В момента чета ... 98

• 1 946
  • 52
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Здравейте, дами, сигурно от 2 години не съм се "вясвала" в темата поради простата причина, че имам над 200 книги в Kobo-то, които ме чакат за четене, а следейки темата си набелязвам нови и нови, и лавината ме затрупва Grinning Но се убедих, че това така или иначе се случва и през онлайн групите за електронни книги, та.... като ще е гарга - да е рошава Grinning
В момента се мъча с "Лехуса", след като реших да дам шанс на българското кино и загледах сериала "Мамник" и си припомних и книгата успоредно с това. Е, впечатлението от автора ми остава същото - дали поради факта, че са били предназначени първоначално за Storytel, или просто Васил Попов толкова си може, но наистина е мъка.... Толкова посредствен стил, толкова елементарен език, нямам търпение да я завърша и да си "оправя" вкуса с нещо друго.

С над 200 книги в Кобо-то, зарязвай тая "Лехуса"! Аз приключих с Васил Попов още след "Мамник", която не само не ми хареса, а дори намирам книгата за ужасна... Но това изобщо не ме кара да задраскам българските автори по принцип. Чета български книги и се радвам като открия стойностни!

# 46
Наскоро някой спомена "Дъщерята на Мистрал" и си спомних, че някога филма ми беше харесал. Мислех да прочета и книгата, но в последствие реших да е друга книга на същата авторка. Започнах "Ще превзема Манхатън" на Джудит Кранц, но не смятам да я дочитам, не ми се четат любовни романи, с твърде много еротични подробности и банален сюжет.

# 47
  • София
Благодаря за темата!

Продължавам с "Мечът на Кайген". Много  хубава книга! Остават ми около 200 страници. Чете се лесно, историята е увлекателна. На някои места поплаках, не ги очаквах...
И един въпрос: Някоя от вас чела ли е "Деца на времето" на Ейдриън Чайковски? Два тома са, фантастика.
Анотацията звучи добре. Чудя се дали да ги поръчам...

# 48
По стечение на обстоятелствата -- от онези, дето ни принуждават да приемем твръде много неща доброволно -- се наложи, да прочета нещо по-непринудено и хеле (да се похваля) -- приключих The Devils на Joe Abercrombie. Научавам, че има и издание на български. Нямам представа как се е справил преводачът, но в оригинал съотношението смешки/скечове за страница е изключително високо. Не се шегувам.
Все още считам, че The Heroes е най-добрата му книга, ама то моите критерии сигурно са ултра-декадентски.

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 17:13 от Ariel:disambiguation

# 49
  • В полите на Пирин планина
Почитателка съм на фантастиката и фентъзито, а не съм чела все още нищо от Джо Абъркромби... Трябва да се поправя.

# 50
  • Sofia
Точно преди 2 минути приключих "Пропукване" на Карин Слотър. Но или не и беше сега момент, или нещо ми куцаше, защото хич не ме увлече. Като цяло интересна история, оплетена, изненадващо се разплете. Но някак си ми беше недостатъчно увлекателна.

Започнах и "Вода за цветята" на Валери Перен.  Преполових я и ми е доста приятна за четене, въпреки тежките теми. Но те така са описани, че върви леко и те кара да се замислиш за нещата от живота.

Миж, благодаря за темата Purple Heart

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 18:15 от Vesito

# 51
На Джо Абъркромби съм чела трилогията "Първият закон". Хареса ми, има много социология, политика, борба за власт, преплетени във фентъзито.
Петя, упорито същество съм аз, имам още 2 часа оставащи, за да довърша книгата, и ще го направя, за да продължа с "Аджер", която според отзивите пак не става кой-знае колко, но поне е четивна.

# 52
И един въпрос: Някоя от вас чела ли е "Деца на времето" на Ейдриън Чайковски? Два тома са, фантастика.
Анотацията звучи добре. Чудя се дали да ги поръчам...
Четох първата,  допадна ми. Сега разбирам, че има и втора, ще потърся и нея.

Общи условия

Активация на акаунт