КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 26

• 42 342
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Не всеки може да види и да опише адекватно вида на гърлото и т.н. Абсолютно съм съгласна. Peace

# 721
Със сливиците и аз често се чудя. Един път в спешното казаха, че имала нещо средно между херп- и гнойна ангина с налепи, а аз не виждах никаква налепи и сътветно това бях предала на хомеопата. В спешното ни изписаха 7 вида л-ва #Cussing out Острото мина за един ден с хомеопатия и според мен не беше никаква гнойна ангина.
Иначе и аз съм на мнение, че един лекарски преглед не вреди.

# 722
Здравейте,

Бихте ли ми препоръчали хомеопат в София, много искам да запиша бебка( на 2,5 месеца е), тъй като имаме рефлукс и съмнение за АБКМ?

# 723
да, това с гърлото е ужасно .... особено, когато човек се опитва да го види сам. Добре, че имаше достатъчно други симптоми, които явно са били достатъчни за хомеопата.

# 724
Многократно е обсъждано за антидотирането, но всъщност не ми е ясно какво точно се случва. Имаш например кашлица, кашляш постоянно, взимаш ХЛ, кашлицата намалява. Изведнъж се антидотираш и какво става - кашлицата се връща в първоначалното си състояние т.е. пак започваш да кашляш постоянно или остава в състоянието, в което е била преди да се антидотираш, т.е. намаляла, но се спира по-нататъшното действие на ХЛ и кашлицата не се излекува докрай?

# 725
Не е нужно кашлицата да се върне заради антидотиране

# 726
Това за кашлицата го дадох просто като пример, не се сетих за друго Simple Smile въпросът ми беше - след антидотиране дали болестта се връща в началното си състояние или се спира по-нататъшното й излекуване?

# 727
Според мен зависи от етапа на възстановяване и от нивото на вече задействаната жизнената сила. Не може вече задействана жизнена сила да се върне в изходна позиция само от антидотиране, трябват и други фактори. Лично мнение.

# 728
Това за кашлицата го дадох просто като пример, не се сетих за друго Simple Smile въпросът ми беше - след антидотиране дали болестта се връща в началното си състояние или се спира по-нататъшното й излекуване?
Мече е права, по-скоро се спира по-нататъшната динамика. Но все пак, всеки случай трябва да бъде преценен индивидуално.

# 729
Привет! Бих била много благодарна,ако някой ми сподели впечатления от д-р Десислава Желева от Добрич.  Може и на лични. Благодаря предварително!   bouquet

# 730
Здравейте! Искам да помоля за отговори вси4ки хомеопати и дълго лекуващи се с хомеопатия.
Може ли да се лекува рак. Може ли да се спре. Злока4ествен с много разсейки. Мой приятел е ве4е на химиотерапия. На 34 години  Cry
Може ли хомеопатията да помогне и до къде и стигат възможностите?
Говорехте за рака, моля продължете! Минал ли е някой от вас през това?

# 731
Привет от мене  Hug Имам едно предложение, да се отвори нова тема за хомеопатите в България,нещо като бял и черен списък,вече го има за други теми?.. newsm78  bouquet

# 732
Супер..... Едни и същи имена ще изобилстват и в белия, и в черния списък....

# 733
Не ми се струва удачно. Освен професионалните качества на хомеопата е важно и как пациента приема хомеопатичното лечение. До колко е отворен да приеме това да продължи да го боли главата, след като си е изпил ХЛ ..... някак по-личен от всичко останало ми се струва контакта.

Аз друго искам да питам. Както много пъти сме говорили - и хомеопатите са хора и не са 24/7/365 на линия. Какво можем да предприемаме сами, когато не успеем да се свържем? Ясно, че в общия случай отпада алопатия, освен, ако няма друг избор в момента. И ясно, че ако е нещо изключително спешно си отиваме в спешното или да ни гипсират крайника.
Говоря за по-простичките неразположения, дето се случват в ежедневието. За които има разни бабини рецепти, като накисване на крака в гореща вода, чайче с лимон, вода със захар, разтривка ....
Наясно съм, че за някои неща е по-добре топло, за други студено и съм далеч от мисълта, че може да се сложат всички случки под общ знаменател и да се изредят тук и сега. По-скоро принципно е питането ми.

# 734
Няма нищо лошо в бабините лекове, когато няма достъп човек до хомеопата си. Също и ако е нещо по-интензивно, никой няма да умре от едно хапче за глава. Аз лично си следвам усещанията - ако нещо ми се подобрява от топло - топло, ако не - студено. Изобщо съм твърде далеч от твърденията например, че топъл компрес ще ми докара абсцес или прочие. Слушам си тялото.
Вчера имах циститна (според мен) криза, която не се беше появявала отдавна. (Но и все пак съм след скорошно лекарство) Мина си за денонощие с липа, седящи бани в смрадлика на два пъти и загряване на краката. (аз винаги се подобрявам, като си загрея краката).

Общи условия

Активация на акаунт