Изследване на ХОРМОНИ – 6 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 87 107
  • 791
  •   1
Отговори
# 225
  • София
   LH    7.01mUI/ml    Фоликуларна фаза ( 1.9 – 12.6 )
   FSH    6.91mUI/ml    Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 )
   Testosteron    1.01nmol/L    M ( 8.64-29.0 ) Ж ( 0.29 - 1.67 )
        Estradiol    234.10pmol/L    Фоликуларна фаза ( 46 - 607 )
   Prolactin    423.60mkIU/mL    Ж ( 59.3-619 ) М ( 44.5-375.2 )
Това са преди малко по-малко от месец на 3 зен пак от МЦ

Добре са Simple Smile

Пиши ми какъв е коментарът на лекаря

# 226
Добре,ще пиша.
Благодаря ти,Денис  bouquet

# 227
  • София
  Ха, Денис, не знаех, че и тук се подвизаваш  bouquet. Тъкмо щях да те питам нещо в Айхърб Simple Smile
  Можеш ли да ми помогнеш с някакви идеи относно тези резултати?
  LH  58.44
  FSH  129.7
  Prolactin  119
  Estradiol  под 5
  Testosterone  0,41

# 228
  Ха, Денис, не знаех, че и тук се подвизаваш  bouquet. Тъкмо щях да те питам нещо в Айхърб Simple Smile
  LH  58.44
  FSH  129.7
  Prolactin  119
  Estradiol  под 5
  Testosterone  0,41

Може ли референтни граници? Peace
Моето тсх падна на 0.12.... ooooh!

# 229
  • София
  LH  58.44
  FSH  129.7
  Prolactin  119
  Estradiol  под 5
  Testosterone  0,41 

Основно се подвизавам тук - в Айхерб се развличам Simple Smile
На кой ден от МЦ са правени?  / трябва да даваш и референ. граници - за фазата, в която са правени/

# 230
  • София

Има ли някаква причина да пада ТСХ - висока доза?!
Дай някаква стойност преди този резултат и за колко време е паднало.
Отиваш към Хиперфункция  Simple Smile

# 231
  • София
.

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 14:25 от Слънчев ден с превалявания

# 232
  • София
LH  58.44           Реф 2,40 -12,60
FSH  129.7         Реф3,5-12,5
Prolactin 119      Реф 102-496
Estradiol  под 5   Реф 12,5-166
Testosterone  0,41  Реф 0,29-1,67
М.ц няма - хистеректомия, но с оставен един яйчник, който явно въобще не функционира. Това си е типичен климакс, според мен.
Да, миличка, не функционира и изследванията ти показват климакс

Защо си правила тези изследвания? Лекар ли ти ги е назначил  и с каква цел?

# 233
  • София
.

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 14:26 от Слънчев ден с превалявания

# 234
  • София
Защото има всички симптоми. Принципно, какво произлиза от тези високи стойности на първите два хормона? Фитоестрогените дали ще помогнат? Ако да, ще ми посочиш ли някой в темата ти за забавления  Laughing? След разните там инсеминации и ин витро, майка с операция от рак на гърдата, въобще и не помислям за синтетични хормони.

Нищо не произлиза от високите стойности на ЛХ и ФСХ - показват, че Хипофизата не получава отговор на сигналите, които изпраща към яйчниците / защото е само един, а и той не функционира добре/
Нормални са за твоето състояние.

За добавките - обсъди това с лекаря си, твоето състояние и фамилната обремененост -  изискват по-сериозно и компетентно отношеие. Може някои добавки да са ти противопоказни / тези с Фитохормони/ и повече да навредят, отколкото да помогнат

# 235
И така, след като тотално или направо казано бях с висок пролактин при граници 63 до 850 той беше 1771 , и след терапия изписана октомври 2012 която обърках януари тази година  беше 8 и29 при стойности 127-627 А сега интересното е че е 424,6. В норма е но който иска може да го коментира, ще се радвам. И как ли е в норма след толкова объркана терапия Confused

# 236

Ох, знам. Преди това беше 1.30. Може и дозата да е висока, а може и от лекарсвото за пролактин което пия защото лекаря ми каза да го намаля на 1 за седмица. Дано да се нормализира.
Организмът ми се обърка сякаш или пък може всичко да си идва на мястото, но по-доста неприятен за тялото ми начин.
За около два месеца приблизително падна. Peace Сега съм с намалена доза.
Вчера ми прокърви все едно ще ми идва, а ми е едва 18 ден от цикъла днес само болки в матката усещам и може бицервикална слуз- но за последното гадая не знам дали е това.
С тази хипер функция направо ме избива на тичане и ходене постоянно...да не говорим, че от два дни не мога да спя вечер което вече е проблем.
Но се надявам да се оправи всичко.

# 237
Здравейте момичета,

Утре мисля да изследвам прогестерон в Бодимед. Искам да ви попитам, правилно ли съм избрала деня, дали в лабораторията правят това изследване на обяд към 12-12.30 и може ли преди това да съм пила кафе? Иска ми се да отида в обедната почивка, понеже ми е близо....

# 238
  • София
Бибо, според мен е ок утре.

# 239
  • София

Ох, знам. Преди това беше 1.30. Може и дозата да е висока, а може и от лекарсвото за пролактин което пия защото лекаря ми каза да го намаля на 1 за седмица. Дано да се нормализира.
Организмът ми се обърка сякаш или пък може всичко да си идва на мястото, но по-доста неприятен за тялото ми начин.
За около два месеца приблизително падна. Peace Сега съм с намалена доза.
Вчера ми прокърви все едно ще ми идва, а ми е едва 18 ден от цикъла днес само болки в матката усещам и може бицервикална слуз- но за последното гадая не знам дали е това.
С тази хипер функция направо ме избива на тичане и ходене постоянно...да не говорим, че от два дни не мога да спя вечер което вече е проблем.
Но се надявам да се оправи всичко.

Най-вероятно е от дозата / не че лекаря е виновен/, а защото всяко тяло /респ. ЩЖ Simple Smile / реагира по-различен начин и това няма как да се предвиди.
Ще се нормализира, не се притеснявай
Радвай се, че имаш енергия и се възползвай от нея - ... докато всички останали се оплакват от пролетна умора.

Общи условия

Активация на акаунт