Оперативно махане на сливици при ВЪЗРАСТЕН

• 648
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте приятели, накратко за мен на 36 години и в понеделник ми предстои оперативно премахване на сливици. Знам, че по време на операция ще съм с обща анестезия, което е хубаво. Ще се събудя вече без сливици.  Но толкова ме е страх и от операцията, и от упойката и от възстановителния процес. Хора, които сте минали този период, моля Ви ударете едно рамо, разкажете как е минал процеса Ви? Какво да очаквам, съвети, които ще ми помогнат за по бърз възстановителен процес! Не знам дали да си нося вода, то храната мога да я забравя за близкия месец 😂 Какво да взема с мен? Разчитам да съм 3 дни само в болницата, но ако доктора усети нещо и каже за повече време да ме остави няма да се разсърдя или да мрънкам. Просто съм решила да слушам всичките насоки на доктора.

# 1
  • Варна
Аз бях 12 клас когато ми махнаха сливиците. Не помня тогава какво съм носила със себе си в болницата, защото беше преди доста години. Бързо ме изписаха, защото нямаше усложнения. Не се притеснявайте, ще ви дадат насоки какво да консумирате след процедурата. Помня че не съм имала силни болки след това, дори веднага исках да ям. Лошото при мен беше, че ми направиха операцията срещу лято и малко по - дълго се възстановявах. На няколко пъти имах някакво изтичане на кръв, което ни беше притеснило, но се оказа че са някакви налепи, които се появяват на мястото на раната и понеже беше топло зарастваха по - бавно.
Аз също бях с пълна упойка.
Ако всичко е успешно мисля че възстановяването е сравнително бързо.

# 2
И защо си махате сливиците?

# 3
И защо си махате сливиците?

Наложително е, тази година за последните месеци изкарах 5 гнойни ангини, един абсцес и през месец пия антибиотик. Дори в момента ме дразни гърлото. Сливиците ми са леш и само ми вредят. Отделно заради тях имам и серопозитивен ревматоиден артрит и се надявам като ги махна и това да се оправи.

# 4
Явно са проблемни, щом лекарите са решили да ги извадят. Могат да направят поразии с времето, ако проблемът е хроничен, натоварват бъбреци, сърце, стави. Казали са ми да си следя ревматоидният фактор.
Моите явно не са неспасяеми, двама доктори отказват да ми ги извадят на този етап.

# 5
Явно са проблемни, щом лекарите са решили да ги извадят. Могат да направят поразии с времето, ако проблемът е хроничен, натоварват бъбреци, сърце, стави. Казали са ми да си следя ревматоидният фактор.
Моите явно не са неспасяеми, двама доктори отказват да ми ги извадят на този етап.
До миналата година казваха, че уж всичко е наред и не са за махане. И от миналата година започнаха болки в ставите, тази година вече се обадиха с цял глас тия сливици и ми разказаха играта. Реших в крайна сметка да се подложа на операция, но наистина много ме и страх.

# 6
  • Варна
Аз вадих на 33г. но не бях с обща анестезия. Нищо не се е налагало да нося. Два часа да ме проследят и после на собствен ход до вкъщи, че болницата близо. Една седмица на мека храна и сладолед и всичко мина и замина. Слушай си докторите, на ме ми казваха да си отварям устата повечко, ама от страх едва-едва го правех, та можеше и да не е една седмица, ама карай.

# 7
Аз вадих на 33г. но не бях с обща анестезия. Нищо не се е налагало да нося. Два часа да ме проследят и после на собствен ход до вкъщи, че болницата близо. Една седмица на мека храна и сладолед и всичко мина и замина. Слушай си докторите, на ме ми казваха да си отварям устата повечко, ама от страх едва-едва го правех, та можеше и да не е една седмица, ама карай.

Малеее чаках некой на 30 и да ми пише, че е минало добре. Аз със сигурност ще драскам тук от време на време след операцията, за тези на които ще им предстои да го мине, за да се информира.

# 8
Оказва се, че доста хора са извадени сливици през 30те. Докато обикалях по изследвания поне няколко човека ми казаха, че по същото време са им ги махнали. Със сигурност не протича леко, като при децата, но и не ми споделиха за някакви страшни ужасии.

# 9
Зависи кой на какво казва ужасии... Голям човек е осъзнат, не се плаши като дете и се и грижи за себе си и се пази по-адекватно след операцията. Даже не знаех че правят и на възрастни с пълна упойка, мислех че е само за децата това.
Макар че навремето и това че бях на 7 не беше достатъчно де, един куп такива деца си ни оперираха от същото на конвейер, с местна упойка всичките. Ей това вече беше страшничко, че буквално ни връзваха на стола с едни каиши като светата инквизиция. Минава и то, разбира се. След някоя и друга година махаха на братовчедка ми и искрено завидях че нея са я приспали. Аз и до ден днешен изпадам в ужас дори при зъболекар като трябна да седна с отворена уста и да позволя да ми прави нещо...
Но не е тежка интервенция по принцип, просто възстановяването е тегаво защото и пречи на храненето, освен и очевидните неприятни усещания.
На сестра ми ги махнаха докато беше в гимназията, аз това не го броя вече към децата. Не помня накакви драми да е имала.

# 10
Здравейте на всички .
След много години на отлагане се реших и вчера си махнах сливиците на 35 . Бях един ден в болницата , под пълна упойка . Но имам въпрос . Може ли някой да ми каже какви гаргари да си правя , че виждам гърлото ми побелява.... гной събира . Доктора каза , че е нормално а и от Вас също разбрах , че е нормално . Признавам - плашещо е , но е търпимо . Само ако някой ми каже какъв вид гаргара да си правя , ще съм многоооо благодарна .
Хубав ден

# 11
  • Варна
Според мен не си правете гаргари. Ако беше необходимо лекаря щеше да ви каже. Това са налепи и са като зарастване на мястото, не би следвало да е гной.

# 12
е , да не е гной а налепи . Бели , някой места потъмняват .

# 13
  • Варна
Ако нямате кървене, болки и др. оплаквания няма какво да се вторачвате толкова.
Пак казвам, ако трябваше да си правите гаргари, доктора щеше да ви каже какви, с какво и по колко пъти на ден.
Налепи не е същото като гной......нищо че и двете изглеждат бели. Гнойта предполага инфекция на мястото и проблеми. А тези налепи служат като коричка и защитен слой, който в крайна сметка извежда мястото до пълното му зарастване. Няма никаква логика да ги обливате в нещо с което един вид разбирам че искате да ги премахнете ......

# 14
Здравейте, може ли да споделите кой доктор ви прави операцията и дали сте доволни...

Общи условия

Активация на акаунт