МБАЛ Бургас - V

• 58 936
  • 785
  •   1
Отговори
# 705

И още едно питане - колко време след като ви слезе корема надолу родихте?

Моят не слезе, но започнах да раждам и се наложи спешно секцио.

# 706
Ох как нямам време да ида на тия отворени врати да питам какво е нужно за раждането и за бебока,моля ви някой скоро раждал да даде инфо Praynig Като бях бременна с първото седмица преди термина кото ме види "хм не ти е спаднал корема няма да раждаш още" да ама 3 дни по-рано родих.

# 707
  • Бургас
Sianchys, защо ти е твоя помпа? Ще даваш ли кърмата на бебето? Ако ще я даваш, тогава си струва да я носиш, иначе от "служебната" кърмата я хвърлят.
Но не знам за стерилизиращата течност, струва ми се опасно да попадне в храната на бебето Confused
Шишета не знам някой да си е носил, възможно е. Но там дават храната на бебетата в техни шишета.

Нощници аз си носех две, но в момента, в който можех да ставам, през деня не бях с нощница, а с клин и тениска. Но иначе дават и техни.

За по-възрастните акушерки - чувала съм добри отзиви за Ганчева (старшата), Данкина, Велина Желязкова, Яна Георгиева. На самото раждане видях и ак. Павлова, която водеше раждане на друго момиче, стори ми се страшно мила и внимателна. Което не значи, че останалите не са опитни, просто тези са с повече стаж и за тях съм чувала отзиви.

meryyy_84
, ще гледам по-късно днес да намеря моя списък и да ти пиша какво носех допълнително. Но можеш да видиш и постовете ми по-назад, там също съм описала подробности.

# 708
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Шишета не знам някой да си е носил, възможно е. Но там дават храната на бебетата в техни шишета.

Бях го мернала в един пост по-назад и ми беше направило впечатление  Peace

Към акушерките да добавя и моята навремето - Рашкова. Също имаше и една младичка с къдрава коса, от която имах много добри впечатления  Peace

# 709
Ми предпочитам да си нося моята помпа,за да ми е под ръка.Но все пак трябва да се почиства някакси,а освен с тази течност(на Чико май беше),не знам как да стане. newsm78

Ама дават ли да си с пижама?Супер,значи ще си взема 2 нощници и любимите мекички пижами,че с тях ми е по-удобно.
И един тъп,но важен въпрос  Crazy може ли докато раждам да си остана с чорапките?Че в София когато ме оперираха,не ми дадоха,а краката ми са винаги ледени. Joy

А за корема - на мен по принцип ми е по-ниско корема,но в петък на ЖК ми каза АГ-то,че се е смъкнал,а пък аз съм в 36та седмица сега.Чета,че се смъквал 2 седмици преди раждането

# 710
хахаха това с чорапите знаеш ли,че вчера и аз си го мислех  Laughing

# 711
Ти се смееш,ама ако знаеш какъв дерт ми е  Joy

# 712
  • Бургас
Аз носих шише. Ама, аз носих и доста неща Simple Smile

# 713
Относно чорапите Simple Smile Аз като раждах (нормално) преди 4г. си бях с чорапите и никой нищо не ми каза  Peace Пък що да не помолиш да си с чорапки след като ти е студено Simple Smile Шишета не съм носила, само помпата,че се цедях докато ми дадоха бебето (на 3-тия ден)...Нощница си носих, но ме накараха да облека тяхна...
А относно раждането не съм плащала нищо, че и от екипа бях доволна (не съм го избирала) хем бяха празници Simple Smile

# 714
За нещата които ще ви трябват в болницата зависи как ще раждате.Аз раждах преди месец секцио. Носих си две нощници, чорапки, хавлия, 1кг. лигнин и паста и четка за зъби. За бебо ми трябваха дрешки за един ден, защото след секцио ти го дават на 4тия ден. Носех още памперси около 15бр., хавлиийка и една пелена.

Относно чорапите по време на раждане на мен ми ги махнаха, но след това  помолих акушерката  да ми ги обуе.

# 715
  • До морето :)
Като раждах каката - на магарето ми махнаха чорапите. С малката - бях  си без чорапи, но ми сложиха калцуни, докато напъвах.
Шише - носех и двата пъти, но не ми влезе в употреба.

# 716
Това за чорапите, много интересно ми стана защо ги махат? Grinning

# 717
Вижте,ако е операционна,да речем,че от хигиенни съобръжения,ама при нормално раждане,февруари да седя 100 часа без чорапи  #Crazy #Crazy #Crazy Ще си умра от студ! Хахаха

# 718
  • Бургас
И аз бях секцио, без чорапи. Не са ми били дерт, не ми беше студено.
Списъка с необходимите неща копирах от първа страница, обаче допълвам според този, който дават на ОВ:

Документи:
1. Лична карта
2. Амбулаторна карта
3. Направление на бременна за раждане
4. Талончето за кръвната група
5. Термометър

За майката:
1. Лични принадлежности /вкл. чехли, нощници получавате в болницата/
2. Чаршафи за еднократна употреба /поне 5 бр./ (не стигат, вземете си повече)
3. Лигнин - 1 кг (той пък идва много, половината още се чудя вкъщи какво да го правя)
[/b]
4. Нощници 2 бр.

За бебето:
1. Дрешки (2-3 бр. ританка, камизолка, чорапки)
2. Памперси (10-12 бр.) - вземете си повече
3. Хавлия 1 бр.

Още:
 Ако нямате брак с бащата - носете си декларация за припознаване на детето. Най-лесно става, когато още в болницата го записват с неговите имена.
За бебето аз носех повече дрехи, даже се чудих дали не са много, но се наложи да поостанем 10-ина дни, та всичко влезе в употреба. Носех ръкавички - не ги сложих, шапки също. За бебето носех още залъгалка, крем за дупе, лигавник, пелени да му слагам под главата, за да не плюе чаршафа в кошчето.
Нещата за изписването бях приготвила предварително вкъщи в една торба.

За мен бях взела в болницата също сапун, шампоан, сешоар, джапанки, бельо, превръзки, зарядно за телефон, четка и паста за зъби, ластик и четка за коса, сутиени за кърмачки, минерална вода, дребни пари, крем за зърна, клин, тениски, анцуг, хавлия, крем за лице, гримове.

Sianchys, през деня ходиш както си искаш облечена, нощницата е задължителна само за визитациите сутрин (и без бельо).
А за чорапите - нормално раждащите бяха с чорапи, докато ходеха по коридорите със системите, после не съм ги виждала.

TDI
Скрит текст:
Като писа за бутилката, дето сте подарили на Душепеев - в частния кабинет на този човек е като в бутик за скъп алкохол. Само шишета по рафтовете, имах чувството, че съм в "Тришър"-а Joy Той май не пие, а само ги събира Grinning

# 719
  • До морето :)
На мен половин килограм лигнин не ми стигна, втория ми дойде в повече. Тинтина, много неща може да бършеш вкъщи после с него.  hahaha
За чорапите - То преди да родиш си си с тях, не знам после защо ми ги събуха, на магарето.

Общи условия

Активация на акаунт