VIP АГ Варна - 3

• 114 782
  • 785
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Здравей! При постъпването си носиш твоя багаж /нощници, чехли, толетни принадлежности и т.н./, за бебето носиш в този ден единтвено мокри кърпи и памперси, вземат ги преди да родиш. Ако ще раждаш нормално,може дрешките за бебето още същия ден да си ги вземеш с теб, мисля при нормално дават веднага бебето. Ако си секцио ти носят бебето в стаята на 3-я ден, т.е.тогава вече ще ти трябват дрешки, хавлийка, одеалце. А дрешките за изписването могат да и ги донесат в самия ден на изписване или предния ден.
Успешно раждане  Peace

# 76
Благодаря! Simple Smile

# 77
Здравейте, и аз имам едно въпросче аз съм с отрицателен резус фактор чувала съм, че здравната каса поема анди Д ваксината, а някъде някой спомена, че се плаща. Това вярно ли е ако да колко струва и само в АГ ли се заплаща или и в другите болници.

# 78
Привет и от мен мамии
съвсем скоро ще раждам (началото на август) и искам да ви споделя моите впечатления от една исключително добра лекарка, само че кабинета и е в Шумен, а изражда в АГ Варна,  казва се д-р Станислава Кузманова
Уникална и добра, непрекъснато усмихната, предразполага, и ако имам някакви притеснения веднага ме успокоява, препоръчвам ви я...
имам приятелки родили при нея и са исключително доволни, така че прецених че и аз ще съм при нея (с избор на екип)
ако има нещо което ви интересува, питайте  Heart Eyes

# 79
Здравейте, и аз имам едно въпросче аз съм с отрицателен резус фактор чувала съм, че здравната каса поема анди Д ваксината, а някъде някой спомена, че се плаща. Това вярно ли е ако да колко струва и само в АГ ли се заплаща или и в другите болници.
Ако детето е с + резус фактор тогава се слага. Аз имах този "късмет" и ме накараха да си я купя. Понеже трябва да се действа бързо, може в последствие да подадеш жалба и ще ти върнат парите, но са доста разправии. Иначе цената преди година беше 180 лв. Купиха ми я от аптека Валя Дечева срещу окръжна болница

# 80
Това е безумие!!! Поредното безумие в скапаната ни здравна система. Покажи им, че си знаеш правата и настоявай да ти я дадат от болницата и то още преди раждането, за да не изпадаш в патови ситуации. Щом ти се полага по каса откъде накъде ще си я купуваш. Пуууу избеснях  #2gunfire

# 81
Последната теория беше, че не били сключили договор с доставчик и просто нямало ни една в болницата....

# 82
Искам да се обърна към мамите, които са родили със секцио: Какво се случва в деня на операцията - отиваш в уговорения час - и как се постъпва в реанимация - смисъл по нощница ли? Моя ли или такава стерилна болнична тяхна някаква си ? И? Вътре ? Интересува ме вече прочетох на няколко места че тр да си чисто гола по време на секциото #Crazy smile3515 Вярно ли е и ако да - някой може ли да ми обясни защо? Искам да знам за да  мога да се подготвя психически за тази тъпотия, ако е верно...

# 83
  • Варна
Искам да се обърна към мамите, които са родили със секцио: Какво се случва в деня на операцията - отиваш в уговорения час - и как се постъпва в реанимация - смисъл по нощница ли? Моя ли или такава стерилна болнична тяхна някаква си ? В реанимация си след като родиш и да нощницата си е твоя. Не вземай много скъпи, защото от това с което те мажат се оцветяват в оранжево, но гледай да са удовни за кърмене. Аз бях взела три (двете в багажа, а едната обличаш) И? Вътре ? Интересува ме вече прочетох на няколко места че тр да си чисто гола по време на секциото #Crazy smile3515 Вярно ли е и ако да - някой може ли да ми обясни защо? Искам да знам за да  мога да се подготвя психически за тази тъпотия, ако е верно... Преди секциото си само по чехли и нощница, по време на операцията си гола, а кога са ме облякли не помня, аз бях с пълна упойка.
    Има доста по-неприятни неща от това, като например бръсненето и клизмата преди раждането. За първото можеш да си готова от вкъщи, само те поглеждат и те оставят. Аз го правех още от началото на осмия месец и добре че, защото родих в 37гс. Ако ти изтекат водите по-рано, не хуквай веднага към болницата, докато започне раждането има време така че си вземи един душ за да се чувстваш по-комфортно. За мен най-смущаваш беше така наречения "тоалет" при който санитарките те почистват сутрин и вечер в реанимацията.

