КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 26

• 43 582
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Предавам се... честно...
Клемче, прочети три теми назад и ела пак да ми зададеш въпроса.
Мече?........Ти не се предаваш Simple Smile

# 241
Добре, вече набрах Simple Smile   Обяснили сме закона на Херинг. Обяснили сме как протича лечебният процес. Обяснили сме как се приемат хомеопатичноите лекарства.
Хайде сега да видим какво става. Обажда се пациент, казва какво му има. Правим предписание. А той спори за посоката.Това е отгоре-надолу. А той знае ли йерархията на органите и системите?
Казвам му аз, ако детето започне да повишава температурата, да не чака да стане висока, веднага да се обади. Аз съм си направила картината, имам си предвид някакви неща. Но човекът прочел, че температурата е приятел на болния. Да, така е. Но и аз имам предвид случая като цяло. И знам, че не е нужно да се чака температурата да стане 100 градуса. Не защото е проблем, а защото си знам за какво става дума. И какво става? Пациентът е прочел, че температурата не трябва да се сваля и изобщо не ме е чул какво съм казала. И не ще да ми  се обади, щото сме щели да чакаме. Ама ако е за чакане, щяла съм да кажа да не се притеснява от температурата. Е, сега, аз на мигли ли да се изправя, за да помогна или да обясявам как прочетеното е принципно и не обхваща частните случаи?
И още нещо. Законът на Херинг трябва да бъде проследен и спазен и миазмично. Колко хомеопати могат това? Няма да питам колко пациенти го могат.

# 242

Ако хомеопатът прецени, че "лечението", предписано от лекар, е потискащо, той трябва задължително да посъветва пациента да не го прилага,
Голата истина[/b] е, че хората без висше медицинско образование имат пълното основание да се отнасят резервирано и критично към "медицинският начин на лечение и медикаментите", защото за всеки непредубеден човек е кристално ясно, че конвенционалната медицина потиска острите болести, за да направи неизбежна появата на хроничните болест
  Няма как без нужните познания ,клинични и параклинични изследвания да прецените тежестта на съответното заболяване. Следователно съветът Ви да не се прилага назначеното от лекар лечение може да се окаже опасен за здравето на пациента. Как ще прецените кога един бронхит е преминал в пневмония ?Вие знаете ли какво става ако своевременно не се предпише антибиотик при бронхит,  а още по-лошо при пневмония? Ако поради медицинско невежество допуснете усложняване на една пневмония , хроничните последващи усложнения далеч не са единственият проблем. Може да се стигне до застрашаващи живота състояния. ''Подтискащите антибиотици" биха предотвратили не само хронификацията,но и опасните усложнения. Знаете ли че при една ненаблюдавана ангина от УНГ лекар може да се стигне до флегмон на парафарингеалното пространство ?За да ме разберете флегмон на глътката. Знаете ли че глътката чрез шийните фасции и ложи  е свързана с медиастинума- околосърдечната тъкан ?

Знаете ли какво е усложнението от занемарено възпаление- Сепсис проникване на микрорганизмите и техните токсини в кръвта. Знаете ли как се лекува сепсис и до какво оже да доведе той?

Нека хората сами да преценят дали да се лекуват при хора като Вас -така критични към медицината. Аз лично съм длъжен да ги предупредя за опасностите, които крие това. Лечението е везна, от едната и страна стои хомеопатията а от другата конвенционалната медицина. Всякакъв дизбаланс води до опасни крайности.

# 243
Помните ли родилката със сепсис, която си замина преди няколко години? Всички телевизии говореха за това. Лекарите не можаха да й помогнат, а тя се нуждаеше само от 1 до 3 приема на хомеопатично лекарство .

Не желая да влизам в диалог с Assamas и моля да не ми отговаря. Ще му дам безплатен, но животоспасящ съвет. Ако сте на Phosphorus, може да си отключите злокачествено заболяване.  Не ми благодарете. И без това не съществува сума, която би отговорила на   този съвет.

