Парфюмни размисли и страсти - 169

• 54 273
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ето този http://www.fragrantica.com/perfume/Maurer-Wirtz/4711-Acqua-Colon … Verbena-5831.html не е с мента, а върбинка и маточина, но аз установих че предпочитам върбинка в парфюм, за да не ми избива на дъвка или паста за зъби. Иначе е мек и прохладен, не е остър и има нещо като малко сенчеста по-тъмна зеленина.

Днес на много приятна мини среща пробвах Jour d'Hermes. Много нежен, всекидневен парфюм, точно от вида skin scent. Мирише ми на букетче леки градиснки цветя, има и мъничко плодовост - хем го сгъстява, хем леко го подкиселява. Абсолютно прецизно нагласен. Няма никакви странни и противоестествени уклони, които биха могли да го направят интригуващ, но също и противоречив или смущаващ. Близо до пълната универсалност.
Еми не е честно - защо мъжкия Terre толкова ми харесва, а този въобще не ми трепна и мигла дори!

# 631
...............Рени много се учудвам , че не ти е допаднал, понеже знам , че харесваш Херба Фреска, аз именно заради ментата го харесах.

Леко плодов ми е дори  Mr. GreenИначе Херба Фреска я харесвам и имам:)Обожавам такива свежи и зелени аромати,който те карат да вдишваш парфюма като "въздух от Витоша" Simple Smile)))))

# 632
Днес на много приятна мини среща пробвах Jour d'Hermes. Много нежен, всекидневен парфюм, точно от вида skin scent. Мирише ми на букетче леки градиснки цветя, има и мъничко плодовост - хем го сгъстява, хем леко го подкиселява. Абсолютно прецизно нагласен. Няма никакви странни и противоестествени уклони, които биха могли да го направят интригуващ, но също и противоречив или смущаващ. Близо до пълната универсалност.

и аз го пробвах - абсолютно не-мой - на мен ми изби на цветя без плодове - бели или пък по-скоро жълти градински цветя; собственичката му ми го остави за десетина минути - изобщо не получих импулс да го грабна и да изчезна преди тя да се върне, за да си го вземе  Joy; естествено, на китките ми беше по-траен отколко ми се искаше  Laughing

# 633
И аз искам да го пробвам пък! Grinning

# 634
не мисля, че ще ти хареса, но пробата за 'информираност' винаги е добре дошла   Wink
ние с дамата се виждахме по друг повод, но 'намазах' един фъс /повече не пожелах  Joy/

# 635
Добре, де, и аз искам да го пробвам тоя Ермесов ден...
А междувременно (замаяна от поредната повалила ме ангина) можете ли да ми кажете дали Marni и Jimmy Choo Flash се намират в БГ?

Втора седмица не искам да с пръскам нищо друго освен 2 на КдГ. Даже комплименти получавам. Преоткрих го.

# 636
Марни не, няма и да дойде. Аз съм страшен фен на бранда и силно се интересувам от него.
Парфюма на Джими Чу го има и не е лош. Сладък и вишнев. Приличащ на доста други, но все пак готин и весел.

Буб, мерси успокоих се! Heart Eyes Hug Знам аз, че Елена не е моя човек, да не кажа направо, че не го понасям, парфюмите му също и все пак пусто любопитство за новости. Whistling

# 637
  • София
Ето този http://www.fragrantica.com/perfume/Maurer-Wirtz/4711-Acqua-Colon … Verbena-5831.html не е с мента, а върбинка и маточина, но аз установих че предпочитам върбинка в парфюм, за да не ми избива на дъвка или паста за зъби. Иначе е мек и прохладен, не е остър и има нещо като малко сенчеста по-тъмна зеленина.
Звучи доста свежо! А къде може да се намери за тест?

# 638
  • Sofia

Обожавам такива свежи и зелени аромати,който те карат да вдишваш парфюма като "въздух от Витоша" Simple Smile)))))

Значи за мен няма да мирише на нищо, т.е. на въздуха, в който живея.   Laughing

# 639
  • Там, където ме обичат
Знам аз, че Елена не е моя човек, да не кажа направо, че не го понасям, парфюмите му също и все пак пусто любопитство за новости. Whistling
Сега го гугълнах тоз Елена - пробвала съм доста негови творения, като само някои съм запомнила.
Ако трябва да си дефинирам отношението - мии.. нито припадам по него, нито го ненавиждам.
/Ако и прави сутрин закуска, направо е като законната половинка.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green дано не ме прочете/

# 640
  • София
Здравейте,
Имате ли някакви впечатления от прафюмите на Emper  http://www.emperperfumes.com/ ?
По-конкретно ме интересува Lady Presidente,
Скрит текст:
струва ми се приятно плодово-цветен. И ако впечатленията са добри, има ли надежден сайт, от който да се поръча?  Heart Eyes

# 641
  • София, Лагера
Момичета, бихте ли ме посъветвали в кой сайт мога да намеря оригинални парфюми на цени не като в БЗ  Simple Smile Мерси предварително!  Hug

# 642
  • Germany
И аз пробвах Jour d'Hermes Mr. Green
На мен пък ми хареса! Един такъв ведър, слънчев, усмихващ, става ти хубаво на душата ей така, без нищо! Не е чудо невиждано, за мен е взел най-доброто от Сюблим Балкис, на който много прилича в частта, която напомня на сироп от бъз и липовата част от Лова на Пеперуди на Артизан. Не харесвам чисто цветни парфюми, но този е доста премерен, изтънчен и в същото време осезаем дълго време, усещах го през целия ден и съм сигурна, че ще стане масов хит! Флакончето е прекрасно и определено личи ръката на Мосю Елена! С удоволствие бих изпръскала едно мини, ако се намери кой да ме снабди с него Wink

# 643
  • София
Тези дни, упорито опитвах да нося Градската кралица. Не мога обаче да се отърва от усещането, че съм намазана с крем Здраве.  Laughing Усещам, че парфюма има потенциал (бях се влюбила в "носене" от виал  Simple Smile), не е конвенционален и ще пробвам пак като се затопли.Дано се разгърне.
Само на мен ли ми се струва,че това е по скоро шипър?
Всъщност явно не, ЛМ - "Пак ли с твоите опити да носиш Шипри?!?"  Crazy

# 644
Тези дни, упорито опитвах да нося Градската кралица. Не мога обаче да се отърва от усещането, че съм намазана с крем Здраве.  Laughing Усещам, че парфюма има потенциал (бях се влюбила в "носене" от виал  Simple Smile), не е конвенционален и ще пробвам пак като се затопли.Дано се разгърне.
Само на мен ли ми се струва,че това е по скоро шипър?
Всъщност явно не, ЛМ - "Пак ли с твоите опити да носиш Шипри?!?"  Crazy
Не.
Почти същото преживяване имах и аз, с разликата, че го разносих от отливка. Това сравнение с крем Здраве е много точно, но едва сега го осъзнавам.
Усещането ми за този парфюм е като че да го познавам. Мирише на стар, класен парфюм. Една от чантите на майка ми миришеше така, споменът ми е от когато съм била доста малка, може би на 6-8 години. В чантата имаше стъклено флаконче без надписи, сложено в метална гилза с капачка на винт. Мацването с него миришеше така и траеше дни!
Чувството, което ми носи Кралицата е същото, като усещането което ми носят Coco CHANEL и 8e jour Yves Rocher.

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 23:33 от Бижy

Общи условия

Активация на акаунт