Изследване на ХОРМОНИ – 6 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 86 845
  • 791
  •   1
Отговори
# 75
  • София
denis_d , след лечение на хиперфункция в продължение на 1 година, през декември ТСХ беше 2,5. До няколко дни ще ходя на контрола. Имам и Хашимото. За изследването на Пролактин мисля че спазих всички условия. В лабораторията постоях седнала 10-тина минути. Трябва ли да ме притеснява това, че е на горна граница?
Много ти благодаря, че ме консултираш   bouquet

# 76
  • София
denis_d , след лечение на хиперфункция в продължение на 1 година, през декември ТСХ беше 2,5. До няколко дни ще ходя на контрола. Имам и Хашимото. За изследването на Пролактин мисля че спазих всички условия. В лабораторията постоях седнала 10-тина минути. Трябва ли да ме притеснява това, че е на горна граница?
Много ти благодаря, че ме консултираш   bouquet

Пролактинът най-вероятно е по-висок, заради ЩЖ. Може би за състоянието ти е нормално.
Пиши ми какво е казал лекаря

Не се притеснясвай за Пролактина, просто го следи от време на време..

Имаш ли редовно О.? Следиш ли я? / тестове за О.+ измерване на БТ, поне/

# 77
denis_d,
извинявай ако нахалствам но да попитам и теб.Положителен тест за овулация на 35 ден нормален ли е?Т.е. случва ли се толкова късна О.?

# 78
Здравей, Денис! Взех изследванията на хормони, които направих на 3ти ден от МЦ
Някои стойности ме притесняват. Как би ги коментирала ти?
Тестостерон - 0.399Nmol/l - реф.стойности - жени - 0.22-2.9
FT3 - 3.79pmol/l - реф. стойности - 3.1-6.8
FSH - 5.73 mIU/ml - реф. стойности - жени -ФФ - 3.5-12.5  ЛФ-1.0-11.4
LH - 7.01 mIU/ml - реф. стойности - жени - ФФ - 2.0 - 12.6 ЛФ - 1.0 - 11.4
Anti - ТРО - 8.62 IU/ml - реф.с - до 34
Естрадиол - 103.0 - реф. стойности - жени - ФФ - 46-607Л ЛФ 161-774
Anti -Tg     Н (НАД НОРМАТА) 394.0 - РЕФ.СТОЙНОСТИ - ДО 115
DHEA - S - 443.4
TSH - 9.3 реф. стойности 0.39-6.16
FT4 - 16.69 - реф. стойности - 10.340 - 25.760

Как би коментирала тези резултати. Най-вече ме притеснява този, които е над нормата, но и другите според теб как са?

Тези, които не успяха да ми направят в тази лаборатория са: DHEA-S ; 17 [OH]progesteron и Андростендион (или поне така го разчитам) За какво точно са тези изследвания. Има и още едно, написано от Д-р Даскалов, което ми обясниха, че не виждат защо ми е написано след като аз нямам проблем с кръвната захар, и то в някои случай отключва такава и не е безвредно, а това е : ОГТТ+IRI (имуннореактивен инсулин) трикратно, заедно с кръвна захар.
Ако реша да го изследвам последното, може ли да е по всяко време или пак трябва да е на 3ти ден от МЦ?
Благодаря, предварително!

# 79
  • София
denis_d,
извинявай ако нахалствам но да попитам и теб.Положителен тест за овулация на 35 ден нормален ли е?Т.е. случва ли се толкова късна О.?

Късната О. не е проблемна, стига да има О. Simple Smile
Не е нормално, но не е изключено. Може да се наблюдава при СПКЯ
Теста за О., не ти гарантира, че ще има О.

# 80
  • София
denis_d , последния месец О беше доказана с фоликулометрия и ЛХ и Естрадиол на 10 ден, тъй като правих инсе (неуспешно). Септември месец също я засякох на прегледи. Случи се два последователни месеца  да задържа фоликули(тогава правих хидротубация и цветна снимка), но като цяло мисля, че овулацията ми е нормална. Като мина през ендокринолог ще споделя и неговото мнение.
Благодаря ти още веднъж   bouquet

# 81
  • София
FSH - 5.73 mIU/ml - реф. стойности - жени -ФФ - 3.5-12.5  ЛФ-1.0-11.4
Anti -Tg     Н (НАД НОРМАТА) 394.0 - РЕФ.СТОЙНОСТИ - ДО 115
DHEA - S - 443.4

Как би коментирала тези резултати. Най-вече ме притеснява този, които е над нормата, но и другите според теб как са?

Тези, които не успяха да ми направят в тази лаборатория са: DHEA-S ; 17 [OH]progesteron и Андростендион (или поне така го разчитам) За какво точно са тези изследвания. Има и още едно, написано от Д-р Даскалов, което ми обясниха, че не виждат защо ми е написано след като аз нямам проблем с кръвната захар, и то в някои случай отключва такава и не е безвредно, а това е : ОГТТ+IRI (имуннореактивен инсулин) трикратно, заедно с кръвна захар.
Ако реша да го изследвам последното, може ли да е по всяко време или пак трябва да е на 3ти ден от МЦ?