# 84
Ами ако си планово секцио - не даваха ли някакви хапченца предната вечер - да се изходиш - и не те занимават с клизми в болницата? И при спиналната упойка ли си гола??? Защо бе Боже? Тези се гаврят честно ! Айде "почистването" - ок сигурно не можеш да се сгънеш -ама да се съблечеш пред екип от 5-8 човека и всеки да те зяпа ми е крайно тъпо !  smile3515 Сигурно сега всичко ми изглежда така - чувала съм, че като влезеш в болницата и ти пада пердето - те по цял ден това правят - гледат голи тела на жени. Ама сега ми се струва всичко много загубено ! Важното е бебченце да е добре ! ! !

# 85
Докато родилката е в реанимация носят ли й бебчето или чак нан третия ден?

# 86
Момичета, що за притеснения пък са това?!? Ами това са лекари, сестри, анестезиолози, никой няма да ви зяпа, повярвайте ми, всичко се случва много бързо. После в реанимация отново си гола, завита само с един чаршаф, обличаш нощница чак като се раздвижиш. Аз си бях с мои нощници - носих си няколко защото много се цапат. Имам две секции първия път ми правиха клизма и нямах никакви проблеми след операцията. Втория път доктора реши да ми я спести, пих някакви разхлабващи, които явно не са свършили никаква работа. От горчив опит ви споделям, че по добре да се изтърпи една клизма, отколкото "екстрите" след операцията при неизчистени черва. Бях се подула като крава, не успях да пусна газове, не помагаха нито клизми, нито газови тръби, беше ужас. Така, че всичките ви притеснения са излишни, всяко едно нещо си струва в името на жива и здрава рожба. А когато я гушнеш всичко се забравя Hug
runaway varna в реанимация ти носят бебчето само за да си го видиш и гушнеш, след като излезеш от упойка, след това на третия ден вече ти носят вързопчето  Simple Smile и си остава при теб до изписването.

# 87
е как ще е глупост голотата. Не дай си боже се наложи да те реанимират искаш да губят време да ти режат нощницата ли??? Ако си мислиш, че ще те заглеждат и коментират как изглеждаш, си е само твое внушение. Те не виждат нищо повече от това, което биха видели и в едно празно легло. Аз съм притеснителна и не се показвам гола и пред майка ми, но въобще не ме притесни да вляза гола в реанимация. Вижда те само екипа, не и други родилки. Клизмата също не е страшна, нито пък болезнена. 
Бебето ти го носят да го видиш към 4 следобед, ако не се е наложило да го сложат на кислород. остава при теб на третия ден след 11 ги носят

# 88
  • Варна
Като те приемат в болницата остиваш в саята си и си обличаш нощницата - на голо Simple Smile После влизат да ти бият една инжекцийка и след малко ще те извикат в операционната. На мен нощницата ми я съблякаха пред вратата на операционната, после влизаш вътре и се качваш на масата, слагат ти чаршавче и така... няма да се притесняваш от нищо, всички са страхотни на 7-я етаж   Peace

# 89
she_moto  айде  недей да коментираш моите притеснения тогава - съвсем нормални са си като не съм минавала през това, кво толкова се учудваш??? сякаш не си се притеснявала и ти като ти е било за пръв път. Много отворени и компетентните да не отговарят що за притеснения били ! Ами такива, подминавайте такива постове, като моите -  като ви се струва маловажно нали за това е форум да се пита егати.

Общи условия

Активация на акаунт