VIP АГ Варна - 3

• 114 841
  • 785
  •   1
Отговори
# 600
А само да попитам за кърменето, някой показва ли ти нещо от акушерките там или изобщо как започва кърменето?  Извинявам се, ако въпроса ми изглежда глупав, но все за това се притеснявам.
В момента в който ми я донесоха тя ревеше. Жената която ми я доведе беше адски негативна и ми каза бебето иска да суче! Говори ми разни глупости, аз бях след кръвопреливане и изтощена. Сложих бебето на гърда, то засмука...не знаех дали имам нещо...сама се справих. Вечерта същата дойде пак, носеше добавка. Пита ме, ще кърмя ли. Казах и че нямам кърма (за да ми носят мляко, не за друго), тя ми стисна зърното със всичка сила и излезе една жълта капка...каза, на ММ, "Ето господине, виждате ли че има"...един вид аз лъжа.
Това беше помощта за мен. Кърмим се някак си, не знам дали е правилно.

Моят въпрос е защо реши да избереш спинална, а не пълна упойка, например? Предполагам чуваше всичко, което се случва? Таткото как издържа да гледа?
Раздвижването при теб до колко беше болезнено? Имам ужасни спомени от моето секцио... Имаше ли водоустойчив пластир на шева и колко време стоя с него?
Правиха ли ти клизма?
Сложиха ли ти катетър и кога точно?
Кой ти донесе телефона в реанимация (таткото предполагам)?
Извинявай за многото въпроси Hands V
Здравей!
Спиналната е по щадяща, възстановяването е по бързо, можеш да си видиш бебето в момента в който се роди, няма тръба в устата...за мен това са плюсове. Не знам какво чувах, говорехме си с анестезиолога разни неща, като приключиха си говорих с доктора за Карибите...гледах часовника и се питах кога ще извадят бебето, а те вече го били дали на таткото. Той беше зад врата, не е гледал операцията, слушал е само. Видял е бебка като са я извадили и са я носили с главата на долу, после са я мили, сложили са и памперс и са му я дали.
Раздвижване няма. Просто ставаш, сядаш на количка и те карат в стаята, там ставаш (много боли ставането) и си лягаш в леглото. Това е 24 часа след секциото, при мен беше 22 часа, защото ни преместиха в 8 сутринта.
Имах обикновенна лепенка на операцията на 4ти ден я свалиха и се изкъпах, косата включително...
Клизма Танев не прави.
Катетъра ми сложиха след упойката (говорих за това с анестезиолога, защото малко не държана болка) Махнаха го преди да стана на следващата сутрин (гадно е, но не боли).
Таткото ми донесе телефона и очилата и вода, но не му дадоха да стои дълго при мен. Той си тръгна. Същия ден ми донесоха бебето към 16ч (тове е само за ВИПА) да си я видя вече изкъпана, повита и миришеща на хубаво.
Ако има нещо друго, винаги можеш да ми пишеш. Wink

На деня на отворените врати казаха,че уж нямало значение дали си на 7 или 5 етаж посещенията са едни и същи в определният час.По това което си писала  на випа си с привилегии.
Значи в грипния сезон свижданията са от 17-19 и за ВИП-а.Поне спират посетителите, ако имаш кой да те пусне е друг въпрос. На 5 тия не знам дали са пускали извън часовете, а дори и да са пускали е било за кратко. Пък и там в двойна стая не знам как може да има и трети човек.
При мен мъжа ми беше от 10-11 сутринта до 20, 20:30 вечерта всеки ден, 5 дни...Естествено с разрешение на лекуващия лекар, иначе не става. На съседката и върнаха роднините на третия ден сутринта когато и донесоха бебчето, тя беше при Георгиев. Дойдоха чак в 17 ч, с торбите с необходимите и неща... Възможно е в летния сезон да е по свободен достъпа, не знам. При мен беше така.
Една от причините да избера 7ми етаж, е възможността таткото да е при мен дълго време. По спокойно и изолирано е. Акушерките имат повече време за пациентките (не че съм звъняла, освен първата нощ 1). Няма местене 2 ри етаж, реанимация...стая...

Моят въпрос е дали имаш информация от първа ръка дали могат да ти дадат бебчето още деня след реанимация, ако всичко е наред?
В смисъл на втория ден? Ти не си в състояние да станеш от леглото, да идеш до тоалетна...няма как да се грижиш за бебето, да го храниш, кърмиш, успокояваш. За това го дават на 3ти ден, ако ти си добре, и ако то е добре. На мен ми го дадоха на 4тия ден.

# 601
Благодаря за пълната информация.Да ти е живо и здраво бебчето.Понеже нали и на 5 етаж има единични стай,които не се различават по тази от Випа... Понеже се чудя дали има смисъл от вип стая,не съм решила още...

# 602
Понеже нали и на 5 етаж има единични стай,които не се различават по тази от Випа... Понеже се чудя дали има смисъл от вип стая,не съм решила още...
Ще си прецениш.  Peace

# 603
So lucky, много е полезна информацията, която ни споделяш, за което ти благодаря.
А да попитам, трябва ли предварително да се запазва стаята за випа, защото наскоро чух изказване от познати, че понякога нямало места. Съществува ли такава опасност, като дойде време за раждането да не успееш да се вредиш там. И още нещо....там нали нищо не се полага по каса, т.е е напълно частно или аз се бъркам?

