Парфюмни размисли и страсти - 169

• 54 480
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • при морето
Много моля за мнение за този аромат/знам,че Денси го има и очаквам да сподели каквото мисли за него,както и дали е всесезонен или по-скоро зимен/Благодаря предварително на всеки,който се включи!  bouquet:

# 466
  • София
Baghari познавам само от помирисване.
Виж за Уда на Пиге имам какво да кажа. Първо наистина 100 мл наистина ще ни надживеят. Две пръскания в студа стояха на пуловера една седмица. Този парфюм е изключителен - и с предимствата и недостатъците на това. 10 часа сутринта в метрото беше толкова безцеремонен, все едно съм се качила с пура в устата и с чадър в ръка ръчкам всички около мен. Има зеленият шип на Бандит, и кожен камшик, и сърцевина на дърво и дивеч. Нещо като Юсеин Болт - ужасно самоуверен, само че има защо.

Pixie кои са боровинките (бериз) които би препоръчала?

# 467
  • Germany
Някой пробва ли вече La Fille de Berlin Serge Lutens ? Simple Smile
Аз. Днес.
Започва като мускал Българска роза, буквално. Или все едно си се натрил с мокра кърпичка Балкан с аромат на Българска роза. Ужасно е. След това се укротява и става почти поносим, червена роза върху силно изразена креместа подложка. Докарва ми  Sick позиви, но аз все пак не съм критерий. Майка ми и сестра ми обаче, които са любителки на цветни аромати много го харесаха. Сестра ми го оприличи с Rumeur. Няма нито подправки, нито дърво в базата. За мен е много соцаромат, нищо новаторско не откривам в него, напомня ми на намазана с крем Здраве бабичка със студено къдрене, парфюмирана с Българска роза.

# 468
kovatcheva Joyсълзички ми се появиха от смях  hahaha
Розата може и да ми хареса ама креместата подложка тц

# 469
  • при морето
Калина,страхотното ти описание за Уда на Пиге ли е?А за Багхари помирисването не ти ли изгради поне частично мнение? Thinking

# 470
Now Smell This има детайлно ревю за Момичето от Берлин (преди 2-3 дни). Пише, че започва като естествена роза, но след това се променя и придобива анималистичен характер и дори метален. Чакам проба от него, но не "звучи" като нещо, което аз мога да нося.

Ковачева, усещаш ли метални ноти?

Идоменеус, "бериз" на английски е събирателно за боровинки, къпини, малини, и всякакви подобни.  Силно изразени бериз, които аз лично харесвам и нося, са Sublime Balkiss Different Company(мисля, че има и боровинки/blueberries)  и L'Artisan Mure et Musc (къпини/блекбериз).  За съжаление, в много случаи, бериз в парфюм изглеждат "дженерик".  

Омагьосаната Гора, както писах, има хубави бериз (black currant), но драй-даунът не ми допада.

П.П. Опитвам се да разбера от известно време на какво ми напомня Jour'd Hermes: Guerlain Floral Romantique. Не са буквално идентични, но и двата са бледи флорални аромати. Този на Ермес е една степен по-брайт и жизнен заради слаба цитрусова нота. Не може да се сравни с Шанел 1932, поне според моя плебейски нос. 1932 съчетава и нежни цветя, и мека, жизнена "светлина" в базата. Все повече ми влиза под кожата.  

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 20:55 от Pixie

# 471
Здравейте, парфюмни момичета!
Пише  тук:
http://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Le-Baiser-Du-Dragon-310.html
че отново ще я има на пазара тази моя парфюмна мечта.

Никога не съм поръчвала от чужд сайт...Да знаете дали в БГ ще може да се открие?  Търся си EDP вариант  Heart Eyes

По темата: парфюмите не ме отвеждат на някоя точно определена дестинация с географски координати. Но все пак:
Absolu на Rochas ме отвежда на летен огън, в близост до разцъфнали лилиуми, а в ръката си държа кристално бурканче със смокиново сладко, което си стои абсолютно прилично само върху лъжицата, без да ме омазва  Mr. Green

Noa Cacharel ми е току-що окосена пролетна морава върху която се търкалям с  магарешки кеф /те ми забраняват -"Не върху моравата!" аз нарочно и продължително се валям и ухая на трева и цветя/  Crazy

Не си спомням кой беше писал колко отровен е La Vie Est Belle, аз ще добавя, че получавам парфюмен диабет от него  Twisted Evil

Чудя се и искам да рабера къде биха ме отвели парфюмните аромати на Мосю Пиге...

# 472
Целувката на Дракона ЕДП я има по някои квартални магазини и в някои сайтове, но все по-рядко, защото повечето сайтове не обновяват информацията си и макар и видима, тя не е налична в ЕДП вариант.

# 473
  • София
Последно миналата година виждах Целувката на Дракона едП в ЦУМ, флакон 100 мл на цена около 230 лв, ако не ме лъже паметта.

# 474
Благодаря, Денси, Ати!   bouquet
Идвам си в София тези почивни дни, ще пообиколя, дано ме огрее някъде...Crazy

# 475
  • Germany

Ковачева, усещаш ли метални ноти?

Аз ги усещам по-скоро като озон, именно те ми докарват свиване на стомаха и  Sick. И да, плътските нотки се усещат. Но пак казвам, аз не харесвам роза и не мога да си изкривя душата и да кажа - хубав е. Сигурна съм, че любителите на роза ще го харесат, още повече, че няма почти нищо от почерка на СЛ.

# 476
Нямам търпение да го пробвам!

# 477
Ковачева, благодаря! Знаех си, че не трябва да бързам Simple Smile

# 478
  • Там, където ме обичат
Последно миналата година виждах Целувката на Дракона едП в ЦУМ, флакон 100 мл на цена около 230 лв, ако не ме лъже паметта.

Нъц, аз тогава ходих до ЦУМ и го нямаше.
Оттогава ми останаха само лигите.  Mr. Green

Скрит текст:
Мацки, ако някоя от вас има нужда от капачка на Промес, че имам празно флаконче, да свирка.

Не ми стигат Монталските ауди, сега ме запокитихте по този на Пиге. Тъкмо се успокоих, че Фракас и Виза не са мои, а вие да вземете да се прехласвате по Ауда. Ей, умора нямате. 

# 479
  • София
foxysilver - ами то в Оуда е истината  Laughing какво да правим като са такива тенденциите - ето и Roberto Cavalli пускат нов женски аромат - Oud Edition.

чета, че споменавате  Gianfranco Ferre - In The Mood For Love - на мен версията "Tender" EDT ми харесва доста. Наистина оригиналния вариант е по-силен, но не бих казъл, че е лош.

колкото Cartier - Le Baiser Du Dragon - преди 3 години, точно за нова година, една приятелка имаше връзки в ЦУМ-ската парфюмерия и правеха разчистване на основно 3 марки - Burberry, Cartier и Lolita Lempicka. И тогава купих няколко за женски подаръци, като за себе си избрах именно Le Baiser Du Dragon. Знам, че звучи странно, но ми допадна как стои върху кожата ми и си го поръчах мега изгодно - с над 50-60% намаление - 100мл за около 55лв. Но в последствие се отказах и най-интересното е, че веднага друг приятел го взел и го харесал, като не разбрал, че е женски, разчитайки, че щом аз съм го избрал, значи е 100% мъжки  Grinning
Учудвам се, че толкова му е скочила цената после. Наистина интересен и запомнящ се аромат.
Хубаво е, че се появява пак, макар, че едва ли бих се върнал към него.

Общи условия

Активация на акаунт