MIDKOO- малко,но изпитани рецепти

  • 20 766
  • 6
  •   1
Отговори
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Млечен десерт


Неопределено количество цедено кисело мляко,подсладено със захар на вкус,добре разтворена в млякото, добавя се малко ванилия и два жълтъка добре разбити. Всичко това ,добре разбъркано,трябва да добие леко кремав цвят.Поставя се в безцветни прозрачни чаши в следния ред: На дъното 1 или 2 суп.лъж. мляко-според чашата, така ,че да заеме 1/3 от съдържанието- поръсва се с натрошени орехи, отгоре около 0,5- 1 см.някакъв конфитюр-ягоди,малини ,нещо смляно.Пак мляко, отгоре орехи върху тях конфитюр и най отгоре ако имате едно плодче от конфитюра-черешка или малинка, каквото и да е,ако има. И така пълната чаша се залива отгоре с малко-1суп.лъж. или 2-колкото прецените ,според чашата,ром ,добър коняк или някакъв ликьор 1с.л или 2-плодов сироп от ягоди или череши..Оставя се задължително в хладилника да престои поне десетина часа, да може рома и сиропа да проникнат  колкото може по-надолу. Като го консумирате силно ви напомня за нещо познато , но трудно ще се досетите.

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 08:37 от midkoo

# 1
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Мариновани камби
 

 5кг червени камби почистени, 1кг карфиол,1средна зелка,1кг моркови,1глава кервиз (целина) с листата, всичкия зарзават да е 9-10кг нарязан за консумация.Приготвя се марината: 1л.оцет,7чаени чаши вода,1суп.лъж. натриев бензоат,1ч.ч.едра сол,1кг.захар.В голям съд се залива зарзавата с марината,пестоява 12ч.,пълнят се бурканите,във всеки се слага по 1скил.чесън ,5-6зърна чер пипер,3-4 зърна бахар. Залива се с марината и се стерилизира малко (за капачката)                                                                                                                                                                                                                              


                                                                                                                                                                                        
       Една доза никога не стига! Гарантирам! Naughty                        

Последна редакция: сб, 20 апр 2013, 18:36 от midkoo

# 2
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Зелени   Камби

1ч.л.непълна сол
1ч.л.пълна захар ,напълват се бурканите с нарязани за консумация зелени камби,карфиол,кервиз,моркови,5-6зърна ч.пипер,3-4зърна бахар,оцет до чертата на буркана (80гр.),1 аспирин отгоре и 1от доло-вода до горе.Няколко дена се обръщат.Не се стерилизират


    

Последна редакция: пт, 01 мар 2013, 08:56 от midkoo

# 3
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Бърза,вкусна, туршия
   (нетрайна)

5кг.зеленчуци,предимно зелени домати се нарязват за консумация.

МАРИНАТА:1каф.чаша мед,1каф.чаша захар,1каф.чаша сол,1каф.чаша
олио,0.500гр.оцет,0.600гр.вода,бахар,даф.лист- след като заври сместа,се заливат зеленчуците и след 2-3 дни е готова за консумация. Прибавя се и 1 глава чесън –белени скилидки.

(по желание след седмия-осмия ден, може да се пресече със натриев бензоат)

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 15:49 от midkoo

# 4
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Мариновани пукани рибки

5-6кг.чушки-рибки(по възможност да не лютят много) се опукват леко на скара,след като изстинат, нареждат се плътно в буркани, като най-от долу се слага 8-10 зърна ч.пипер,5-6 зърна бахар,1-2 скил.чесън нарязан,2-3 резенчета морков,щипка магданоз.

Приготвя се марината от:
1ч.ч олио ; 2ч.ч захар; 1ч.ч сол; 2бут. Оцет(по 0.700гр.) и 2литра вода.Слага се да заври и с врялата марина се пълнят бурканите, затварят се добре и се обръщат с капачките надолу до като изстинат.

Втори вариянт -по-лесен (резултатът е същият)

Мариновани пукани рибки

За 1 буркан (0.8л.) са необходими:
1 равна с.л. сол
1 с.л. с връх захар
1-2 с.л. олио или зехтин
60 мл оцет
3-4 скилидки чесън, ако са големи - срязани на 2-3
5-6 зърна черен  пипер
целина, магданоз - едро нарязани
Всичко това се поставя в бурканите.
В съд се завира вода, която трябва да се поддържа много  гореща.
Приготвя се място, на което ще се обръщат бурканите - старо одеало, или дебели кърпи и още една дебела завивка,  с която да се покриват отгоре и да ги държи повече време топли.

* С горещите, опукани чушки се пълнят приготвените буркани, доливат се до ръбчето с  вода, затваря се веднага буркана и се обръща  върху капачката.  Завива  се с покривката и остава така на топло, докато изстинат – няколко часа.
Ако има време и възможност - между чушлетата се поставя по още стръкче подправка (аз слагам копър) и скилидки чесън.  



Последна редакция: ср, 19 дек 2018, 21:18 от midkoо

# 5
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Л а н г и д к и

2яйца се разбиват добре,прибавяме към тях половин пакетче (1каф.лъж.) /бакпулвер. В отделен съд приготвяме-1 ч.чаша кисело млеко,1 ч.чаша вода, 1 ч. чаша (може и малко повече) брашно – разбърква се добре ,прибавя се сол на вкус, бучка (100-150гр.) натрошено сирене. Трябва да се получи много гъста каша,тогава прибавяме яйцата с бакпулвера,разбърква се добре и на не много силен огън, се пуска със супена лъжица в тигана.  Не се препържват!


      

Последна редакция: пт, 11 окт 2013, 23:14 от midkoo

# 6
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
СЛАДКО ОТ ЛЮТИ ЧУШКИ

Продукти:
1кг. люти чушки „Шипка”
1кг.зелен пипер
1кг.червен пипер

Марина за 3кг.зеленчук
0.500мл.ябълков оцет (може и 0.700мл.)
0.500мл. ябълков сок (може и 0.700мл.)
3кг. захар
0.5 или 1пак. черен пипер(по желание)
0.5 или 1пак. бахар(по желание)
½ глава чесън-напречно отрязан
Фикс за сладко на д-р Йоткер 1:1-(3 пак.)

Начин на приготвяне:
Първо завира марината.Прецежда се,към нея се добавят лютите чушки смлени без дръжките само, след 10-15мин се добавят смлените ,почистени от семената  зелени и червени чушки. Всичко се вари до омекване с добавената захар към сместа. Накрая се слага фикса на д-р Йоткер. Веднага се насипва в бурканчета (малки) и се обръщат обратно за капачките.
Проверено! Много е пикантно и вкусно! Добър апетит!

Общи условия

Активация на акаунт