А, да, изказвайте се във форум, в който ще ви разберат.

Всички момичета, които пият това лекарство, да не се стресират, това е индивидуално и не касае всички, които вземат това лекарство.

Последна редакция: нд, 24 фев 2013, 01:40 от само за малко

# 244
Ако си мечтаех да ме консултира едва прохождащ стоматолог, щях да ида на стоматолог. Моля, темата е за въпроси към хомеопати. Нека се въздържат неразбиращите от хомеопатия.

# 245
  • Пловдив
Добре, вече набрах Simple Smile   Обяснили сме закона на Херинг. Обяснили сме как протича лечебният процес. Обяснили сме как се приемат хомеопатичноите лекарства.
Хайде сега да видим какво става. Обажда се пациент, казва какво му има. Правим предписание. А той спори за посоката.Това е отгоре-надолу. А той знае ли йерархията на органите и системите?
Казвам му аз, ако детето започне да повишава температурата, да не чака да стане висока, веднага да се обади. Аз съм си направила картината, имам си предвид някакви неща. Но човекът прочел, че температурата е приятел на болния. Да, така е. Но и аз имам предвид случая като цяло. И знам, че не е нужно да се чака температурата да стане 100 градуса. Не защото е проблем, а защото си знам за какво става дума. И какво става? Пациентът е прочел, че температурата не трябва да се сваля и изобщо не ме е чул какво съм казала. И не ще да ми  се обади, щото сме щели да чакаме. Ама ако е за чакане, щяла съм да кажа да не се притеснява от температурата. Е, сега, аз на мигли ли да се изправя, за да помогна или да обясявам как прочетеното е принципно и не обхваща частните случаи?
И още нещо. Законът на Херинг трябва да бъде проследен и спазен и миазмично. Колко хомеопати могат това? Няма да питам колко пациенти го могат.

Браво!!!И за търпението и за обяснението... Grinning Peace

# 246
Цитат
author=Assamas link=topic=703352.msg24443951#msg24443951 date=1361660255
Няма как без нужните познания ,клинични и параклинични изследвания да прецените тежестта на съответното заболяване.
Как ще прецените кога един бронхит е преминал в пневмония ?Вие знаете ли какво става ако своевременно не се предпише антибиотик при бронхит,  а още по-лошо при пневмония?

Голата истина е, че стотици джипита работят без да имат "нужните познания". Затова насочват пациенти към тесни специалисти.
Същото правят и съвестните хомеопати - със или без медицинско образование.
Хомеопатът има нужда от лекар, за да прецизира диагнозата и да се ориентира в прогнозата. Но нито хомеопатът, нито пациентът имат нужда лекарят да се намесва в лечението - защото там хомеопатът е много по-адекватен; защото хомеопатията лекува, а медикаментът - не.

Голата истина е, че при бронхит предписването на антибиотик никога не е и не може да бъде своевременно, защото винаги е неуместно. (Справете се с медицинските учебници) Това се отнася и за повечето случаи на пневмония, с изключение единствено на случаите, когато са нарушени жизнено важни функции на организма.

Голата истина е, че практиката за масово осакатяване на пациентите с антибиотици (и други възлюбени от Assamas медикаменти, споменати в по-предишен пост) почива единствено на страха на лекарите, че няма да се справят с някакво заболяване, който те задължително се опитват да инжектират у пациентите. (Точно същото се опитва да прави и Assamas в последния си пост.)
Но вместо да се опитат да разберат повече за здравето и болестта, лекарите избират да се крият зад стандартни предписания, които не лекуват, но им гарантират безнаказаност при поредния терапевтичен провал.

Голата истина е, че когато някой започне да защитава рутинното прилагане на медикаменти при незастрашаващи живота състояния, "аргументирайки" се с ефекта им в животозастрашаващи състояния, това издава (поне) два дефекта: 1. Че този някой не е наясно нито с болестите, нито с медикаментите; и 2. Че този някой се опитва да манипулира публиката.
Същото се отнася и за случая, когато някой започне да твърди, че медицината лекува, а привежда доказателства за възможностите на медицина да диагностицира.

