Училищата в район Младост, София- ІІ част

• 62 013
  • 962
  •   1
Отговори
# 630
Пиша. Какво да кажа, отсега се започва с връзките...Какво значи не могат всички желания да бъдат удовлетворени, егати. Ами да кажат, или по ред на записване, или изцяло на лотариен принцип, като разделят две групи - момчета и момичета. Днес сутринта бяхме на опашка около 15 души още преди 7 часа. И на нас директорката ни каза същото. А зора, доколкото видях е основно за две учителки. Tired
Моят съвет е да си пишете предпочитаната г-жа и децата, с които искате да сте в един клас. Миналата година така направихме и за късмет ни удовлетвориха и двете желания.

# 631
Пиша. Какво да кажа, отсега се започва с връзките...Какво значи не могат всички желания да бъдат удовлетворени, егати. Ами да кажат, или по ред на записване, или изцяло на лотариен принцип, като разделят две групи - момчета и момичета. Днес сутринта бяхме на опашка около 15 души още преди 7 часа. И на нас директорката ни каза същото. А зора, доколкото видях е основно за две учителки. Tired
Моят съвет е да си пишете предпочитаната г-жа и децата, с които искате да сте в един клас. Миналата година така направихме и за късмет ни удовлетвориха и двете желания.
Това пък за децата направо като научна фантастика ми се струва... #Crazy
Напротив, казаха, че не е желателно деца от една група на ОДЗ да са в един клас.

# 632
Това пък за децата направо като научна фантастика ми се струва... #Crazy
Напротив, казаха, че не е желателно деца от една група на ОДЗ да са в един клас.
Може и така да звучи. Но и на двете родителски срещи (на голямата и на малката ми дъщеря) казаха същото, но е факт, че и двете са с още 3 деца от детската градина в един клас. Просто и в двата случая при нас, желаещите за това училище бяха по 4 деца от групата в детската.

# 633
  • София
При нас децата са разпределени по класни ръководители още преди записването, изкараха списъците на приетите директно по класове. А колкото до деца от 1 ОДЗ в 1 клас, на повечето места се толерира, стога родителите да го поискат с цел комбиниране при взимане на децата.

# 634
Утре ще се записваме в 81-во, може ли някакви отзиви за учителките, защото нямам никаква инф-я. Благодаря!

# 635
Аз днес все пак отидох, то пък взе, че грейна едно слънце. Та към 15.30 отидох, нямаше живо пиле. Изобщо не стана дума за предпочитана учителка, та се сетих на тръгване в коридора и се върнах и ме вписаха в дебелата книга. Сабина, и на мен ми се струва, че зора е за две госпожи, а никой не казва как ще стане разпределението. Аз лично предпочитам каквото се падне, вместо да пускам връзки, че не се знае утрешния ден да не ме е яд, че аз съм я избрала. Иначе от нашта група има приети 5 деца, към този момент, други 4 чакат в с резервите. То все ще се падне някое.

# 636
bubcheto15, вие записахте ли се в 144-то? Малко ми е странно това предварително разпределение, нали все пак не е окончателен списък.

# 637
Странно! Именно от 81во се рекламират по детските градини с факта, че децата от 1 група ги записват в 1 клас. Така и правят... имат цели класове от 1 ОДЗ.
Твърдо съм против тази порочна практика, където се пренасят вече оформили се групички, навици, поведение и отношение между децата и не само.
Моето мнение е, че така по-свити деца, дори и от същото ОДЗ, а да не говорим за деца, извън това обкръжение, биват изолирани и срещат трудности с привикването към училищната среда, и създаването на нови приятелства. Тези от групичките също имат проблем, макар и не толкова  видим, защото не създават други приятелства, а се чувстват недостижими в своя тесен кръг.....
Та в името на удобството на родител, едва ли си заслужава!  Peace

# 638
Моето мнение е, че така по-свити деца, дори и от същото ОДЗ, а да не говорим за деца, извън това обкръжение, биват изолирани и срещат трудности с привикването към училищната среда, и създаването на нови приятелства. Тези от групичките също имат проблем, макар и не толкова  видим, защото не създават други приятелства, а се чувстват недостижими в своя тесен кръг.....
Та в името на удобството на родител, едва ли си заслужава!  Peace
Според моите лични наблюдения въобще не съм съгласна с това мнение. Единственото, което се случи е децата да са по-спокойни първите дни в училище, защото имат познати физиономии. В класовете и на двете ми децата имаше поне по две-три "групички от ОДЗ". Но те не просъществуваха повече от месец. Когато децата се опознаха си намериха нови приятелства по интереси, а не по стари познанства.

# 639
  • с/у ОколоМръсТното
shrekie - права си донякъде.
Аз точно затова не пожелах даден клас за синчето. Там се записаха много буйни деца от групата му в ДГ и аз не исках той да е с тях.
От друга страна, щерката все още поддържа много близко приятелство с дете от групата й в ДГ, с което бяха заедно до 7ми клас. И ето, вече 10г. са си приятелки, при това доста добри.
Аз също смея да твърдя, че най-близката ми ученическа дружка е такава, още от 2ра група на ДГ.
Та не е ясно кое е за предпочитане. Много нови или добре познатите "стари муцунки".

Успех   bouquet на чакащите списъци в днешния ден. Дано приемат детето ви в желаното от вас школо  Peace

# 640
118-то има вече списък с приетите, чакаме 125-то сега
Някакви идеи като час кога?

# 641
118-то има вече списък с приетите, чакаме 125-то сега
Някакви идеи като час кога?
Къде има списък в 118? В училището или на сайта?

Редактирам се : Видях на сайта.

# 642
В 125 то има списъци  Peace

# 643
А в сайта им защо няма още  Tired

# 644
Някой дали може да ми каже подробности за басейна на 144-то, казаха ни че физическото на първокласниците  ще бъде плуване?

Общи условия

Активация на акаунт