Това беше помощта за мен. Кърмим се някак си, не знам дали е правилно.
Раздвижването при теб до колко беше болезнено? Имам ужасни спомени от моето секцио... Имаше ли водоустойчив пластир на шева и колко време стоя с него?
Правиха ли ти клизма?
Сложиха ли ти катетър и кога точно?
Кой ти донесе телефона в реанимация (таткото предполагам)?
Извинявай за многото въпроси

Спиналната е по щадяща, възстановяването е по бързо, можеш да си видиш бебето в момента в който се роди, няма тръба в устата...за мен това са плюсове. Не знам какво чувах, говорехме си с анестезиолога разни неща, като приключиха си говорих с доктора за Карибите...гледах часовника и се питах кога ще извадят бебето, а те вече го били дали на таткото. Той беше зад врата, не е гледал операцията, слушал е само. Видял е бебка като са я извадили и са я носили с главата на долу, после са я мили, сложили са и памперс и са му я дали.
Раздвижване няма. Просто ставаш, сядаш на количка и те карат в стаята, там ставаш (много боли ставането) и си лягаш в леглото. Това е 24 часа след секциото, при мен беше 22 часа, защото ни преместиха в 8 сутринта.
Имах обикновенна лепенка на операцията на 4ти ден я свалиха и се изкъпах, косата включително...
Клизма Танев не прави.
Катетъра ми сложиха след упойката (говорих за това с анестезиолога, защото малко не държана болка) Махнаха го преди да стана на следващата сутрин (гадно е, но не боли).
Таткото ми донесе телефона и очилата и вода, но не му дадоха да стои дълго при мен. Той си тръгна. Същия ден ми донесоха бебето към 16ч (тове е само за ВИПА) да си я видя вече изкъпана, повита и миришеща на хубаво.
Ако има нещо друго, винаги можеш да ми пишеш.

При мен мъжа ми беше от 10-11 сутринта до 20, 20:30 вечерта всеки ден, 5 дни...Естествено с разрешение на лекуващия лекар, иначе не става. На съседката и върнаха роднините на третия ден сутринта когато и донесоха бебчето, тя беше при Георгиев. Дойдоха чак в 17 ч, с торбите с необходимите и неща... Възможно е в летния сезон да е по свободен достъпа, не знам. При мен беше така.
Една от причините да избера 7ми етаж, е възможността таткото да е при мен дълго време. По спокойно и изолирано е. Акушерките имат повече време за пациентките (не че съм звъняла, освен първата нощ 1). Няма местене 2 ри етаж, реанимация...стая...