Изследване на ХОРМОНИ – 6 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 86 966
  • 791
  •   1
Отговори
# 480
  • София
ТСХ не се ли секретира от щитовидната жлеза?

Аз си пуснах изследване на ТСХ 1.60 реф.(0.27-4.2)
                                             пролактин 1257 реф.(42-511)

Попитах лекаря не са ли свързани тези хормони и той ми отговори, че нямат нищо общо. Аз нямам никакви симптоми за висок пролактин. Спазих изискванията, но тази седмица е ми е доста натоварена физически, знам че той се влияе и от това, въпреки че бях спокойна при вземането на хормона. Не знам мн се обърках за тоя пролактин. Ти какво мислиш?

Не, ТСХ не се секретира от ЩЖ.
За Пролактина - повтори го, може да е лабор. грешка

# 481
По това да разбирам, че те са свързани и щом ТСХ ми 1.60 не би трябвало (не че е невъзможно) Пролактина да ми бъде чак толкова висок?

Благодаря ти за разяснението, не знам вече на какви лекари разчитаме!

# 482
  • София
По това да разбирам, че те са свързани и щом ТСХ ми 1.60 не би трябвало (не че е невъзможно) Пролактина да ми бъде чак толкова висок?

Благодаря ти за разяснението, не знам вече на какви лекари разчитаме!

Твоето ТСХ е добре - радвай се затова.
Високата стойност на Пролактина може да е лабор. грешка, нещо инцидентно, но може да има и сериоана причина - лекар трябва да прецени.
Когато един от тези два хормона е извън норма, е добре да се провери и другия - в такъв смисъл - има вероятност - но, не е задължително и двата хормона да имат отклонения.
Нещата са доста свързани - взаимнозависими , някои повече, други по-малко - но всички са част от една с-ма - Ендокринната.

Напр. при висок ТСХ  - трябва да се направи тест за ИР, защото когато ТСХ е над 2,0 това влияе на чувствителността на клетките към инсулина / тялото ще синтезира повече инсулин/

# 483
Благодаря Денис!  bouquet
 Ще отида и на ендокринолог и ще си занеса изследванията и после ще пиша какво са ми казали. А мога и др семица да го пусна пак и да видя как е пролактина, защото вече и на лабораториите нямам вяра. Първо това изследване ми го бяха объркали и бяха сложили една 0 е резулатата става Пролактин 10257. Та така, затова им нямам вяра и на тях.  Rolling Eyes

# 484
  • София
Благодаря Денис!  bouquet
 Ще отида и на ендокринолог и ще си занеса изследванията и после ще пиша какво са ми казали. А мога и др семица да го пусна пак и да видя как е пролактина, защото вече и на лабораториите нямам вяра. Първо това изследване ми го бяха объркали и бяха сложили една 0 е резулатата става Пролактин 10257. Та така, затова им нямам вяра и на тях.  Rolling Eyes

Да, повтори го, ще чакам да пишеш какъв е резултата и как е минала консултацията с Ендокринолога

# 485
Здравейте момичета,

Аз съм нова във форума, но ако може някоя от вас да ми помогне с разчитането на тези резултати. Изследванята са направени на 3ти ден от МЦ. Благодаря предварително.

LH   13.82   mlU/ml   Ж(фолик.1,5-12,6, лутеална-1,00-11,4: менопауза-7,7-58,5), М(1,7-8,6)
Prolactin   13.18   ng/ml   Ж (3.0 - 23.50); М (3.0 - 15.2)
FSH   7.12   mlU/ml   Ж(фолик.:3,5- 12;5 лутеална:1,7 - 7,7; менопауза:25,8 -134,8), М(1,5 - 12)
Estradiol   54   pg/ml   Ж(фолик.: 12.5 - 166; лутеална: 43.8 - 211 менопауза-:<5-54.7); М(7.63 - 42.6)
Testosteron   0.30   ng/ml   Ж (0.06 - 0.476); М (2.5 - 8.36)

# 486
  • София
Здравейте момичета,

Аз съм нова във форума, но ако може някоя от вас да ми помогне с разчитането на тези резултати. Изследванята са направени на 3ти ден от МЦ. Благодаря предварително.

