Изследване на ХОРМОНИ – 6 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 87 002
  • 791
  •   1
Отговори
# 345
denis_d , благодаря ти. Аз го започнах поради високи нива на андростендион. Обаче .... ми предизвика МЦ, и вече 15/20 дена е така. Дали при някой се е случвало ? И се страхувам да не съм объркала ояе повече хормоните.

Най-вероятно не ти е подействал изобщо и нивата на андрогените са все още високи.
Това е добавка -  има много слабо действие, няма силата на лекарствата. За да се повлияят хормоните - трябва хормонален препарат
Не ти ли насначиха някакво лекарство?
Ами, аз си купих един див ямс от 750 мг в таблетка. Да всички едно и също - анти бебе хапчета. Да ама от тях ставам 100 килца. Дали има друго решение на повишени мъжки хормони. Поне да прочета. Пих и джоджен, но пък от него ме боляха бъбреците. Малко е сложна моята, но ти благодаря за отговорите.  bouquet

# 346
  • София
denis_d , благодаря ти. Аз го започнах поради високи нива на андростендион. Обаче .... ми предизвика МЦ, и вече 15/20 дена е така. Дали при някой се е случвало ? И се страхувам да не съм объркала ояе повече хормоните.

Най-вероятно не ти е подействал изобщо и нивата на андрогените са все още високи.
Това е добавка -  има много слабо действие, няма силата на лекарствата. За да се повлияят хормоните - трябва хормонален препарат
Не ти ли насначиха някакво лекарство?
Ами, аз си купих един див ямс от 750 мг в таблетка. Да всички едно и също - анти бебе хапчета. Да ама от тях ставам 100 килца. Дали има друго решение на повишени мъжки хормони. Поне да прочета. Пих и джоджен, но пък от него ме боляха бъбреците. Малко е сложна моята, но ти благодаря за отговорите.  bouquet

Не е сложна - просто ти трябва добър Ендокринолог.
Посети клиника по стерилитет - там са най-добрите лекари.
За високите нива на Андрогените си има причина и тя трябва да се лекува - приема на Прогестин не винаги е решение, той само балансира нивата им

# 347
Денис здравей, може ли да коментираш и моите резултати. Благодаря Simple Smile

# 348
denis-d, благодаря.   bouquet

# 349
  • София
Денис здравей, може ли да коментираш и моите резултати. Благодаря Simple Smile

Здравейте, накратко: след 12 дневно закъснение на МЦ в крайна сметка имаше МЦ, но продължи твърде кратко 3 дни (обикновено 7). Назначиха ми изследвания на хормони, но ще могат да бъдат разчетени едва в Понеделник, а не мога да чакам до тогава. Прегледах темите и не успях да намеря подобни на моите резултати, затова публикувам стойностите (изследването е правено на 5 ден от МЦ ).

FT4    14.72    pmol/L    12.00 - 22.00
        TSH    1.36    mkIU/ml    0.27-5.50
    Anti - Tg    17.79    IU/mL    0 - 115.0
   Anti - TPO 12.68    IU/mL    0 - 34.0
    LH    7.40    mUI/ml    Фоликуларна фаза ( 1.9 – 12.6 )
   FSH    4.77     mUI/ml    Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 )
   Testosteron    1.70   nmol/L    M ( 8.64-29.0 ) Ж ( 0.29 - 1.67 )
   Estradiol    122.10   pmol/L    Фоликуларна фаза ( 46 - 607 )
   Prolactin    152.20     mkIU/mL    Ж ( 59.3-619 ) М ( 44.5-375.2 )

Благодаря  Simple Smile

Разбира се Simple Smile
TSH e  добре, ТАТ и МАТ - също, нямаш Хашимото
Пролактинът е добре
Тестостеронът е на горна граница и може би ще трябва да се пуснат ДХЕА и 17 ОН Прогестеон - от тяхните стойности и на Тестостерона - ще се разбере къде има проблем /  яйчници или хипофиза/
17ОН Прогестерон се изследва на  3 ден от МЦ

ЛХ е завишен, но тъй като изследването не е направено на 3 ден от МЦ  е трудно / за мен/ да напратя някакъв извод - може да показва и по-ранна О.
Иначе / на 3 ден от МЦ/  ако ЛХ > ФСХ - показва ПКЯ