Последна редакция: нд, 24 фев 2013, 09:20 от Голата истина!

# 247
Assamas  Joy много ви благодаря за поста! Върнахте ме доста години назад, когато за първи път посетих в остро състояние (обострен хроничен бронхит) хомеопат. След един прием на гранула Simple Smile мислите ли, че днес имам остър или хроничен бронхит? (за съжаление този хомеопат не беше от най-приказливите и контактните и не се получи никаква връзка между нас .... но това е друга история)

И само да ви напомня - никой на никого за нищо не е длъжен. Всеки има глава на раменете си и е време да започнем да си ги ползваме.

Честит ден на палачинките Simple Smile

# 248

Аз пък щях да правя мекици.  Joy

Не мога да разбера докога Assamas, който не е нито лекар, нито хомеопат, ще продължава да раздава неадекватни съвети с толкова категоричен тон.

# 249

Същото правят и съвестните хомеопати - със или без медицинско образование.
Хомеопатът има нужда от лекар, за да прецизира диагнозата и да се ориентира в прогнозата. Но нито хомеопатът, нито пациентът имат нужда лекарят да се намесва в лечението - защото там хомеопатът е много по-адекватен; защото хомеопатията лекува, а медикаментът - не.

Голата истина е, че при бронхит предписването на антибиотик никога не е и не може да бъде своевременно, защото винаги е неуместно.

Голата истина е, че практиката за масово осакатяване на пациентите с антибиотици (и други възлюбени от Assamas медикаменти,
Значи все пак признавате, че се нуждаете от диагноза . За да можете да дадете своята прогноза. И за тези два стожера в методиката на медицината Вие разчитате на нея. Само че за да се постави диагноза и да се направи прогноза, лекарят се опира на цялостната медицинска доктрина, която Вие така изоснови отхвърляте. Как може да използвата в лечението нещо от което първоначално се отказвате?
 Медикаментите, които критикувате са спасили много човешки животи. Но тъй като нямате медицинска правоспосовност, която пък се дава след завършването на едно продължително обучение, вашите критики нямат и без друго някаква стойност.
 Съветът ми към Вас е да не изпадате в крайности, вече имате задълбочени хомеопатични познания. Но това е само част от необходимите знания за да лекувате. Ако разчитате само на тях  може да допуснете лечебни грешки, въпреки желанието да помогнете. В името на добруването на хората, които лекувате е, или да се съветвате тясно с лекари в лечението или самата да завършите медицина.

Длъжен съм винаги да споменавам тези неща,защото става дума за здравето на хората!

# 250

Не желая да влизам в диалог с Assamas и моля да не ми отговаря. Ще му дам безплатен, но животоспасящ съвет. Ако сте на Phosphorus, може да си отключите злокачествено заболяване.  Не ми благодарете. И без това не съществува сума, която би отговорила на   този съвет.

Всички момичета, които пият това лекарство, да не се стресират, това е индивидуално и не касае всички, които вземат това лекарство.

Добре, след като последствията от неправилно прилагане на хл са толкова сериозни, как да сме спокойни. Все пак реалността е , че да попаднеш на добър хомеопат е изключение. Останалото са поголовни експерименти на принципа проба-грешка.
И тук много пъти се е споменавало , че е по-безобидно да се приеме алопатично лекарство, отколкото неправилно хомеопатично.
Започва да ми прилича на кутията на Пандора.

Тези  мисли напоследък са провокирани от един случай , с който се сблъсках. Моя позната, която от  17-18 години се лекува при класически хомеопат( с добра репутация), спазват се принципите на класическата хомеопатия, тя и детето й не са пили никакви алопатични лекарства през този период. От 6 м . насам тя преживя тотален физически срив и никой не може да намери обяснение какво се случва. Вече два месеца е в болница, след като 4 месеца опита всякакви варианти на хомеопатия и алтернативни методи. Влошава се драстично, в момента търсят автоимунно заболяване или неопроцес.
И това е след почти 20 години успешно прилагана хомеопатия. А какво се случва, когато минем през няколко хомеопата, които откровено си експериментират?