LH   13.82   mlU/ml   Ж(фолик.1,5-12,6, лутеална-1,00-11,4: менопауза-7,7-58,5), М(1,7-8,6)
Prolactin   13.18   ng/ml   Ж (3.0 - 23.50); М (3.0 - 15.2)
FSH   7.12   mlU/ml   Ж(фолик.:3,5- 12;5 лутеална:1,7 - 7,7; менопауза:25,8 -134,8), М(1,5 - 12)
Estradiol   54   pg/ml   Ж(фолик.: 12.5 - 166; лутеална: 43.8 - 211 менопауза-:<5-54.7); М(7.63 - 42.6)
Testosteron   0.30   ng/ml   Ж (0.06 - 0.476); М (2.5 - 8.36)

ЛХ е висок, добре е да засечеш О. този МЦ
Др. хормони са добре

# 487
Благодаря много за бързия отговор. На какво може да се дължи завишеното ЛХ. До сега никога не съм мерила БТ или засичала овулация с тест, но този месец ще го направя.

# 488
  • София
Благодаря много за бързия отговор. На какво може да се дължи завишеното ЛХ. До сега никога не съм мерила БТ или засичала овулация с тест, но този месец ще го направя.

Най-често - ПКЯ
Може да отидеш на АГ -  да те видят на УЗ  8-10 ден от МЦ

# 489
Благодаря Denis .Много е мило, че даваш съвети. Ще посетя АГ то в периода, който препоръчваш. Надявам се да има обяснение завишения хормон- никога не съм имала проблеми с МЦ, нито проблеми с кожа, килограми. С първото си дете забременях от първия опит. Но сега една година опити и нищо. Още веднъж благодаря за съветите.

# 490
  • София
Благодаря Denis .Много е мило, че даваш съвети. Ще посетя АГ то в периода, който препоръчваш. Надявам се да има обяснение завишения хормон- никога не съм имала проблеми с МЦ, нито проблеми с кожа, килограми. С първото си дете забременях от първия опит. Но сега една година опити и нищо. Още веднъж благодаря за съветите.

Ще чакам да споделиш как е минал прегледа
Ако лекарят установи,  че има фоликул - да ти посочи какъв е размера му

# 491
ТСХ не се ли секретира от щитовидната жлеза?

Аз си пуснах изследване на ТСХ 1.60 реф.(0.27-4.2)
                                             пролактин 1257 реф.(42-511)

Попитах лекаря не са ли свързани тези хормони и той ми отговори, че нямат нищо общо. Аз нямам никакви симптоми за висок пролактин. Спазих изискванията, но тази седмица е ми е доста натоварена физически, знам че той се влияе и от това, въпреки че бях спокойна при вземането на хормона. Не знам мн се обърках за тоя пролактин. Ти какво мислиш?

хей smile,

не съм специалист но миналата година имах подобни резултати при подобни обстоятелства - стрес и претоварване. док ми препоръча да следим пролактина и действително след няколко месеца стойностите си влязоха в норма.

стискам палци всичко да се нормализира : )
успех

# 492
Delusion22, благодаря!

# 493
  • София
Преди време постнах резултатите си от половите хормони и LH беше доста ниско - под референтната граница:

LH ( Лутеинизиращ Хормон ) 1.93 IU/l Ж: фол. 2.4-12.6
FSH ( Фуликул Стим. Хормон ) 4.84 IU/l Ж: фол. 3.5-12.5

Ходих на гинеколог. Лекарката ми каза, че няма нужда да пия нищо за корекция на хормона, но на всеки яйчник откри по една киста, която каза, че и прилича на функционална и след 1-2 месеца трябва да се проследят отново. Може ли да има връзка между тези две появили се кисти и ниското ниво на LH? До сега при прегледа никога не са ми откривали такива  newsm78.

# 494
  • София
Преди време постнах резултатите си от половите хормони и LH беше доста ниско - под референтната граница:

LH ( Лутеинизиращ Хормон ) 1.93 IU/l Ж: фол. 2.4-12.6
FSH ( Фуликул Стим. Хормон ) 4.84 IU/l Ж: фол. 3.5-12.5

Ходих на гинеколог. Лекарката ми каза, че няма нужда да пия нищо за корекция на хормона, но на всеки яйчник откри по една киста, която каза, че и прилича на функционална и след 1-2 месеца трябва да се проследят отново. Може ли да има връзка между тези две появили се кисти и ниското ниво на LH? До сега при прегледа никога не са ми откривали такива  newsm78.

ЛХ и ФСХ показват, че яйчниците не функционират - може / и най-вероятно/ е от кистата
Имаш ли Е2?

Общи условия

Активация на акаунт