МБАЛ Бургас - V

• 58 961
  • 785
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Ами тя не е ходила и не знае. Една жена й казала... Wink
Аз съм ходила и вече казах, че горе на третия етаж ромките са отделно. Долу в родилна зала е възможно да са били заедно.

Какво значи,че не си съгласна с това? Къде да ги слагат ромките? Долу в мазето ли? Като не си съгласна плащаш си и отиваш в частна болница при великите специалисти.

И в частните болници има ромки. Но вярно, там има възможност да си платиш и да си сам в стая. В МБАЛ мисля също има възможност да си платиш - плащаш си за придружител, той уж спи на леглото в твоята стая и така пак си сама.
Не знам дали някой е пробвал, но ми хрумна като опция.

# 661
Потвърждавам за една от частните болници-лятото на 2012г. ме настаниха в една стая с момиче от ромски произход  Peace

# 662
Всички болници са частни. Дали и колко ще трябва ти да платиш зависи от това коя какви договори има със НЗОК. И щом ти и ромката плащате или не плащате еднакво за двойна стая, няма причина да сте по отделно.  Peace

# 663
Без да се заяждам,ама в този ред на мисли,кой е собственик на МБАЛ Бургас  newsm78

# 664
Без да се заяждам,ама в този ред на мисли,кой е собственик на МБАЛ Бургас  newsm78
Като сграда може би е публична собственост.

# 665
МБАЛ в цялата страна са държавни акционерни дружества, в някои дялове имат и общините.

# 666
Закон за лечебните заведения:
Чл. 37.  (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 59 от 2007 г., в сила от 20.07.2007 г., изм. - ДВ, бр. 59 от 2010 г., в сила от 31.07.2010 г.) Лечебните заведения за болнична помощ, домовете за медико-социални грижи, центровете за психично здраве, центровете за кожно-венерически заболявания, комплексните онкологични центрове и диализните центрове се учредяват от държавата и общините, от юридически и физически лица като търговски дружества или кооперации, както и като дружества по законодателството на държава - членка на Европейския съюз, или на държава, страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство и осъществяват дейност след получаване на разрешение по реда на чл. 46.

От цитираната разпоредба излиза,че не всички болници са частна собственост Simple Smile

# 667
Аааа,има ли опция да си платя за придружител и да остане някой с мен?

Някой беше питал по-назад дали може запис на тонове НЕ по гръб-  може,не повлиява негативно отчитането.Лекарката дори ми каза,че ако на теб не ти е комфортно бебокът усеща и товя влияе на записа.Така че ,смело на една страна Simple Smile

# 668
Е, много ясно, че МБАЛ-а не е частна болница  Mr. Green

# 669
  • Бургас
МБАЛ Бургас е акционерно дружество, в което преобладаващ дял - 83% има държавата, в лицето на Министерството на здравеопазването.
Останалите проценти са разпределени между общините в Бургаска област, като най-много има Община Бургас (13% ако не се лъжа).
Т.е. болницата е преобладаващо държавна, с минимално общинско участие.
Излиза, че всички ние сме собственици Mr. Green

Sianchys , що не питаш директно или на отворени врати дали има такава възможност? И на мен ми стана интересно. Според мен е възможно, след като в други отделения допускат придружители... От друга страна пък в Родилно външни лица не пускат горе в стаите newsm78

# 670
Здравейте! Peace
Искам да питам предварително ли трябва да имам уговорка с анестезиолог,ако случайно по време на нормално раждане поискам епидурална упойка и знаете ли колко пари е тя? newsm78

# 671
Кои са великите специалисти и къде,за да се обърна към тях?

# 672
  • Бургас
__Malcho__ , трябва да имаш уговорка с анестезиолог - отиваш в кабинета на анестезиолозите в "Литос"-а (това е медицински център, който е залепен на гърба на новия корпус на болницата). Там се уговаряш и анестезиологът идва, когато решиш. Мисля, че е 150 лв. епидуралната, но не съм сигурна.

galena_1 , има цяла тема за гинеколозите в Бургас, можеш да си избереш този, който ти допада. В МБАЛ работят много гинеколози, за тях също има отзиви. Но всяко мнение е субективно, защото човек с немедицинско образование трудно би могъл да каже кой е специалист, кой - не. Повечето от нас бъркат отношението с компетентността, а едното няма нищо общо с другото. Някой може да не е супер любезен с теб, вечно да е начумерен и да е прекрасен професионалист, а друг - да е много мил, ама да не стува като лекар.
 Важното е да си избереш лекар, на когото имаш доверие. Лично аз избрах д-р Душепеев - началника на Родилно отделение и не сбърках. Доволна съм от всичко, което направи.

Това е темата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=678210.0

# 673
Тинтина,благодаря за информацията!   bouquet

# 674
Здравейте отново!
Искам да попитам на кой телефон трябва да звънна,за да се запиша за тонове?

Досега ми ги следеше АГ-то,но днес нямала време,имала много пациенти и т.н. И всичко ми се струва,че се получи,понеже казах,че няма да раждам при нея.(няма да казвам болница,че да няма после последици)  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт