VIP АГ Варна - 3

• 114 836
  • 785
  •   1
Отговори
# 585
Първите 24 часа  в реанимация е пълен абсурд. То Вие ще сте изтощена и обезводнена, а за да образувате кърма си трябва и обилно количество течности, което Вие тепърва ще започнете да приемате на малки глътки, когато дойдете на себе си Simple Smile

# 586
В МД на третия час след операцията си кърлеж бебето.

# 587
Исках да кажа кърмех , телефона предвижда :д

# 588
Абсурд в реанимация. Но не е фатално след нея, цял следващ ден докато дойде бебето,  ще имаш възможност. В реанимация почти никакви сили няма да имаш и течности не дават в изобилие да пиеш.

# 589
На мен в реанимация ми донесоха две бутилки вода и шоколадови бонбони и си пиех на корем, никой не ме е спрял. Но да се цедиш там абсурд. Аз не съм цедяла. Ня третия ден като ми донесоха бебо започнах да го слагам на три часа на гърда. Млякото тръгна преди да ни изпишат.

# 590
  • Варна
Привет, момичета! Предстои ми раждане в АГ Варна. По принцип планирам раждането да е на ВИП етажа и да е естествено. Дребосъчето обаче става все по-голямо с наближаването на термина ми (01 февруари) и секциото започва да ми "виси" над главата, колкото и да не ми се иска.
Много държа на кърменето и това бебето да засуче възможно най-рано и да ми го дадат възможно най-рано. Въпросът ми е - тези от вас, които родиха секцио във ВИП-а, кога ви дадоха бебчетата и как се справихте с кърменето в болницата след секциото? Можехте ли да слагате бебето на гърда? Помагаха ли ви акушерките?

И на мен ми предстои скоро да раждам в АГ. Ако не е тайна, кой д-р сте ангажирали  с естествено раждане (или секцио)?
А иначе чакам So Lucky да даде пресни отзиви. Днес би трябвало да ражда секцио на 7-мия етаж.

# 591
При Д-Р Танев - секцио съм аз!!
Ооо да Лъки тя беше писала че предстои, ще чакаме включване

# 592
Привет, момичета! Предстои ми раждане в АГ Варна. По принцип планирам раждането да е на ВИП етажа и да е естествено. Дребосъчето обаче става все по-голямо с наближаването на термина ми (01 февруари) и секциото започва да ми "виси" над главата, колкото и да не ми се иска.
Много държа на кърменето и това бебето да засуче възможно най-рано и да ми го дадат възможно най-рано. Въпросът ми е - тези от вас, които родиха секцио във ВИП-а, кога ви дадоха бебчетата и как се справихте с кърменето в болницата след секциото? Можехте ли да слагате бебето на гърда? Помагаха ли ви акушерките?

И на мен ми предстои скоро да раждам в АГ. Ако не е тайна, кой д-р сте ангажирали  с естествено раждане (или секцио)?
А иначе чакам So Lucky да даде пресни отзиви. Днес би трябвало да ражда секцио на 7-мия етаж.

Аз съм при д-р Мирчева Simple Smile

# 593
  • Варна
Здравейте момичета, предстои ми раждане през Април и съм се насочила към АГ, тъй като следящата бременността ми лекарка не изражда, ще си търся лекар за раждането. Спряла съм се на Георгиев, Николов и Танев , но разбрах,че Танев не поема нормално раждане, така че той остава, ако се наложи секцио. За Георгиев има доста мнения и предвид това,че е много натоварен, май клоня към Николов, а и моята АГ ми каза,че работела с него ( което за мен не е  основен критерий кой да избера). Има ли някоя от вас скоро раждала нормално при Николов да сподели впечатления?

# 594
И така, вчера ни изписаха. Ще се опитам да разкажа най важното.
В неделя ме приеха по документи и се прибрах да си спя в къщи. В понеделник в 7 си бях в стаята на 7ми етаж, ММ плътно с мен. Секциото беше за 8;30, сложиха ми абукат, пуснаха банки. Към 8 и нещо дойде и анестезиолога да говорим за упойката. Спинална, влязох, легнах, през цялото време бях будна и си говорехме с др Али. Извадили са малката и са я занесли да я почистят, таткото е гледал, дали са му я, снимали са се и после ми я донесоха в операционна да си я цункам. Др Али ни направи и клипче с телефона на ММ. Преместиха ме в реанимация (цялото секцио отне 30-40 мин със всичко), където и Др Танев идва да ме види как съм и др Али ме проверяваше. След около час докато си чатех във Фб, започнаха и болките. Обезболяваха ме мускулно, но си боля поне до към 18, когато дойде Др Димитров и ми сложи венозно обезболяващо. Нощта мина добре, екипа се грижеше за 2те които бяхме в реанимация. На сутринта дойде физиотерапевт да ни прави гимнастика hahaha Вдигнаха ме и ме преместиха в стаята ми. Наложи се кръвопреливане, заради моите лоши показатели. Всички във ВИП отделението бяха страхотно мили с мен. От др Танев, на който ще съм благодарна цял живот, дежурния анестезиолог др Георги Димитров, нощната смяна (не се сещам името на другия др, който до последния ден идва да види как съм), сестрите от родилно Надя Траянова, и сестра Николаева. Санитарките също.
На третия ден не ми донесоха бебче, защото я сложили на лампа. Слязох до неонатологията, да си видя бебето...и там вече се озовах в друга действителност. Да, специалисти са, но отношението им към големите хора куца. Показаха ми бебка, как си лежи в апарата, обясниха ми на 2 на 3 и ми казаха всеки ден от 12 до 13 ще дават информация...Минаха ми всички болки, и болежки, като си видях детенце...
На 4 ти ден ми я донесоха преди обед, огромна радост. Жената която ми я донесе обаче беше доста груба, като си позволи да изказва лично мнение и да ми дава съвети относно кърменето...наговори и някои глупости които на момента ме разстроиха, сега им се смея...
На 5тия ден и двете бяхме добре (изследваха бебка), но не ни пуснаха да си ходим, заради клиничната пътека...Освирепях. Въпреки тъпите им правила, няма да помрачат радостта ми.
Изписаха ни вчера,и сега се кърмим.
Ако трябва да решавам сега, пак щях да избера АГ, и 7ми етаж. Не искам даси мисля, ако бях на 5тия където посещенията са лимитирани, как щях да издържа.
ММ, беше при мен всеки ден, естествено благодарение на др Танев, иначе не пускат. Не ги интересувало, че ми преливат кръв, или че не мога да ставам, или че имам нужда от вода примерно...
Ако имате въпроси за нещо, питайте.

# 595
В неделя ме приеха по документи и се прибрах да си спя в къщи. В понеделник в 7 си бях в стаята на 7ми етаж, ММ плътно с мен. Секциото беше за 8;30, сложиха ми абукат, пуснаха банки. Към 8 и нещо дойде и анестезиолога да говорим за упойката. Спинална, влязох, легнах, през цялото време бях будна и си говорехме с др Али. Извадили са малката и са я занесли да я почистят, таткото е гледал, дали са му я, снимали са се и после ми я донесоха в операционна да си я цункам. Др Али ни направи и клипче с телефона на ММ. Преместиха ме в реанимация (цялото секцио отне 30-40 мин със всичко), където и Др Танев идва да ме види как съм и др Али ме проверяваше. След около час докато си чатех във Фб, започнаха и болките. Обезболяваха ме мускулно, но си боля поне до към 18, когато дойде Др Димитров и ми сложи венозно обезболяващо. Нощта мина добре, екипа се грижеше за 2те които бяхме в реанимация. На сутринта дойде физиотерапевт да ни прави гимнастика hahaha Вдигнаха ме и ме преместиха в стаята ми. Наложи се кръвопреливане, заради моите лоши показатели. Всички във ВИП отделението бяха страхотно мили с мен. От др Танев, на който ще съм благодарна цял живот, дежурния анестезиолог др Георги Димитров, нощната смяна (не се сещам името на другия др, който до последния ден идва да види как съм), сестрите от родилно Надя Траянова, и сестра Николаева. Санитарките също.
На третия ден не ми донесоха бебче, защото я сложили на лампа. Слязох до неонатологията, да си видя бебето...и там вече се озовах в друга действителност. Да, специалисти са, но отношението им към големите хора куца. Показаха ми бебка, как си лежи в апарата, обясниха ми на 2 на 3 и ми казаха всеки ден от 12 до 13 ще дават информация...Минаха ми всички болки, и болежки, като си видях детенце...
На 4 ти ден ми я донесоха преди обед, огромна радост. Жената която ми я донесе обаче беше доста груба, като си позволи да изказва лично мнение и да ми дава съвети относно кърменето...наговори и някои глупости които на момента ме разстроиха, сега им се смея...
На 5тия ден и двете бяхме добре (изследваха бебка), но не ни пуснаха да си ходим, заради клиничната пътека...Освирепях. Въпреки тъпите им правила, няма да помрачат радостта ми.
Ако трябва да решавам сега, пак щях да избера АГ, и 7ми етаж. Не искам даси мисля, ако бях на 5тия където посещенията са лимитирани, как щях да издържа.
ММ, беше при мен всеки ден, естествено благодарение на др Танев, иначе не пускат. Не ги интересувало, че ми преливат кръв, или че не мога да ставам, или че имам нужда от вода примерно...

