Училищата в район Младост, София- ІІ част

• 62 019
  • 962
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, довечера има родителска среща в 81 СОУ. Моля, ако някоя от вас ходи, да драсне тук важните неща, тъй като не мога да присъствам на нея, не съм в града. Първото класиране вече е качено на сайта. Peace

В общи линии нищо интересно. Повечето информация я има на сайта. Учебният график - по колко часа от всеки предмет ще се изучава през седмицата / има го на сайта, макар миналогодишния/. В първи клас - само първа смяна, във втори само втора смяна. Сутрин се почва от 8.20. Един уч.час е 35 мин. За некласираните се уточни, че не са подредени по критерии в публикувания списък. Статистиката показала, че отпадат около 20-30 деца, тъй че шансове има. Бившият плувен басейн в момента се ремонтира и ще бъде готов за 15 септ. и ще се ползва от учениците от 1 до 4 клас. Представиха се началните учителки, казаха по 2-3 думи. Желателно е при записване на детето да се заплати и сумата за закупуване на учебните пособия за съответния език - за англ.ез е 31 лв, немски - 37 лв., за да се ползва търг.отстъпка.

# 616
Само за информация: казаха, че подадените молби са 275 бр. От тях ще влязат 168 деца - 144бр в 6 английски паралелки и 1 паралелка от 24 бр деца.

# 617
  • София
И какво ще правят толкова неприети деца?
Във всяко училище в Младост има неприети над 100 деца?
Айде, нямало места в детските градини - някак го добутахме (мен ме класирали тоз декември - за какво?), а училищата? Мисли ли някой, че още 3-4 години все ще е по толкова деца, а после пак ще има спад, някой води ли тази статистика?

# 618
Че няма места няма, но и много родители кандидатстват поне на 2 места и затова се получава така.
Ние кандидатствахме само в 144, ако не ни бяха приели в кварталното щяха да ни вземат на 100%. Директора е такъв , че не връща деца. В класа на сина са 31 деца/ втори клас/. ooooh!

# 619
И какво ще правят толкова неприети деца?

За цял Младост 4 има само 131-во СОУ и то с места колкото искаш, ама никой не иска... Най-много неприетите да отидат там...

# 620
jijip, много ти благодаря за информацията! Hug
Нещо за избор на предпочитан учител споменаха ли? Всъщност утре рано-рано ще разбера и ще пиша, тъй като смятам да запиша дъщеря ми още първия възможен ден. Ще пиша и аз. Peace

# 621
Някой знае ли дали е излязло класирането в 10-то?
На сайтът не е публикувано нищо, а и той като цяло много не се поддържа. Телефонът никой не вдига. Исках да знам класирането и направо да отида за записване.

# 622
  • София
Някой знае ли дали е излязло класирането в 10-то?
На сайтът не е публикувано нищо, а и той като цяло много не се поддържа. Телефонът никой не вдига. Исках да знам класирането и направо да отида за записване.

според мен, няма начин да не са ти класирали детето там.

# 623
Аз тръпна в очакване на утрешните класиранеия. Rolling Eyes

# 624
  • София

И аз чакам утрешно класиране.

# 625
jijip, много ти благодаря за информацията! Hug
Нещо за избор на предпочитан учител споменаха ли? Всъщност утре рано-рано ще разбера и ще пиша, тъй като смятам да запиша дъщеря ми още първия възможен ден. Ще пиша и аз. Peace

При записване на детето можеш да посочиш учител, но директора изрично спомена, че това ще се вземе предвид при разпределянето на децата, но няма да може да се удовлетворят всички желания и то е ясно защо. Аз от отзиви съм набелязала две учителки, за едната обаче в последствие ми казаха, че много викала. Сабина, когато имаш възможност пиши. Аз ще видя кой ден да ходя, зависи от времето, тъй като имам още едно малко дете и не ми се ще да бягам с количката по дъжда.

# 626

И аз, уповавам се на факта, че не сме от Младост, и искаме в руската паралелка на 125-то.

# 627
Всъщност другото, което се спомена от директора / за 81-во СОУ говоря/, е че се избягва практиката деца, които са били заедно в една и съща детска градина отново да са заедно, тъй като се пренасяли отношенията им. Разпределянето на децата към съответните учители щяло да стане ясно след 15 юни.

# 628
  • София

И аз, уповавам се на факта, че не сме от Младост, и искаме в руската паралелка на 125-то.

Дано имате късмет, макар да ми бяха казали, че без адресна регистрация в Младост, мисията е почти невъзможна.
Аз чакам за английските паралелки.  Simple Smile

# 629
Всъщност другото, което се спомена от директора / за 81-во СОУ говоря/, е че се избягва практиката деца, които са били заедно в една и съща детска градина отново да са заедно, тъй като се пренасяли отношенията им. Разпределянето на децата към съответните учители щяло да стане ясно след 15 юни.
Пиша. Какво да кажа, отсега се започва с връзките...Какво значи не могат всички желания да бъдат удовлетворени, егати. Ами да кажат, или по ред на записване, или изцяло на лотариен принцип, като разделят две групи - момчета и момичета. Днес сутринта бяхме на опашка около 15 души още преди 7 часа. И на нас директорката ни каза същото. А зора, доколкото видях е основно за две учителки. Tired

Общи условия

Активация на акаунт