Изследване на ХОРМОНИ – 6 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 86 982
  • 791
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Сега видях, че пише Референтни стойности - 1 - 8. А да поясня мярката е mmol/L. Искам да попитам Денис също така, миналата година правих изследване на ТСХ беше - 3,81 n/l, (0,27 - 4,20). Личната ми лекарка тогава ми каза, че е нормално, но сега като гледам по твоите коментари, май е била в голяма грешка.

ТСХ показва Хипофункция на ЩЖ - трябва да е под 2.0
А когато се цели забременяване  дори  да е в границите 0,5-1,5

За да се прецени какво е състоянието на ЯР ти трябва:
- ФСХ
- АМХ
- Инхибин Б
- Брой Антрални фоликули и MOD / на 3 ден от МЦ/

# 406
Благодаря, денис. Тоест въпреки че резултатът ми за ТСХ е в референтните стойности, все пак има хипофункция на щитовидната жлеза, така ли?
Все пак някой може ли да ми каже нещо за този нисък резултат на АМХ v mmol/l? Много ме притеснява. Намерих коментари и статии за резултати само в други мерни единици.

# 407
Denis_d,
обещах да пиша след ЯМР. Имам си аденомче 2,6 мм,доктора каза нищо опасно.
Сега остава въпроса-да го почвам ли Достинекса при положение,че последния пролактин беше 371 реф.ст-ти 90-523?И как така един път секретира пролактин 585 ,а седмица след това 371.След като го имам това аденомче не би ли следвало да е висок пролактина ми  постоянно.? Hug

Не е задължително, то и това му е гадното.
Дано бързо да изчезне Simple Smile

Denis_d,
днес ходих при ендокриноложката и ми каза да си пия Достинекс по половин през 7 дни и че трябва за забременяване пролактина да е около 200.И въпреки,че в момента пролактина ми е около 300 било хубаво да е по нисък и по този начин щял да почне да се стопява аденома.До тук ок,обаче ходих и на консултация  в ин витро център (да ме пита някои защо)където доктора ми каза да не пия Достинекс и ми изписа Клостилбегит,Дуфастон,Аспирин и някакъв кортикостероид newsm78 Изобщо не ми обърна внимание,когато му казах за аденома.Не бил пречка,при положение че пролактина бил в норма.Много се обърках.
Според теб кое лечение е по редно да предприема?Клостила не се ли пие ако нямаш О.?Аз имам -следена съм с ФМ и тестове правя.

Последна редакция: пн, 29 апр 2013, 13:14 от whiteflower

# 408
  • София
Момичета, искам да попитам защо лекарите препоръчват толкова нисък пролактин? Аз забременях със стойност около 460 при горна граница 630. Не че оспорвам нещо, но ми е любопитно какво е обяснението.

# 409
Момичета, искам да попитам защо лекарите препоръчват толкова нисък пролактин? Аз забременях със стойност около 460 при горна граница 630. Не че оспорвам нещо, но ми е любопитно какво е обяснението.

Според мен просто се хващат за нещо като "удавник за сламка".И при мен се получи същото както при White flower.
Бях при АГ специалист и ми каза, че пролактина ми е мн висок беше 460 при реф ст-ст 100-500. Каза, че осуетявал О. и пих 3 месеца бромокриптин по схема. Обаче аз през цялото време ходих на преглед по вр на О и си имах доминантни фоликули. Накрая пролактина ми спадна на 41, което според мен е доста под границата и не трябва да е така. Питах АГ-то и той каза, че така е добре.
Когато отидох при репродуктивен специалист и му казах всичко, каза веднага ги спирай хапчетата, че са мн вредни и ми каза, че не това е проблема и да не се притеснявам за пролактина. Аз така и направих- спрях да мисля за пролактина. Изследвам го от вр. на вр.

# 410
За пръв път чувам, че за Пролактина е важно е да към долна граница Thinking

# 411
  • София
Denis_d,
обещах да пиша след ЯМР. Имам си аденомче 2,6 мм,доктора каза нищо опасно.
Сега остава въпроса-да го почвам ли Достинекса при положение,че последния пролактин беше 371 реф.ст-ти 90-523?И как така един път секретира пролактин 585 ,а седмица след това 371.След като го имам това аденомче не би ли следвало да е висок пролактина ми  постоянно.? Hug

Не е задължително, то и това му е гадното.
Дано бързо да изчезне Simple Smile

Denis_d,
днес ходих при ендокриноложката и ми каза да си пия Достинекс по половин през 7 дни и че трябва за забременяване пролактина да е около 200.И въпреки,че в момента пролактина ми е около 300 било хубаво да е по нисък и по този начин щял да почне да се стопява аденома.До тук ок,обаче ходих и на консултация  в ин витро център (да ме пита някои защо)където доктора ми каза да не пия Достинекс и ми изписа Клостилбегит,Дуфастон,Аспирин и някакъв кортикостероид newsm78 Изобщо не ми обърна внимание,когато му казах за аденома.Не бил пречка,при положение че пролактина бил в норма.Много се обърках.
Според теб кое лечение е по редно да предприема?Клостила не се ли пие ако нямаш О.?Аз имам -следена съм с ФМ и тестове правя.