# 251

Добре, след като последствията от неправилно прилагане на хл са толкова сериозни, как да сме спокойни.

Ключът към спокойствието и сигурността е да се изполват разумно както възможностите на хомеопатията,така и на медицината. Примерно съм свидетел как лекар класически хомеопат  ми помогна с хомеопатия. Освен това ме насочи към медицински специалисти, които пък ме излекуваха от други здравословни проблеми. Хомеопата помогна също на мои познати, като каза,че хомеопатията в случая не може да действа достатъчно силно за да им помогне. Те бяха насочени към съответните профилирани лекари и състоянието им се подобри много. В друг случай лекарите казаха, че не могат да помогнат и прогнозата е неясна. Хомеопата се справи с този случай с лекота и го излекува напълно.

# 252
И това светило ти даде фосфор...

Шайн, ето това вече е кутията на Пандора...

# 253
Шайн , това което написа направо ме стресира. Четири месеца са много време за да не се разбере какво става с приятелката ти и да няма подобрение дали с хомеопатично лечение или със стандартното.Това е нечуван прецедент . Shocked
  За нещастие наистина е рядкост , голяяяма  рядкост да попаднеш на ДОБЪР ХОМЕОПАТ  това е и причината да се допитвам от толкова дълго време . Питам , разпитвам и майки и пациенти и хомеопати и лекари- хомеопати .....и няма да се спра с риск  да стана досадна , както вече станах ми се струва .
Мече , аз пък не се предавам , ще се постарая да не задавам въпроси тук във темата и ще ви чета само. Не всички хора са еднакви , от това следва , че не всички хора могат да помнят еднакво добре и дълго . На моята глава са струпани доста неща и да забравям е една от защитите на мозъкът ми , че по едно време във стремежът си да помня всичко .......предизвиквах рискови ситуаций /катастрофа/ , именно защото не бях съсредоточена във шофирането , а мислих за хилядата задачки ... От тогава си обещах да степенувам нещата , да забравям  и да си пиша бележки ....Може и да е смешно на мнозина  , но това е моят начин за оцеляване във стресът.
 Затова ме извини , ако си писала вече отговор на въпросът ми - не го правя съзнателно .

# 254
Аз малко поизпуснах темата, но после ще ви изчета.
Много пъти се пише да питаме това и онова, като не сме разбрали или сбъркали, но все пак си представям колко е досадно и за отсрещната страна. Особено когато и без това се комуникира по сто пъти в остра ситуация. Та не знам къде е златната среда, освен човек да учи хомеопатия, за да му се налага по-малко да е недоразбрал Grinning

Второто нещо, което ме гложди, е ролята на наследствеността. Някъде четох, че има модели на болести, които се унаследяват на клетъчно ниво. Информацията за тях се унаследява. Затова имало и хора, които са по-болнави от други. Ей това е нещото, което мен много натоварва и не мога да разбера защо се случва при нас. Как има деца, които и ваксини имат, и не са кърмени, и не ядат кой знае колко здравословно, и не им обръщат внимание и т.н., и пак са здрави. Моето дете все още не може да изкара 5 дена на градина, без да хване нещо. Когато не ходи, не боледува. Днес става на 6г, ходи с желание на градина. Не е стрес или нещо подобно да я разболява. Просто който й кихне в лицето и тя е готова.
Постоянно се питам защо и как да изкочим от този кръг? Има динамика откакто сме на хомеопатия вече 1 година. Но от ваксините ли, от мен ли го е наследила тоя слаб имунитет?! Татко й хич не боледува.
Миналата седмица едно дете беше на гости. Скри ми шапката колко много яде. Дали възрастните хора не са прави, като казват, че храната прави борбата. При нас всичко става насила с яденето.
Извинете ме за лирическите отклонения.

Общи условия

Активация на акаунт