Училищата в район Младост, София- ІІ част

• 62 011
  • 962
  •   1
Отговори
# 645
  • София
В 125-то има списъци на входа на училището.

Синът ми е приет  newsm68 newsm68 newsm68

# 646
  • София
Честито на всички приети и успех и стиснати палци на всички очакващи да ги приемат...

Ние сме приети и записани в 144 СОУ в 1-Б клас с изобразително изкуство. Ако има "колеги" - да се запознаем Peace Hug Ще имаме общуването цели 4 години Hug

# 647
  • София
shrekie, това за незаписването на деца от една група в детската градина в един клас май е нова идея на директора на 81-во.

Класът, в който моя малък син беше от 1-ви до 4-ти клас, беше на практика 15 деца от една група в една детска градина и 10 други деца. Чудесни деца всичките! С хубави взаимоотношения от детската градина дойде по-голямата група. Моето дете не беше ходило на градина. На първия учебен ден се оказа, че има 2 познати деца в класа - едно от блока, в който живеем и едно от английския, на който ходи от 6-годишен. Отначало групата от детската градина се държаха заедно. И това е напълно естествено! Но после се сприятелиха всички деца и целия клас си стана чудесен екип.

Лично според мен е по-добре за самите деца да имат приятелчета в класа, така се чувстват по-спокойни и по-сигурни. А 1-ви клас си е стрес, нов етап в живота си е! Не виждам механизъм да се постигне обратното - имам предвид нито едно дете да не познава никого в класа си... И нямам причини да смятам, че този модел би допринесъл за по-малко стрес... Напротив!

В тоя ред на мисли, 5-ти клас, който ни предстои, е нещо подобно. Първа година с много преподаватели. Вярно, че са по-големи, но не чак толкова...  Grinning

Искам да попитам има ли мами на деца от математическите паралелки в 81-во, да споделят впечатления за нивото по математика.   bouquet

# 648
  • София-Младост
shrekie, това за незаписването на деца от една група в детската градина в един клас май е нова идея на директора на 81-во.

Лично според мен е по-добре за самите деца да имат приятелчета в класа, така се чувстват по-спокойни и по-сигурни. А 1-ви клас си е стрес, нов етап в живота си е!

В тоя ред на мисли, 5-ти клас, който ни предстои, е нещо подобно. Първа година с много преподаватели. Вярно, че са по-големи, но не чак толкова...  Grinning

Искам да попитам има ли мами на деца от математическите паралелки в 81-во, да споделят впечатления за нивото по математика.   bouquet
За едни е добре, но за други не...племеницата така е в един клас с една-две приятелки от ДГ...и наскоро класната беше казала на родителите и че е желателно това приятелство да се ограничи, защото и влияят зле и тя се подвежда по тяхното поведение. И децата са много по-адаптивни от възрастните, чак стрес голям...не бих се съгласила.
Ако по математика ви преподава г-жа Ризова ще е идеално, на дъщеря ми до 7-ми клас и беше тя (също мат. паралелка), страхотен преподавател.

# 649
  • София
Може и да има. Имам личен пример. Детето ми имало 1 приятелка от още от бебе... Били са в 1 клас. В 3 клас се скарали завинаги - досега не говорят... И моята - не е много общителна - остана в изолация, защото децата са определили в групичките и навсякъде е била "излишна", не са я гонили, но и не са я канили... Така до 5 клас беше самичка, докато в 5 не са дошли нови деца и оттогава има 2 приятелки...

# 650
  • София
Това обосбяване на групи ще се случи без значение от кога се познават децата, влиянието може да е лошо и от такива, с които се запознава в първи клас. Ако детето е поддатливо на чуждо влияние или ако е неконтактно и стеснително, то нещата стоят по този начин, без значение от кога датират познанстата в класа.

# 651
  • София
Бубчето, вие приети ли са? Нещо съм пропуснала...

# 652
  • София
Да, записани даже. 1д клас, хореография.

# 653
Честито на всички приети и успех и стиснати палци на всички очакващи да ги приемат...

Ние сме приети и записани в 144 СОУ в 1-Б клас с изобразително изкуство. Ако има "колеги" - да се запознаем Peace Hug Ще имаме общуването цели 4 години Hug

Ние сме в съседния клас - също рисуване. По нагоре попитах за физическото и по-конкретно за плуването, дали знаеш добър ли е басейна?

# 654
  • София
Да, записани даже. 1д клас, хореография.

Браво!

# 655
  • София

Ние сме в съседния клас - също рисуване. По нагоре попитах за физическото и по-конкретно за плуването, дали знаеш добър ли е басейна?

Басейна им е добър - това мнение е преди 3 години. Дъщеря ми сега завършва 9 клас и преди това плуваше от 2 до 7 клас в този басейн - бил е чист и поддържан тогава. Сега ще видим... Peace  Може би повече хлор слагат...

# 656
Благодаря за отговора, дано да е така. Детето ми обожава плуването. Аз имам някои опасения по въпроса, но все пак се радвам, че имат и басейн.
 Щом вече сте минали по тоя път, значи всичко в училището ти е познато Laughing

# 657
  • с/у ОколоМръсТното
А какво означва да е добър басейнът?  Rolling Eyes
Всички 1-волаци в144СОУ имат по един цял срок задължително плуване в 1-ви клас. Освен освободените по мед. причини, разбира се.
Разпределят се в началото на годината и ви казват точно кой срок ще е плуването на вашия клас.
Понеже още от вратата ги карат да си обуват джапанките, ако детето плува зимните месеци му подсигурете клинче (не чорапогащник, за момичетата става дума), без пета.
И шапки. Задължителни са.
Не знам сега как е, но май има някакви сешоари вътре.
Водата за мен е винаги студена. Аз обичам да е около 37-8 градуса, за да вляза  Mr. Green
При желание, всяко дете може да плува целогодишно. Таксата е символична.

# 658
 Какво означава да е добър newsm78... да го поддържат, да е чист и да не е стар и мизерен. Колкото до студа - да, притеснявам се дали ще е студено, дали няма да настива и дали ще успява да се изсуши детето, но си мисля, че  толкова деца са минали и ние ще оцелеем сигурно.

# 659
  • с/у ОколоМръсТното
От 9г. познаваш това школо, не знам да му е правен ремонт.
Иначе няма оплаквания от заболели.
За това си права:
но си мисля, че  толкова деца са минали и ние ще оцелеем сигурно.

Успех  Peace

нана77, поздравления за приема.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт