В момента чета ... 98

• 2 104
  • 54
  •   6
Отговори
# 15
Благодаря за темата, Миж! Flowers Hibiscus

Аз продължавам с "Паяка" на Ларш Кеплер, която се оказа доста гадна дори за мен, въпреки че гледам на криминалетата и трилърите като четива за разпускане и много не се вживявам.

А иначе прочетох много хубава книга наскоро, испанска, за анорексията - авторката разказва собствената си история под формата на комикс. Книгата е хем лична, хем много информативна, защото се поставяш на мястото на героинята, разбираш как е разсъждавала, а това е много полезно. На испански се казва Comiendo con miedo.

# 16
  • София
Прочетох "Кротката" на Достоевски. Започнах  "Вода" на Джон Бойн. Прочетох доста добри коментари за нея. Имам  "Огън" и "Земя" на Джон Бойн, които предстоят да прочета. Ако ми харесат ще чакам и последната част "Въздух".

# 17
Започнах Попитай ме отново

# 18
"Търговецът" на Джефри Арчър по препоръка на приятелка чета в момента. Харесва ми много.

# 19
Благодаря за темата 💐
Записвам се все още с "Часовникът" на Ане Рил и успоредно започнах препрочит на "Войната на маковете" - четох я 2023 г, но така и не довърших трилогията, затова сега ще препрочета първата и продължавам после с останалите.

# 20
Започнах “Нирвана за нискотарифни пътешественици” от Невяна Троянска. Грабна ме анотацията, че това е разказ за пътуванията  на пет приятелки, които сами организират пътешествията си.

# 21
  • София
Благодаря за темата! Записвам се с провал - първа книга на Карин Слотър, която не харесах.
Още не е преведена на български, но никой няма да загуби, ако я пропуснат. "We Are All Guilty Here" е първата част (и последна за мен) от поредицата за Норт Фолс. От анотацията очаквах трилър, а беше безобразна боза, нещо средно между трилър и семейна сага. Направо ми се стори като писаха от друг човек или изкуствен интелект с лошо подадено задание. През цялото време се повтаряше едно и също до втръсване. Жертвите бяха противни до степен да си мислиш, че са си го заслужили. Главната героиня беше многострадална Геновева, редуваха се сълзи, сополи, самосъжаление и детективска работа. Предупредени сте Simple Smile

# 22
Вчера дочетох Търговска къща на Клавел. Доста коментирана книга във форума , от тук и разбрах за нея. Книгата е  добра, за пръв път се срещам с автора и негови произведения.

# 23
  • София
Благодаря за новата тема! Simple Smile

Аз съм на Пермафрост, а след това ще отметна и Вълчи разкази, за да приключа с Васил Попов.
Пермафрост я започнах преди седмица, но покрай Олимпиадата нямам време. По-добра е от Лехуса. Остават ми около 100 стр.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 10:37 от Diavolo

# 24
Прочетох ,, Завръщане в Аляска '' на Кристин Хана . Много ми хареса . Книга за силната като наркотик любов , за неконтролируемия гняв на един баща и за безграничната и отровна любов на една майка . За животът в Аляска , която е колкото красива , толкова и дива . Препоръчвам я . Кристин Хана ми е любима .

# 25
  • Варна
Прочетох "Сянката на вятъра", първата част от тетралогията "Гробището на забравените книги" на Карлос Луис Сафрон. Много ми хареса, авторът има дар слово.
История за любовта, приятелството и предаелството, достойнството, както и за тъмната страна на човека. Част от повествованието се развива в Барселона по врвме на Втората световна и Гражданската война в Испания.

# 26
Здравейте, дами, сигурно от 2 години не съм се "вясвала" в темата поради простата причина, че имам над 200 книги в Kobo-то, които ме чакат за четене, а следейки темата си набелязвам нови и нови, и лавината ме затрупва Grinning Но се убедих, че това така или иначе се случва и през онлайн групите за електронни книги, та.... като ще е гарга - да е рошава Grinning
В момента се мъча с "Лехуса", след като реших да дам шанс на българското кино и загледах сериала "Мамник" и си припомних и книгата успоредно с това. Е, впечатлението от автора ми остава същото - дали поради факта, че са били предназначени първоначално за Storytel, или просто Васил Попов толкова си може, но наистина е мъка.... Толкова посредствен стил, толкова елементарен език, нямам търпение да я завърша и да си "оправя" вкуса с нещо друго.

# 27
Като минала по същия път, бих казала - не се мъчи! Не става по-добре.
Аз пък прочетох две книжлета ( Нюх" и "Бяс") на друг български фентъзи автор - Емил Минчев. Те са май приятелчета с Васил Попов. Развлекателни са книжките, и за мен пише по-добре.

# 28
  • София
После защо ме е страх да хвана БГ автор Joy
"Мамник" го пробвах в Сторител - не е моето. Филмът не съм си и помисляла да гледам...

Хора, "Кръвни връзки" е брутална!!! Няма такъв талант като Несбьо, честно!

# 29
Аз пък прочетох две книжлета ( Нюх" и "Бяс") на друг български фентъзи автор - Емил Минчев. Те са май приятелчета с Васил Попов. Развлекателни са книжките, и за мен пише по-добре.
Може и да са си приятелчета, но за разлика от Васил Попов, Емил Минчев може да пише. Чела съм само "Нюх" и приключих с творчеството му, просто защото този жанр ми е напълно безинтересен, но не мога да отрека, че човекът има качества и прилична езикова култура. За разлика от Васил Попов, който не може да пише.

Общи условия

Активация на акаунт