Според мен - първо трябва да излекуваш аденома

Стимулация / с Клостилбегит/ може да се прилага и при МЦ с доказана О.

# 412
  • София
Защото Пролактинът доста варира и потиска синтеза на Прогестерона  както и О. Влияе също и на ТСХ
Затова е добре да е в по-ниски граници, около 200-300 / когато се цели забременяване/

# 413
  • София
Благодаря Денис. Значи това са някакви препоръчителни стойности?

# 414
Здравей, Денис! Ходих при д-р Бързашки в Авис Медика и той ми каза, че нямам овулация, както и знаехме от меренето на БТ до момента, а и от изследванията ми. Реши да ме прати в инвитро центъра в Плевен, където е супер скъпо - http://www.ivfpleven.com/index.php?l=54 и да си направя съответните изследвания, които не се правени до момента - TSH, TAT, MAT, NK клетки, Хламидия G и A, както и разширена спермограма за мъжа ми. Моля за съвет  Praynig, наистина се нуждая някой да ми каже ма ли смисъл да изследвам тези хормони след като нямам овулация и предполагам (мое мнение) това е проблема? Благодаря и приятни почивни дни.   bouquet

# 415
Ifchetu, лично мнение, но когато имаш проблем, всичко има смисъл да се изследва.Защото в повечето случаи не се знае откъде ще изскочи заека.

# 416
Ifchetu, лично мнение, но когато имаш проблем, всичко има смисъл да се изследва.Защото в повечето случаи не се знае откъде ще изскочи заека.

Да, разбирам, но след като е доказано че нямам овулация, не може ли да се изпишат някакви хапчета за нейното стимулиране? Защо трябва да се изследват толкова много неща? А и проблема ми е главно финансов, не че не ми се ходи по изследвания и т.н.

# 417
Защото не е идеята просто да се стимулира овулация.Може някой хормон да не е в ред и дори да се стимулира овулация, тя да не е качествена.Иначе знам, че всички изследвания са много скъпи.При мен след много изследвания, манипулации чак след време се установи, че имам ендометриоза.Та колкото и да ми стимулират овулацията, ендометриозата прецаква всичко.Това в моя случай, разбира се.Но исках да ти дам пример.

# 418
Защото не е идеята просто да се стимулира овулация.Може някой хормон да не е в ред и дори да се стимулира овулация, тя да не е качествена.Иначе знам, че всички изследвания са много скъпи.При мен след много изследвания, манипулации чак след време се установи, че имам ендометриоза.Та колкото и да ми стимулират овулацията, ендометриозата прецаква всичко.Това в моя случай, разбира се.Но исках да ти дам пример.

Да, благодаря ти. Сега вече схванах идеята на тези допълнителни изследвания. Много съжелявам за твоя случай - дано има надежда. Аз съм малко нова в нещата и затова задавам може би глупави въпроси вече.

# 419
  • Пловдив
моите резултати на 3 ден от МЦ
FSH 10.52    мъже 1.3-19.3,    жени фази ф.3.85-8.8  ов.4.5-22 л.1.8-5.13 меноп.16.8-114
LH 4.52    мъже 1.25-8.62 ,    жени фази ф.2.12-10.90 ов.19.2-104 л.1.2-12.9 меноп.10.9-59
пролактин 384    мъже 55-280 ,    жени под 50г  70-565 над 50г 58-415
естрадиол 312    мъже 73-275 , жени фази ф.88-420 ов.228-1960 л.295-1000  меноп.80-325
тестостерон 0.30     мъже 1.75-7.81 , жени 0.1-0.75

Anti tg 0.3               реф 0-4
Anti TPO 20.1           реф 0-9

h TSH  0.98    0.34-5.5

newsm78 Май само FSH е над нормите и едно от антителата Anti TPO

Утре имам час при ендокринолог да ги види , а като ми свърши и при гинеколог ще ходя
Лично на мен притеснението ми беше че постоянно последната една година ми откриват нови възли на щитовидната жлеза /вече 4 броя / и миоми на матката /вече 2 броя втората два пъти по голяма от първата/

Общи условия

Активация на акаунт