So Lucky, първо честито, да ти е жива и здрава рожбичката. Направо като  те четох, така се развълнувах, че ми се доплака. Страхотно е, че сподели с нас преживяното. Дано всички, които сме се насочили към  там, да преминем гладко и безпроблемно. А само да попитам за кърменето, някой показва ли ти нещо от акушерките там или изобщо как започва кърменето?  Извинявам се, ако въпроса ми изглежда глупав, но все за това се притеснявам.

# 596
So_Lucky, честита рожбичка! Нека е здрава и да расте щастлива! Благодаря много, че си намерила време, за да ни споделиш как е минало раждането на малката принцеса! Съжалявам, че са ти я дали чак на 4тия ден, сигурно тези 4 дни са минали много бавно.
Моят въпрос е дали имаш информация от първа ръка дали могат да ти дадат бебчето още деня след реанимация, ако всичко е наред?
Другият ми въпрос е това, че са показали бебка на мъжа ти, докторът ли го издейства или е практика?

При мен, момичета, нещата май отиват към секцио - дребосъкът няма никакво намерение да се ражда скоро и вече май стана твърде голям за моето телосложение :/ Така че и аз ще мога да разкажа скоро от първа ръка Simple Smile

# 597
  • Варна

Честита рожба и от мен Simple Smile
Моят въпрос е защо реши да избереш спинална, а не пълна упойка, например? Предполагам чуваше всичко, което се случва? Таткото как издържа да гледа?
Раздвижването при теб до колко беше болезнено? Имам ужасни спомени от моето секцио... Имаше ли водоустойчив пластир на шева и колко време стоя с него?
Правиха ли ти клизма?
Сложиха ли ти катетър и кога точно?
Кой ти донесе телефона в реанимация (таткото предполагам)?
Извинявай за многото въпроси Hands V

# 598
  • Варна
Здравейте момичета, предстои ми раждане през Април и съм се насочила към АГ, тъй като следящата бременността ми лекарка не изражда, ще си търся лекар за раждането. Спряла съм се на Георгиев, Николов и Танев , но разбрах,че Танев не поема нормално раждане, така че той остава, ако се наложи секцио. За Георгиев има доста мнения и предвид това,че е много натоварен, май клоня към Николов, а и моята АГ ми каза,че работела с него ( което за мен не е  основен критерий кой да избера). Има ли някоя от вас скоро раждала нормално при Николов да сподели впечатления?

Здравей!
На мен в началото на февруари ми предстои да раждам в АГ. Отначало и аз се чудех между тези 3 имена. И тъй като моето желание беше да родя по естествен път, Танев отпадна. И понеже и аз като теб знам, че Георгиев е много натоварен, остана Николов, който ми беше препоръчан от следящият ми бременността АГ.
Аз вече имам едно секцио преди години и много ми се искаше сега да родя нормално. Моят АГ ми каза, че най-вероятно ще е ресекцио, без да ми обясни в дълбочина. При консултациите ми с Николов той клонеше също към секцио, но малко с недомлъвки и с ченгел да му вадиш думите. Затова отидох за мнение и при Георгиев. Той доста подробно и човешки изтъкна няколко причини, поради които второто ми раждане ще е отново секцио. Аз бих препоръчала именно Георгиев. За Николов имам впечатления, че е ерудиран и спокоен, но много лаконичен, не е обяснителен. Ще дам още отзиви след като родя при него.

# 599
На деня на отворените врати казаха,че уж нямало значение дали си на 7 или 5 етаж посещенията са едни и същи в определният час.По това което си писала  на випа си с привилегии.До колкото знам на естествено раждане присъства бащата ,на секцио не позволяват.Аз ще раждам при Николов.Да не говори много,малко е дръпнат,ама от няколко места ми го препоръчаха,пък да няма кафе да пия с него.Иначе и аз ще съм секцио по определени причини.

Общи условия

Активация на акаунт