# 604
So lucky, много е полезна информацията, която ни споделяш, за което ти благодаря.
А да попитам, трябва ли предварително да се запазва стаята за випа, защото наскоро чух изказване от познати, че понякога нямало места. Съществува ли такава опасност, като дойде време за раждането да не успееш да се вредиш там. И още нещо....там нали нищо не се полага по каса, т.е е напълно частно или аз се бъркам?
Говориш с лекаря си, той записва дата в графика си, с направлението за хоспитализация няколко дни преди датата се ходи на 5тия етаж да те запишат. Не знам, ако няма свободна стая как процедират, стаите са 10.
Цената е 1000лв по ЗК, независимо колко дни стоиш...(пътеката е 5, дни с постъпването). Аз стоях един допълнителен ден, цената е същата...Да не се налага на никой да стои повече, че ВИП или не, вкъщи е най хубаво.
На 5тия самостоятелна стая се заплаща за ден, чух че е 80 лв, не знам дали е така.

# 605
  • Варна
На деня на отворените врати казаха,че уж нямало значение дали си на 7 или 5 етаж посещенията са едни и същи в определният час.По това което си писала  на випа си с привилегии.До колкото знам на естествено раждане присъства бащата ,на секцио не позволяват.Аз ще раждам при Николов.Да не говори много,малко е дръпнат,ама от няколко места ми го препоръчаха,пък да няма кафе да пия с него.Иначе и аз ще съм секцио по определени причини.

Zvezda91,
Имаш ли вече избрана дата?
Аз утре ще говоря с Николов за дата. Решила съм да съм на 5-тия етаж в самостоятелна стая, по възможност. Само за упойката се двоумя...

# 606
На деня на отворените врати казаха,че уж нямало значение дали си на 7 или 5 етаж посещенията са едни и същи в определният час.По това което си писала  на випа си с привилегии.До колкото знам на естествено раждане присъства бащата ,на секцио не позволяват.Аз ще раждам при Николов.Да не говори много,малко е дръпнат,ама от няколко места ми го препоръчаха,пък да няма кафе да пия с него.Иначе и аз ще съм секцио по определени причини.

Zvezda91,
Имаш ли вече избрана дата?
Аз утре ще говоря с Николов за дата. Решила съм да съм на 5-тия етаж в самостоятелна стая, по възможност. Само за упойката се двоумя...
Не нямам но мисля 1март.Ти? Като чета в форума повечето са със спинална упойка.

# 607
Честито бебче, здрави и щастливи.
So_Lucky просто ме върна точно преди 40 дни. И при мен всичко мина по същия начинь като изключим кръвопреливането и престоя ден повече и лампата за малкото. Иначе всичко беше едно към едно.
Много късмет Ви желая!!

# 608
Звезда и аз бях със спинална, много се чудих, но реших да съм в съзнание по време на раждането. Всичко мина добре, усещането е друго не като с пълна. Докато лежиш ти дават детето. Ако анестезиолога не ми каза "сега ще я извадят" нямаше и да разбера.

# 609
So Lucky,честита рожбичка.Да расте здрава и усмихната! Simple Smile
Аз да споделя,че има възможност и без резервация да се лежи на 7 етаж стига да има места.В моя случай имах дата за планово секцио,но бебчо не я дочака,реши да излиза по-рано и ме приеха по спешност със започнало раждане.И така ми направиха спешно секцио извън графика.

# 610
Честито бебче, здрави и щастливи.
So_Lucky просто ме върна точно преди 40 дни. И при мен всичко мина по същия начинь като изключим кръвопреливането и престоя ден повече и лампата за малкото. Иначе всичко беше едно към едно.
Много късмет Ви желая!!
Мерси! Hug
Как мина махането на конците? Неприятно ли е?

# 611
Махнаха ми конеца на 10 ден. Тъй като не съм от Варна, отидох при моя АГ следящ бременноста ми, той да го махне. Така се уговорих с Танев.
 Изобщо няма болка, поне аз не усетих. Леко издърпване беше само.

# 612
Ох, и мен ме върнахте в там, само че преди 9 месеца Simple Smile So Lucky, конеца няма да го усетиш, д-р Танев изрязва едното възелче  в края на операцията и просто издърпва конеца, усеща се едно леко придърпване, далеч по несравнимо с придърпването от операцията Simple Smile Не го мисли Simple Smile Направо си същата като мен.

# 613
Здравейте, първо да честитя на So_Lucky да са живи и здрави с малката и безпроблемно да се гледат от сега нататък.
И аз съм се насочила към Випа за края на март силно се надявам нормално да е, засега няма индикации за секцио. Още се чудя между Николов и Мирчева, но май по-скоро към нея клоня. Мислих и аз дали да не искам самостоятелна стая на 5-тия, но те са само 4 я има я не като тръгна да раждам, пък и на 7-мия всичко си е на етажа.
Миналата седмица като бях на отворените врати старшата каза, че обявят ли грипна епидемия и във Варна може и да спрат временно посещенията при родилки, което не е приятно, но пък е разбираемо.

# 614
Моя глас е за Мирчева, и ако си нормално ВИП е 700 лв, долу е 500+ парите за стая...не си струва да те хокат, запази си Вип.
Леко раждане от мен. Hug

Общи условия

Активация на акаунт