Изследване на ХОРМОНИ – 6 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 87 051
  • 791
  •   1
Отговори
# 585
Не са в добро съотношение.Особено ако целиш забременяване. Дано е нещо инцидентно и нищо да няма.
Бих те посъветвала да пуснеш тези и следващият МЦ и с тях ИНХИБИН-Б а ден 3. и пробвай да откриеш ову. ако да- 7 дни лед овулация пусни прогестерон.
Сменяй лекаря  #Crazy
успех, мила!

# 586
  • София
 Shocked Сериозно ли? Уж съм при добър репродуктивен специалист, а нищо не ми каза.  ooooh!

# 587
Питай другите - разликата не е добра, но може да се коригира - за сериозен проблем с изчерпан яйчников резерв не говоря в момонта.ако съотношението е над 1.5 в полза на ФСХ е на лице лоша функция на яйчниците, което се потвърждава и с други изследвания или ЛУФ синдром. но може да е просто инцидент, за да се добие представа си правят 3 последователни месеца. Сравни моят отговор с другите момичета и след това прецени какво ще рпавиш с този лекар.
Обърни си за още инфо. Аз съм с медицинско образование и дори когато съм наясно за изходите що се касае до мен - питам и за други мнения винаги.Човек цял живот се учи...
Успех, миличка! стискам палци!

# 588
  • София
Благодаря ти!  bouquet

Денис, може ли и твоето мнение? Ако някой друг има мнение, ще съм много благодарна разбира се!  Tired

# 589
  • София
Защо да изследва яйчников резерв при понижено ЛХ?
Ако с ФСХ имаше проблем - ок, ама сега? По скоро следи овулация.

# 590
понижено Лх - не, а повишено ФСХ спрямо ЛХ

# 591
  • София
Лх е на долна границя, което за мен си е понижено.
Редно е и двете да са около стойността на ФСХ  в момента. То е ясно, че човек може всичко да изследва, обаче при тякива резултати рядко има съмнения за ЯР.
понижено Лх - не, а повишено ФСХ спрямо ЛХ
Тук не съм съгласна. АКо ФСХ беше със стойност около 3, това щеше ли да означава, че резултатите са чудесни?

# 592
отново зависи колко е Лх:ФСХ - 1:1 1:1.2
Може да е моментно. Нищо не се знае - 1 изследване не може да даде с точност какво е състоянието но човек и не е константна величина. Може да е неовулаторен цикъл може да е много инцидентно. затова се правят и други изследвания в подкрепа на становището и се правят в продължение средно от 3 месеца, за да има ясна картина. Да се определи на база и други изледвания.

# 593
  • София
Позволи ми да не се съглася пак, но това си е мое мнение. По-скоро е редно да се направят пак същите изследвания, но в цикъл, в който се следи овулация, за да се види каква е зависимостта.
Не виждам с какво ще помогне на този етап изследването на Инхибин Б и АМХ.

# 594
Денис, може ли коментар!

На 3-ден от МЦ:
Лх        - 10.050 (реф. фф 2.4-12.6)
ФСХ    -   5.730  (реф. ФФ 3.5- 12.5)
 Е2      -   41.010 (реф. ФФ 12.5-166)

АМХ правен на 14 ден от МЦ 6.28 (реф >0.7)

Имам поликистоза, за която знам и пия,за първи път този месец Метфогамма и Инофолик. Миналия МЦ изследвах прогестерон на 7 ден след О беше 49.160 (реф 5.3-86ЛФ). Видя се и ЖТ.
Пролактина ми е 174.800 (реф 102-496). Пия бромокриптин за него.

Имам О. защото следя БТ и правя от вр на вр прогестерон на 7 ден от О. Този прогестерон за първи път е толкова нисък иначе отива към горна граница. Миналият цикъл О ми беше на 11/12 ден.

Освен, че показва ПКЯ и  ранна О, ЛХ показва ли нещо друго? сПоред теб как е ЯР? Инхибин съм пуснала, но още не е готов.

# 595
лх е нискор но може да е инцидент - по-горе дадох мненито си, че се правят 3 месеца последователни изследвания-не се прави окончателен изход от 1 месечно изследване.
Ако има на лице повтаряща се картина  - тогава вече се правят други изследвания, с които да се постави окончателна диагноза.
Не приемам, че всеки месец жената в репродуктивно здраве има ову. Може да участват редица фактори, които да променят хормоналното съотношение... стрес оперативни намеси болест ... не е адекватно да се съди от 1 месец, който да е различен от останалите 12 например или 11...
Кокото до Лх - за мен е ниско като съотношение с ФСХ в този месец.
Ако стойностите се задържат в такова съотншение и в следващият период, следва да се търси вероятният причинител.

# 596
  • София
tanita1982 , Весе, мерси за коментарите!  Hug

Този въпросен цикъл не беше ановулаторен, правих ФМ и имаше доказана О на 18 ден от месеца.  Peace

# 597
Мерси за коментара!

# 598
  • София
Не искам да споря, ама няма много смисъл да коментираме неща от учебниците...
Малко звучи като не е така, ама как е - нищо конкретно.

Смайл, на ехографа какво се вижда? Високо ЛХ само по себе си не показва поликистоза. Тестостверон изследвала ли си?

# 599
Не съм  изследвала Тестостерон!На ехографа се видяха няколко малки кисти и ми казана, че съм  с ПКЯ,

Общи условия

Активация на акаунт