Ще чакам да пишеш какъв е коментара на лекаря

ПП
Да не си спортистка ? Те често имат по-високи нива на тестостерона
ЛХ, ФСХ и Е2 се изследват на 3 ден от МЦ - и е по-добре на 2, отколкото на 4 ден от МЦ

# 350
Здравей,  Благодаря за коментара Simple Smile Ами бях спортистка сега само любител. Това ми назначиха като за първи преглед и начални изследвания. Аз също се съмнявам за ранна О, тъй като имам такова усещане - яйчниците се редуват с пробождания, кръста ме наболява за малко, изнервям се лесно (иначе съм спокоен човек), главата ме святка. По принцип след МЦ не съм така, но този път нещо е различно. Ще пиша в Понеделник като направи коментара за мен и моето момче.
Благодаря  отново  Simple Smile

# 351
Здравей Denis_d,

Обръщам се към теб специално защото преди повече от 6 месеца коментира моите резултати относно TSH. Тогава при инциденто изследване излезе резултат 3,37 , след месец 4,23. Реших да изчакам малко , понеже имах стресов период , а и  всички други хормони свързани със щитовдината железа бяха в норма .Днес си пуснах профилактично само  TSH и резулатата мое- 2,78. Което пак не е ниско , но е доста по малко от 4,2 , не съм пила лекарства -нищо., Пуснах ги в същата лаборатория. Във вторник съм на гиниеколог , и ще питам и него , но дали има нужа да предприемам мерки или да чакам още да паднат от самосебе си !
Благодаря ти !

# 352
Денис, би ли ми казала какви са подходящите за забременяване стойности на Пролактина.
Преди около седмица моя резултат беше 585 при реф.ст-ти 90 - 523.
Всички други хормони са ми в норма и всички доктори бяха на мнение ,че бебето не се получава заради пролактина.Изписаха ми Достинекс и ми дадоха направление за ЯМР.(другата седмица ще ходя).
Днес обаче отново го пуснах и резултата беше 371.Сега незнам да го пия ли този Достинекс при това положение?
П.С.Преди около година и половина отново пих Достинекс за завишен пролактин.Симптомите ми са най вече нередовен МЦ и естествено незабременяване.

# 353
Мога ли да изследвам на 3-ти ден от МЦ и хормоните на ЩЖ?

# 354
Момичета, здравейте. Със съпруга ми правим опити за дете от два месеца. Цикълът ми не е от най- редовните и през януари изследвах хормони. Такива бяха резултатите:

5-ти ден от цикъла

FSH      6.82   mlU/ml   Ж(фолик.:3,5- 12;5 лутеална:1,7 - 7,7; менопауза:25,8 -134,8), М(1,5 - 12)
Estradiol   24   pg/ml   Ж(фолик.: 12.5 - 166; лутеална: 43.8 - 211 менопауза-:<5-54.7); М(7.63 - 42.6)
Testosteron 0.24 ng/ml   Ж (0.06 - 0.476); М (2.5 - 8.36)
DHEA-S       3,7   µmol/l   Ж (0.9 - 11.0); М (1.2 - 13,4 )

24- ти ден от цикъла

FT3       3.180   pg/ml   2.02 - 4.43
FT4       0.813   ng/dl   0.93 - 1.7
TSH       2.200   uIU/ml   0.27 - 4.20
Anti TPO    <5.00   IU/ml   0 - 34
Anti TG       <10.00   IU/ml   0 - 115
Prolactin   37.48   ng/ml   Ж (3.0 - 23.50); М (3.0 - 15.2)
Progesteron 11.22 ng/ml   Ж(фолик.-0.2-1.5, лутеална-1.7-27, менопауза-0.1-0.8 ), М(0.2-1.4)

