В момента чета ... 98

• 1 682
  • 47
  •   4
Отговори
# 30
С Емил Минчев се "запознах" в поредния ми опит да свикна със Сторител като му изслушах романа "Светлосянка". Установих, вече за последен път, че слушането на книги не е моето нещо, съответно остана усещането за що-годе интересна и добре написана история, увлекателен сюжет, но никакъв по-консистентен спомен. За което проблемът е в мен, разбира се, може да прочета отново нещо негово, но вече наистина четейки.

# 31
Изслушах "Земя на мъже" на Боян Боев. Тъжен роман,нещастие след нещастие. Така и завърши с тъжен край. Незнам какво да кажа, като цяло автора мисля, че се развива с всеки следващ роман но можеше поне малко лъч надежда да има в живота на героите. Историята ми хареса, но явно след "Лес в къщата " и сега и тази ми дойде прекалено драмата. Прочита на Симеон Владов беше прекрасен.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 13:50 от CoCoMilk

# 32
В момента чета Сянката на вятъра
на Карлос Руис Сафон, попаднах на нея от тази група. Определено е от онези книги, които те завладяват от първите страници, а начинът на писане е великолепен. Благодаря !

# 33
От съвременните бг автори единствено с Бърдаров не съм се запознала още, за да се разочаровам. Иначе много харесвам класиците ни Елин Пелин, Йордан Йовков, Антон Дончев, Димов, Талев.

# 34
Със "Сянката на вятъра" не се разбрахме. Струваше ми се, че всеки момент ще стане нещо много лошо. Някъде до средата стигнах, и забравих за нея. Сега мисля да попълня някои пропуски с "Луна и грош" на Съмърсет Моъм.

# 35
  • София
Може ли пак да напомните "Лес в къщата " откъде я поръчвате? В Хеликон казаха, че я нямат дори с поръчка.

# 36
Излиза ми налична в store.bg.

# 37
  • В полите на Пирин планина
Изслушах "Земя на мъже" на Боян Боев. Тъжен роман,нещастие след нещастие. Така и завърши с тъжен край. Незнам какво да кажа, като цяло автора мисля, че се развива с всеки следващ роман но можеше поне малко лъч надежда да има в живота на героите. Историята ми хареса, но явно след "Лес в къщата " и сега и тази ми дойде прекалено драмата. Прочита на Симеон Владов беше прекрасен.

Сега я слушам, но не съм очарована и не знам дали ще я изслушам докрай. Чела съм разкази на Боян Боев още в сайта Откровения и честно казано не си падам точно по тематиката, по която пише... и по този архаичен стил на писане. Съвсем в началото на книгата съм и това "гаче" за емнайсти път, ми бърка не-знам-къде-си... Все едно няма други изрази: сякаш, като че ли...

# 38
Може ли пак да напомните "Лес в къщата " откъде я поръчвате? В Хеликон казаха, че я нямат дори с поръчка.
Аз я купих от книжарницата , която в градинката на Кристал. А вече я дарих на Столична библиотека, но не знам колко време отнема да я пуснат за читатели

# 39
  • Русе
Прочетох  "Кървав меридиан или вечерното зарево на Запада" на Кормак Маккарти. Книгата е за завладяването на чужди територии  от американска страна, проследяваща живота на младо момче, попаднало сред една сбирщина от авантюристи, участващи в търговия със скалпове. Много тежка, с насилие, с жестоки и брутални на места обяснения.
След тази книга имах нужда от нещо леко и разтоварващо и прочетох "Сензацията" на Джули Гарууд.
В момента чета "Последният ловец на делфини" на Захари Карабашлиев.

# 40
Моята е от Озон. Като я поръчвах, пишеше "при доставчик", но за 2-3 дни ми я доставиха.

# 41
От сайта на издателство "Ерго" или от книжарница "Български книжици" също така може да се поръча "Лес в къщата".

# 42
  • София
Благодаря за новата тема! Purple Heart

Подходих с интерес към романа на Лео Вардиашвили "Край голямата гора", понеже рядко чета нещо от грузински автор или свързано с Грузия. В основата на сюжета е семейна история, в която има и автобиографичен елемент. Едно семейство емигрира по време на гражданската война в Грузия през 1991 -1993, но успяват да заминат само мъжете - бащата с двамата сина. След много години бащата се връща в Тбилиси, за да потърси отговор на въпросите, които са го измъчвали през цялото време. След като губят връзка с него, единият от синовете отива да го търси, но също изчезва. Главният герой няма друг избор, освен да тръгне по техните следи и да се опита да разбере какво се е случило. През цялото време сюжетът ми се струваше много измислен. Имаше елементи на трилър, което за мен беше дразнещо, защото не се връзваше с историята. Не съм убедена, че авторът има достатъчно задълбочени впечатления от Грузия - на 12- годишна възраст се е преместил със семейството си във Великобритания и много от нещата звучаха доста клиширано. Потискаща книга, с ненужно - по мое мнение, натрупване на трагични събития. Повече няма да споделям, за да не издам от сюжета, но не бих я препоръчала.

# 43
От съвременните бг автори единствено с Бърдаров не съм се запознала още, за да се разочаровам. Иначе много харесвам класиците ни Елин Пелин, Йордан Йовков, Антон Дончев, Димов, Талев.
Препоръчвам Ви и книгите на Ели Билкарката. Аз ги имам всичките, за 8.03, май ще ни зарадва с нова книга. https://bilkarkata.com/

# 44
След Лавина на Блага Димитрова, която ми хареса много, започнах Прокълната земя.

Общи условия

Активация на акаунт