ли, защо не идеш в София?". Разбирам, поне да посочат конкретно име на някое светило, но НЕ, важното е да е в София  ooooh! Майка ми, милата, е много доверчива и се върза на тоя лаф. Такива бели и докараха с една единствена гинекологична операция, че после се наложи в Русия да претърпи още две, за да оправят белите от софийската и да свършат, всъщност, това което трябваше да свършат софийските големи спецове  Sick Sick Sick Sick

# 546
Така е - лекарите не са магьосници. Ако не дай Боже проблемът е неразрешим, никой лекар няма да помогне и няма да е виновен за това. Въпросът е, когато "объркват" леки и класически случаи.

# 547
  • Бургас
Разбира се, че е така Sianchys! Аз направо издивявам, някой като каже - "Ама в Бургас ли, защо не идеш в София?"

Пък и за едно раждане да хукнеш в София... Confused
Иначе е факт, че медицината е на първо място в София, там са конгресите, университетските клиники, нововъведенията. Но чак пък да сме най-зле, не съм съгласна. Всичко опира до конкретния специалист, конкретния проблем, така общо не може да се говори. Има доволни, има недоволни, има със сгрешени диагнози, но има и случаи, забатачени в София, пък оправени тук.

Да се върна в темата - сетих се и за още нещо - еднократните чаршафи като ги взимате, гледайте отстрани да имат едни дълги найлони, които се подпъхват под матрака. По-удобни са от обикновените 60 на 90, дето са като подложка. Тия с найлоните в "Темата" ги има, чисто бели са.

# 548
Ами да,аз затова не обичам генерални изводи   bouquet
Тинтина,за мен трябва да си много смел,за да хукнеш с контракции за София или където и да е...

Та,пак да питам за вътрешния преглед на родовия канал,ще ми разясните ли какво представлява и болезнен ли е?

# 549
  • Бургас
Аз сефте чувам за такъв преглед и не мога да помогна Embarassed

# 550

Ми онзиден  бях на първи преглед при Душепеев и ми каза,че при следващата ни срещатрябва да ми направи гинекологичен преглед,за да провери дали чисто физически всичко е наред за нормално раждане - таза,костите...  Rolling Eyes

# 551

Ми онзиден  бях на първи преглед при Душепеев и ми каза,че при следващата ни срещатрябва да ми направи гинекологичен преглед,за да провери дали чисто физически всичко е наред за нормално раждане - таза,костите...  Rolling Eyes
Направи го колкото може по-рано, за да можеш да поискаш второ мнение, ако ти изръсят, че имаш тесен/плосък таз и няма да може да родиш нормално. Съвет от личен опит.

# 552
  • Бургас
На мен таза ми го мериха с едни като пергел.Никой не ми е бъркал

# 553
О,той ако ми беше тесен таза,на ЖК мисля щяха да ми кажат.
Той спомена нещо за изменения в костите,които по принцип не са проблем,но могат да затруднят излизането на бебето.Затова трябвало да се направи тоя преглед.Та ми стана любопитно какво представлява и дали е болезнен.

# 554
  • Бургас
На ЖК мериха ли ти го?

Общи условия

Активация на акаунт