Училищата в район Младост, София- ІІ част

• 61 848
  • 962
  •   1
Отговори
# 75
Друга моя позната, чието дете е предучилищна там в момента каза, че за 1ви клас е избрала 128мо.
В 81во защо мислех, че няма предучилищна newsm78
извинете, в 144 е, с първоначална идея да го запише 1 клас в 81 но се е отказала

# 76
  • нейде там, където ....
.......
Но обучението в 81 соу е на добро ниво, затова толкова голям % от децата успяват да влязат в елитни гимназии после...
......

Това не е показател за ниво на обучение. Класирането на децата в училищата след седми клас е резултат най-вече и преди всичко на допълните уроци, не на преподаваното в клас. Това важи за кое да е училище, поне в София, не само в Младост.  Peace

За минималния брой ученици, според тази наредба от 1 до 4 клас е 16, но може да се направят и две паралелки по 15 деца. в първи клас. В 10-то СОУ, започнаха точно така, после в нашия клас дойде още едно дете. В другия имаме познато дете, което е било прието и в 81-во, но родителите са се отказали от там.

Имахме някои проблеми в занималнята, за които каза, че ще пиша после.
Често домашните оставаха ненаписани, а тетрадките - пълни с рецензии от типа "Докога ще ти обяснявам ...". За сметка на това правеха упражнения върху непреподаден материал.  Crazy Повдигнахме въпроса, в резултат на което един ден госпожата не беше пуснала детето да отиде до тоалетната, докато не си напише домашните.  #Cussing out Пред нас и директорката отричаше, но, уви, имахме доказателство.  #2gunfire Други родители се оплакваха, че им се оказва натиск по много и различни начини да си вземат децата по-рано.
Нещата вече се поуспокоиха уж, а и домашните са доста по-малко. Мисля си, че госпожата от занималнята е добавяла упражнения и от нея, освен тези от класната. Сега започнаха да си носят книжки и си четат, разменят си ги. Имат и различни игри, тип "Не се сърди, човече". Всеки ден излизат навън, освен при виелици и дъжд, разбира се. Пу-пу!

# 77
Моето мнение за 81 соу - много е добро, на добро ниво, с висококвалифицирани преподаватели. Недоразумения и инциденти винаги ще има място за тях... Имам комшии и познати деца от 3,4 5, 7 8,10 клас. Никой не се оплаква. Детето ми завърши там 7 клас преди 2 години - доволна съм. Има естествено отделни индивиди... ама то навсякъде ги има...

А учителите са в стес не от директора, а от децата ни. В повече % те са невъзпитани, без респект към учител, възрастен и подобно... Нищо, че вкъщи са ангелчета... Доста от родителите поддържат децата си... как така е викано по моето отроче... 90% не казват - отиваш на училище, да внимаваш в клас,... ако ми се оплаче учителя от теб - ще те скъсам от бой.... Минали са тези времена...

Не защитавам директора, той и на мен бая ми скъса нервите.....

Но обучението в 81 соу е на добро ниво, затова толкова голям % от децата успяват да влязат в елитни гимназии после...

За 144 засега нямам лични мнения... Но ще имам, ще запиша детето си там, защото смятам, че добре рисува, а и свикна там в предучилищната, а за сле 4 клас ще мислим като му дойде време...

less, времената се менят, а и когато не си се сблъскал с проблем не си правиш труда да проучваш всичко  задълбочено и детайлно! Както казах по нагоре в темата, училището е за всички деца, а не само за послушните.  Да, съгласна съм с теб, че школото е голямо и просторно, и има най-хубавия двор! 90% от преподавателите също са на изключително високо ниво! Въпроса е колко време ще останат? Знам поне за 4/5, които си търсят нова работа. А колко кадърни си отидоха??? И да, причината е точно ръководството!!! А защо, може сами да прочетете в интернет. Вижте на кого е роднина Румяна Парцова, прочетете какви са и отношенията им с Емил Христов, обърнете внимание на делата заведени срещу тях и какво се случва след това! Тогава сами ще наредите пъзела и ще ви стане ясно за какво говоря...

Искам, само да допълня, още нещо важно. В училището няма психолог, да работи с децата, които имат нужда. Училището ползва услугите на д-р Прокопиева (защо ли ???), която не е детски психолог! За сметка на това училището разполага с гараж, в който г-н Христов си прибира новата лъскава кола. В кое друго родно училище директорите се ползват с тази привилегия?

