В момента чета ... 98

• 878
  • 30
  •   8
Отговори
  • София

Предишната тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1830403

ВАЖНО:
Желателно е, когато споделяте впечатление от дадена книга, да внимавате как го правите. Това предупреждение не цели въобще да ви откаже от споделяне или питания, напротив! Но често, все още под въздействието на емоцията от прочетена книга, се прибързва в споделянето. Нека коментирането на ключови моменти, развръзка, убиец и въобще всичко, свързано със съдържанието, което би разкрило важна информация, да бъде поставяно в скрит текст.

# 1
Благодаря за новата тема, Mijjj! Hug
Записвам се с книгата, която започвам- "Ледената река'' на Ариел Лоуън.

# 2
Благодаря ти за новата тема, Миж! В момента чета тази:

# 3
Благодаря за новата тема Simple Smile
Аз още дочитам Хари Потър и Даровете на Смъртта, започнах да препрочитам трите последни книги от поредицата някъде около НГ и не съм приключила до сега.

Скрит текст:
В предишната книга (Нечистокръвният принц), Дъмбълдор казва, че било много трудно да се издирят спомени за ученическите години на Волдемор - повечето му приятели от онова време са смъртожадни и/или не са между живите (Луциус и Снейп са с поне 15 години по-млади - не са го засекли в училището - ако трябва да съм педантична, мисля, че Снейп е по-млад с няколко години от Луциус Малфой).
Обаче това не е вярно - Хагрид е съученик на Ридъл (мисля, че са един випуск) и определено са се познавали, въпреки че със сигурност не са били приятели.
Миртъл също му е била съученичка и навремето си е навличала проблеми с това, че шпионира децата от своя випуск, освен това тя проявява жив интерес към Седрик Дигъри, а впоследствие и към Драко Малфой - как е пропуснала красивия и популярен Том Ридъл? Но, предполагам, че Дъмбълдор няма предвид само спомени (въпреки че казва това), а конкретно спомени, свързани с хоркруксите.

# 4
Благодаря за темата! Още съм на Исабел Алиенде и последния й роман!

# 5
Благодаря за новата тема Flowers Hibiscus
Аз продължавам да чета/слушам едновременно "Дъщерите на прислужницата" на Сонсолес Онега и "Земя на мъже" на Боян Боев. И двете много ми харесват.

# 6
Благодаря за темата!

Записвам се с “Да срежеш камъка”, която съм добавила в ГР на 18 декември. Към днешна дата съм прочела 4 други книги, не ми върви тази и това е. Но съм любопитна да разбера хайпа за какво е и ще я довърша докато още помня прочетеното.

# 7
  • София
Ех, как ме изкушавате с тази "Земя на мъже" да я пробвам на Сторител, но като си спомня недоразумението "Сайбиевата невеста" и страх ме хваща Joy

# 8
Ех, как ме изкушавате с тази "Земя на мъже" да я пробвам на Сторител, но като си спомня недоразумението "Сайбиевата невеста" и страх ме хваща Joy

Миж, поне от това, което съм изслушала до момента, мога да кажа, че "Земя на мъже" ми харесва много повече от "Сайбиевата невеста", дори и от "Последна молитва". Все пак зависи много и от финала на историята, но за сега води класацията.

# 9
  • в сърцето на един мъж...
Прочетох "Шест дни в Бомбай" - историята на една млада индийка, която е медицинска сестра. Определено няма заряда на предните книги на Алка Джоши, но въпреки това е доста интересна. Отново се срещаме с порядките в Индия, с отношението към жените, тук в случая е към жена, която е от смесен произход - бащата е англичанин. Действието се развива във времето на преминаването на Индия в техни ръце и на заминаването на британските власти, а също така малко преди Втората световна война. Доста увлекателно е описан този преход, а и самата история на Сона е интересна - млада жена, която в един период не принадлежи нито на индийската раса, нито на британската. В някои отношения има повече възможности, в други не е така. Та общо взето хареса ми историята.
След нея преминах към "Градината на вечерните мъгли". Имах леки затруднения в един момент да разбера историята дали е в миналото или в настоящето, но като свикне човек с прескачането тук и там, започва да разбира по-лесно историята. История за една китайска жена, преживяла ужасите на японските лагери за мъчения и останала единствената оцеляла. Приела като мисия в живота си да направи японска градина в памет на сестра си. Имаше доста интересна информация за окупацията на Малая, както и за това какво представляват японските градини. Хареса ми. Впечатли ме една мисъл в книгата - "Градината трябва да те докосне отвътре. Да променя сърцето ти, да го натъжава, да го разведрява. Да те накара да цениш всичко преходно в живота. Онзи момент във времето точно когато последното листо се кани да окапе, когато единственото останало венчелистче аха да се отрони, онзи момент улавя цялата красота и тъга на живота. Японците го наричат моно но аваре. Всички ние умираме. Ден след ден, секунда след секунда. Всеки наш дъх изтощава ограничените резерви, с които сме родени."
И сега чета "Изола" - историята на една млада жена, вдъхновена от реална личност. Доста богата млада наследница, която се влюбва в неподходящ мъж и е изоставена от настойника си на самотен остров.

# 10
"Отвъд стените на раздялата", Дафне Суман. Съвсем в началото съм, затова още не мога да дам мнение, но искам да се следя дидкусиите.
Благодаря за темата Flowers Hibiscus

# 11
Благодаря за новата тема!🌷

Прочетох "Лес в къщата " Алена Морнщайнова.
Това е най-добрата й книга, която съм чела от нея! На второ място ми е "Хана" и след това "Тихи години ". Но Леса.. е разкош! Прикова ми вниманието още в самото начало, пося зрънце на съмнение в лоша насока, което чак се плашех,че ще порасне.. и се оказа истина. Хвана ме за гушата тази книга,натъжи ме. Финала си го представях малко по друг и ме изненада дори малко ме обърка,прочетох го няколко пъти.
Спойлер
Скрит текст:
Когато откриват скелет на дете под къщата, това нали не е нашата главна героиня и всичко това да е било един сън ?

# 12
За “Лес в къщата”:
Скрит текст:
Не, още в първа глава въпросното момиченце се споменава. Баба ѝ я плаши с нея, била е приятелка на майка ѝ. Изчезва и бабата нещо обвиняваше родителите, че като изчезнала тогава почнали да се вайкат, а я пускали да излиза сама или нещо такова. Аз бях забравила коя е и също след последната страница се върнах да препрочета, защото името ми се стори познато и бях сигурна, че съм го срещала.

# 13
  • София
Скрит текст:
Да, както писа Морско момиче - скелетът е на безследно изчезналото преди години момиче..

# 14
Благодаря, явно нещо ми е обягнало.

Иначе и аз слушам от няколко дни "Земя на мъже" на Боян Боев и ми харесва! "Сайбиевата невеста" беше една инфантилна история, която едва изслушах но тази няма нищо общо с нея. За сега не мога да кажа дали ми харесва повече от "Последна молитва " ще видим финала.

Общи условия

Активация на акаунт