ЛХ е повишен - може да показва или ранна О. или ПКЯ
ТАТ е повишен - лекар трябва да прецени дали е Хашимото

DHEA - S  - дай рефер. граници

ТСХ показва Хипофункция на ЩЖ

Задължително направи ОГТТ+IRI  и не се влияй от коментари  Simple Smile

Имаш Хипофункция на ЩЖ, а тя много често се съпровожда и от ИР
Слушай д-р Даскалов Simple Smile и изпълнявай предписанията му

По всяко време на МЦ може да направиш този тест - сутрин рано, на гладно , без да си яла и пила нищо

# 82
  • София
denis_d , последния месец О беше доказана с фоликулометрия и ЛХ и Естрадиол на 10 ден, тъй като правих инсе (неуспешно). Септември месец също я засякох на прегледи. Случи се два последователни месеца  да задържа фоликули(тогава правих хидротубация и цветна снимка), но като цяло мисля, че овулацията ми е нормална. Като мина през ендокринолог ще споделя и неговото мнение.
Благодаря ти още веднъж   bouquet

Мисълта ми беше, че може Пролактина да създава проблеми на О. от време на време.
Нормално е, само 1 МЦ в годината да има проблем с МЦ / задържан фоликул, ановулация и т.н./, другото - не е нормално

# 83
FSH - 5.73 mIU/ml - реф. стойности - жени -ФФ - 3.5-12.5  ЛФ-1.0-11.4
Anti -Tg     Н (НАД НОРМАТА) 394.0 - РЕФ.СТОЙНОСТИ - ДО 115
DHEA - S - 443.4

ЛХ е повишен - може да показва или ранна О. или ПКЯ
ТАТ е повишен - лекар трябва да прецени дали е Хашимото

DHEA - S  - дай рефер. граници

ТСХ показва Хипофункция на ЩЖ

Задължително направи ОГТТ+IRI  и не се влияй от коментари  Simple Smile

Имаш Хипофункция на ЩЖ, а тя много често се съпровожда и от ИР
Слушай д-р Даскалов Simple Smile и изпълнявай предписанията му

По всяко време на МЦ може да направиш този тест - сутрин рано, на гладно , без да си яла и пила нищо
Извинявай, но тези съкращения не са ми много ясни - Какво би значило ИР? ПКЯ? Ранна О, съмнявам се, тъй като ми е последен ден от цикъла така като гледам. Общо взето явно изследванията ми никак не са хубави Sad
DHEA - S  няма нанесени РС, над него е Anti -Tg  с РС до 115, да не би и тук да са толкова, не знам.
Доста притеснително ми звучи всичко Sad

# 84
  • София
Тоито, нали пишеш, че не са могли да направят ДХЕА-с.
Да не би това да е пролактина? Аз за ДХЕА-с никога не съм срещала такава стойност - 443.

ИР - инсулинова резистентност
ПКЯ - поликистозни яйчници

# 85
Веси - не, не съм се объркала - това е , не ми е правено SHBG  17 [OH]progesteron и Андростендион и имунореактивен инсулин ... просто аз съм се объркала.

# 86
  • София

Тези, които не успяха да ми направят в тази лаборатория са: DHEA-S ; 17 [OH]progesteron и Андростендион (или поне така го разчитам) ...

Ето какво си написала, аз затова се замислих?
А пролактин нямаш ли пускан?

# 87
Пролактин и прогестерон ми е писан от 18ти до 24ти ден от МЦ.
Денис - намерих реферетните стойности на DHEA-S 443.4 Е МОЕТО РЕФ, СТОЙНОСТИ Е 0.100-999.0  newsm78 newsm78

Като се замисля, ако има ПКЯ, нямаше ли това да се види при изследванията ми ноември месец.  newsm78
Ох, много се притесних! Март месец съм чак при Даскалов и дотогава - не знам ...

# 88
  • София
Пролактин и прогестерон ми е писан от 18ти до 24ти ден от МЦ.
Денис - намерих реферетните стойности на DHEA-S 443.4 Е МОЕТО РЕФ, СТОЙНОСТИ Е 0.100-999.0  newsm78 newsm78

Като се замисля, ако има ПКЯ, нямаше ли това да се види при изследванията ми ноември месец.  newsm78
Ох, много се притесних! Март месец съм чак при Даскалов и дотогава - не знам ...

Провери отново реф. на DHEA-S - иначе  при теб е в граници

Прогестерон се изследва на 7 ден след доказана  О.

За ПКЯ - УЗ Изследване ли имаш предвид?

ПП
ПКЯ се доказват с УЗ и изследвания
СПКЯ - с изследвания, като може да има ПКЯ, но може и да няма

# 89
Даскалов ми е писал, че прогестерона, заедно с пролактина е 18-24ти ден на МЦ  newsm78
Гледаха ме на УЗ, при прегледа Д-р Даскалов. Имах кисти, но лятото, сега АГто, вкл и Даскалов каза, че яйчниците ми са съвсем чисти. Може ли това да се дълги обаче на открития полип  newsm78
Това за реф стойности.
Този полип, може ли да влияе на тези резултати ... защото за поликистозни яйчници, силно се съмнявам, правени са ми изследвания есента и сега ... ноември месец с консултация имах и с ендокринолог, той тогава ми пуска само 3хормона.  Преди да отида при Даскалов, има ли смисъл да минавал при ендокринолог?

Общи условия

Активация на акаунт