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 11:26 от rectitude

# 78
  • София
Да изкажа и аз своето мнение за 81. Цели три години бях напълно сигурна, че ще запиша сина ми там, поради няколко причини - дисциплина, добри учители, добра подготовка и сантимент (аз съм първия набор открил това училище, което нямаше име, когато го откриваха). Така мислех до преди един месец, когато чух за случилото се в 1в, за позицията на директора, чух отзиви за учителката и отношението на родителите на въпросното дете (което даже не ви трябва да знаете, какво точно е правило в час, защото е ужасно и срамно) и твърдо реших, че ще го запиша в 144. Достатъчно добре познавам и двамата директори на 144 и 81 и именно за това категорично отхвърлях идеята за 144 и подкрепях тази за 81, но когато след получената информация се замислих, осъзнах следното: Директорът на 81 е един нагаждач, слуга на този който е на власт и по този начин прави нещо за училището си, но не е добър директор, докато директорката на 144 е точно обратното, не цепи басма на никого, не се подчинява независимо кой иска да я командва и си гледа единствено и само интереса на училището и учениците там.
Това бяха моите мотиви за избор на 144 и се надявам да не съжалявам, но все пак преди да започнем няма как да сме сигурни в нищо.

# 79
  • София
Скарлет, кога сте първолаци и с какво ще кандидатствате - пеене, рисуване, хореография? Може да сме в 1 клас Peace

# 80
Има ли някой отзиви за двете учителки, които ще поемат тази година първи клас паралелките по рисуване в 144-то? Четох, че някои от вас са избрали Елеонора Захариева, но не пише защо, а за другата госпожа няма мнения.

# 81
  • София
Аз исках да избера Елеонора Захариева, защото ми е препоръчена от сегашната ни госпожа(предучилищна), а и визуално много ми харесва...

Втората по рисуването ще е г-жа Евтимова... Тя е логопед, от 4 март ще започнем да ходим при нея... Колко мила беше на 1 среща, а в петък като я попитах дали ще има другата седмица час, така ми отговори, че няма други часове свободни.... От другата страна, всички други деца, които ходят при нея от септември направо са влюбени в нея... Заявление ще подам след пролетна ваканция, ще видя как ще реагира Петьо на госпожата... По-принцип ми харесва... През март ще има 4 часа с нея...

Последна редакция: нд, 24 фев 2013, 14:13 от luss

# 82
  • София, "Младост 3"
Аз съм доволна от 144 СОУ - избрах го така, че да пасне на мен и децата ми. Мисля че не сбърках.
Търсех свобода, а не педантичен строй, търсех място, където човешкото отношение не е изместено от статистическо такова. Или поне аз съм останала с такова впечатление от личните си контакти.

Това което ми прави впечатление е доброто отношение на по-големите ученици към по-малките. Не знам колко олимпиади са спечелени от тези деца, но като цяло не се страхувам за сигурността на децата си .... а за мен тези човешки взаимоотношения струват повече от образованието, защото образованието си винаги можеш да усъвършенстваш било с чатни уроци, самостоятелни занимания или др, но една травма от тормоз в училището, или чисто физ травма от сблъсък там - това се преодолява много по-трудно.

Децата ми са във 2 клас и в предучилищна група.

# 83
Точно това търся и аз. Спокойно училище, внимателни учители. Чудеса в образованието не очаквам - то всяка година има нова концепция и няма как да е ниво, колкото и да се стараят учителките.

# 84
  • София
Точно това търся и аз. Спокойно училище, внимателни учители. Чудеса в образованието не очаквам - то всяка година има нова концепция и няма как да е ниво, колкото и да се стараят учителките.

Hug И аз така   Peace

# 85
  • София
Аз исках да избера Елеонора Захариева, защото ми е препоръчена от сегашната ни госпожа(предучилищна), а и визуално много ми харесва...

Тази госпожа беше учителка на мои съученици и в горния курс продължаваха да си ходят при нея в междучасията, което подсказва, че са я харесвали.  Peace
И малко извън темата, ако не се лъжа тя е жената на учителя по физкултура Краси Иванов(също работи в 144)

# 86
  • София

Тази госпожа беше учителка на мои съученици и в горния курс продължаваха да си ходят при нея в междучасията, което подсказва, че са я харесвали.  Peace
И малко извън темата, ако не се лъжа тя е жената на учителя по физкултура Краси Иванов(също работи в 144)

Благодаря ти, queen_bee. Hug И на мен ми харесва.... Ще се запиша при нея Peace

# 87
  • София, "Младост 3"
Моля само да се има в предвид, че мнението ми за 144 СОУ е моето усещане за него.
Не съм била в др училище (това е първото и за двете ми деца) - аз съм учила в 32 на времето, когаот бе руско.
За първите класове много зависи класния ръководител - той е училището в този момент и за детето и по този начин и за родителя.

# 88
За първите класове много зависи класния ръководител - той е училището в този момент и за детето и по този начин и за родителя.
Абсолютно!  Peace

# 89
Моля само да се има в предвид, че мнението ми за 144 СОУ е моето усещане за него.
Не съм била в др училище (това е първото и за двете ми деца) - аз съм учила в 32 на времето, когаот бе руско.

О, и аз съм учила в 32-ро. Hug

Общи условия

Активация на акаунт