Пролактинът беше завишен. Гинеколожката ми препоръча да повторя изследването. Реших да чакам до следващия цикъл, но ми прескочи два месеца (февруари и март). Изписан ми беше Примолут нор за предизвикване. Изпих 18 хапчета за два дни, плюс още две на третия ден (по предписание). Няколко дни след спиране приема на лекарството ми дойде. На седми ден изследвах пролактин и резултатът беше 544.7 mIU/ml. Посочените референтни стойности в лабораторията, в която бях са 102-496. Започнах да пия Бромокриптин по схема. На осми ден от цикъла тестовете ми за овулация бяха положителни, на 16-ти ден ми дойде. Никога не ми се с случвало такова нещо. Цикълът ми закъснява понякога, но до момента не е подранявал. Освен това е много обилен (също нетипично за мен). Страхувам се, че някое от двете лекарства е предизвикало хормонален дисбаланс. На някоя от вас случвало ли се е след прием на Примолут нор, или по време на прием на Бромокриптин да се получи нещо такова?

# 355
  • София
Здравей Denis_d,

Обръщам се към теб специално защото преди повече от 6 месеца коментира моите резултати относно TSH. Тогава при инциденто изследване излезе резултат 3,37 , след месец 4,23. Реших да изчакам малко , понеже имах стресов период , а и  всички други хормони свързани със щитовдината железа бяха в норма .Днес си пуснах профилактично само  TSH и резулатата мое- 2,78. Което пак не е ниско , но е доста по малко от 4,2 , не съм пила лекарства -нищо., Пуснах ги в същата лаборатория. Във вторник съм на гиниеколог , и ще питам и него , но дали има нужа да предприемам мерки или да чакам още да паднат от самосебе си !
Благодаря ти !

И трите ти стойности показват Хипофункция на ЩЖ и трябва лечение, ако се цели забременяване
Хормоните не са константи те варират, но в случая корелират около стойностите за намалена функция на ЩЖ

# 356
Денис, имам въпрос, относно хормоните на ЩЖ и заболяването (Хашимото) във връзка със забременяването. Както съм писала, аз имам таква диагноза и ТСХ (високо) 9.3 + пролактин  също висок пролактин и Анти-тг. Както и да е. Доколко време мога да очаквам да има подобрение на хормони с Л-тироксин и ако скоро настъпи това подобрение, постоянно ли трябва да се пияш лекарства, за да се подържа. Защото чета, че Хашимото се поддържа с лекарства цял живот?  newsm78

# 357
  • София
Денис, имам въпрос, относно хормоните на ЩЖ и заболяването (Хашимото) във връзка със забременяването. Както съм писала, аз имам таква диагноза и ТСХ (високо) 9.3 + пролактин  също висок пролактин и Анти-тг. Както и да е. Доколко време мога да очаквам да има подобрение на хормони с Л-тироксин и ако скоро настъпи това подобрение, постоянно ли трябва да се пияш лекарства, за да се подържа. Защото чета, че Хашимото се поддържа с лекарства цял живот?  newsm78
Да, миличка -  Хашимотото / ако наистина е Хашимото/ не се лекува, това е Ав.Им.Заболяване.
Но, има много случаи в които се поставя диагноза Хашимото, но след време Антитела падат до нормални стойности.

За колко време ще се повлияят стойностите ти , не мога да кажа - зависи от състоянието на ЩЖ, как реагира на лечението, дозата и т.н. / сложно е /

# 358
  • София
Мога ли да изследвам на 3-ти ден от МЦ и хормоните на ЩЖ?
Да, може
Не трябва да си пила кафе / и нищо с кофеин/

# 359
  • София
Денис, би ли ми казала какви са подходящите за забременяване стойности на Пролактина.
Преди около седмица моя резултат беше 585 при реф.ст-ти 90 - 523.
Всички други хормони са ми в норма и всички доктори бяха на мнение ,че бебето не се получава заради пролактина.Изписаха ми Достинекс и ми дадоха направление за ЯМР.(другата седмица ще ходя).
Днес обаче отново го пуснах и резултата беше 371.Сега незнам да го пия ли този Достинекс при това положение?
П.С.Преди около година и половина отново пих Достинекс за завишен пролактин.Симптомите ми са най вече нередовен МЦ и естествено незабременяване.

Добре е да е около 200
Високия Пролактин - потиска О.
Пиши какъв е резултата от ЯМР - пожелавам ти да няма никакви проблеми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт