Училищата в район Младост, София- ІІ част

• 61 811
  • 962
  •   1
Отговори
# 60

Правя го, защото не мога да  преглътна несправедливостта и защото това може да се случи на всеки един клас в това училище. Там учителите работят под стрес и не така както биха искали да работят, а така както им се нареди. В противен случай, ги чака участта на г-жа Илиева...
И не само при вас е така . В нашето училище мин.  учебна  година 1 клас , бяха  2 паралелки. Тази ги събаха в една - 30 деца.По средата срока дойдоха още 2 деца и директора си ги прие много спокойно. Кво му пука на него ,че госпожата едвам се справя. Как с работи с 32 деца? Затова искам да си преместя  детето.

# 61

Правя го, защото не мога да  преглътна несправедливостта и защото това може да се случи на всеки един клас в това училище. Там учителите работят под стрес и не така както биха искали да работят, а така както им се нареди. В противен случай, ги чака участта на г-жа Илиева...
И не само при вас е така . В нашето училище мин.  учебна  година 1 клас , бяха  2 паралелки. Тази ги събаха в една - 30 деца.По средата срока дойдоха още 2 деца и директора си ги прие много спокойно. Кво му пука на него ,че госпожата едвам се справя. Как с работи с 32 деца? Затова искам да си преместя  детето.

Вашият директор го е направил по принуда. Паралелка с под 17 деца не може да съществува по закон. Само в 81 СОУ ръководството е богопомазано и класа не е разформирован все още...

# 62
Да знам за този закон ,но не може в клас да са 32 деца и да има нормален учебен процес. Знам за един от горните класове  който 3 пъти са ги събирали и разделяли децата. Защото не достигат 1-2  ученика. Не е нормално това.

# 63
Относно напускането на вьпросната госпожа случаят доколкото знаем е бил личен частен и т.н.От това пострада и нашият клас.Класната ни беше седмици наред заместващ учител вьв вьпросната паралелка госпожата от занималнята ни сьщо.
В този клас е имало доста насьбрано напрежение и не изказани и изказани думи от двете страни.

Здравейте Simple Smile

Искам само да Ви уверя, че случаят не е нито личен, нито частен!Не е възможно да е замествала вашата учителка седмици наред!  Не знам, за коя точно госпожа говорите, но в класа ни всяка седмица идваше нов преподавател и причината за това е поведението на едно единствено дете! Никоя госпожа не искаше да остане в класа, защото стана ясно, че родителите на въпросният ученик са в близки отношения с директора.

Това е първата жалба която написахме, за да ви стане ясно къде е проблемът...

До Директора
на 81 – во СОУ „Виктор Юго”
г-н Емил Христов

ЖАЛБА
от родителите на учениците от Iв клас

Уважаеми господин Директор,

С настоящата жалба бихме искали да Ви информираме за проблеми в протичането на учебният процес в I в клас на повереното Ви училище, предизвикани от един от учениците в класа и неговите родители и да Ви приканим да вземете адекватни мерки. Уточняваме, че няма да споменаваме конкретни имена на ученици и родители с изключение на едно, тъй като се опасяваме (без да се страхуваме) от възникване на саморазправа.
От началото на учебната година се оформи проблем с ученика ХХ., който в последните седмици ескалира, не без помощта на неговите родители. Имаме информация за системно неспазване на дисциплината по време на час и в междучасията от ученика изразяващо се в: замерване на учители и деца с предмети, агресивно поведение спрямо останалите ученици, разхождане в час и разсейване на останалите, предложения към децата да събуват бельото си за да ги снима с телефон, твърдения, че може да решава задачи за трети клас и правене на констатации, че останалите са „тъпанари” щом като пишат в тетрадките за първи клас, заявления, че трябва да преподава вместо учителите.
В няколко случая при вземане на децата от училище част от родителите са свидетели на изключително грубо отношение на майката на ученика към г-жа Иванка Илиева – класен ръководител на I в клас.
Правените до момента опити за решаване на проблема не водят до промяна в поведението на детето, а близките отказват да съдействат като са убедени, че момчето е много надарено и има нужда от по-специално отношение.
Ние сме сигурни, че различните стандарти по отношение на един ученик и нуждата всички останали да се съобразяват с едно дете ще доведат до груба невъзможност да се обучават останалите деца.
В последните две седмици – по време на отсъствието на г-жа Иванка Илиева установихме, че децата системно не са поемани сутрин от учител и изчакват 20 минути сами в учебната стая без надзор (което преди това не се е случвало). Проблемите с гореописаното поведение на ученика остават и дори ескалират, което затвърждава убеждението ни, че проблемът изобщо не е в конкретен преподавател, а в самия ученик и неговите родители.
Уверяваме Ви, че ако не вземете мерки да се възстанови нормалната работа на класа, ще отнесем въпроса до по-горни инстанции, а при липса на реакция и до медиите.    
Искрено се надяваме, че децата няма да бъдат поставяни в условия на тежък разпит или да участват в конфликти, които детска психика не би понесла.
Заявяваме освен това, че е накърнено предоставеното ни от Вас право на избор на учител, заради мнението само на един от родителите, което коренно се различава от мнението на всички останали родители.
В съгласие с горенаписаното всеки от нас застава с името си.

София
17.10.2012г.

# 64
Неприятен казус. Определено.

Мен това, което ме впечатлява най-силно, е как са реагирали родителите. Записали са децата си при преподавателя, за когото са получили най-положителни отзиви. След пенсионирането на учителката са се оказали в ситуация с нов преподавател. И те са започнали да записват децата си в други училища... Хм... Дали това би помогнало за намаляване стреса за децата... От всички страни са били стресирани милите малки душички...

Неприятен, е меко казано! Бих казала ОТВРАТИТЕЛЕН!!! Затова пиша, пък всеки сам да си прави изводите...

До
МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО,
МЛАДЕЖТА И НАУКАТА
Г-Н СЕРГЕЙ ИГНАТОВ

До
НАЧАЛНИКA НА РИО –
СОФИЯ-ГРАД
Г-ЖА ВАНЯ КАСТРЕВА

ЖАЛБА
от родителите на учениците от Iв клас
на 81 СОУ „Виктор Юго”, гр. София

Относно: Неадекватна (и/или несправедлива) намеса на ръководството на 81во СОУ при разрешаването на проблеми с дисциплината

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО КАСТРЕВА,

С жалба вх. N: 94ИИ-125/18.10.2012г. внесена в РИО – София-град е уведомено за възникнал конфликт относно дисциплината и неприемливото поведение на ученик от 1в клас на столичнотото 81 СОУ.
Създалото се напрежение в класа и подадената при странни обстоятелства молба за пенсиониране от класния ръководител ни накара да подадем жалба до дирекотора на гореспоменатото училище. Като резултат, беше предизвикана родителска среща, на която бе съставен протокол, с предложения за вземане на съответните мерки за разрешаване на проблема.
Налице е фактът, че след проведеното събиране, учителката на децата ни бе преназначена и върната на работа. За съжаление обаче, някои от взетите на родителската среща решения бяха отхвърлени впоследствие от ръководството на училището, а обещанията, направени от родителите на конфликтния ученик, че атмосферата в класа, както и отношението към учителя ще се подобри останаха напразни.
В жалба вх. N: 3157/18.10.2012, подадена от нас родителите, до дирекотора на 81 СОУ е описано подробно поведението и отношението на ученика ХХ от 1в клас към класния ръководител г-жа Иванка Илиева и децата в класа.  Към настоящият момент, остава фактът, че той ежедневно нарушава дисциплината, емоционалното му състояние пречи на нормалното провеждане на учебните занятия, проявява неуважение и обижда, както съучениците си така и учителя, проявява агресивно поведение спрямо тях и има немалко деца пострадали физически от контакта си с него.  Изказаната от него заплаха за уволнение на учителката, ни лишава напълно от доверие в уверенията на неговите родители, че вкъщи се работи правилно с него. Прояви като тази, станали ежедневие за децата ни, са лош пример за тях , в разрез с правилата за добро отношение и поведение, както и с правилника на самото училище.
Ние, родителите на учениците от 1в клас открито изразяваме тревогите и опасенията си за невъзможността децата ни да се обучават нормално, както и притесненията си за запазване на тяхното физическо и психическо състояние в бъдеще.
Вие добре познавате детската психика в тази възраст, а несъмнено и проблемите от адаптивен характер, с които децата в 1-ви клас се сблъскват. Свидетели сме на ежедневните компромиси и неимоверните труд и усилия, които класния ръководител г-жа Иванка Илиева проявява да запази както авторитета си на добър педагог, така и чиста средата за децата ни. 
Правените до момента опити за решаване на проблема не водят до промяна в поведението на детето, близките му отказват да съдействат като са убедени, че момчето е изключително умно, има нужда от специално отношение и няма проблем с поведението и дисциплината и прехвърлят вината за създалата се напрегната ситуация изцяло върху г-жа Илиева.
Убедени сме, че при липса на еднопосочност в целите между родител, учител и училищно ръководство - резулатите от образователния и възпитателен процес могат да бъдат противоречиви и непредсказуеми.
Г-жа Илиева е доказал се професионалист с висока оценка на качествата, дългогодишен опит и признание, но ръководството на училището не й оказва нужното съдействие и доверие, а я обвинява в неспособност за справяне с проблема, напада единствено нея и оронва всекидневно авторитета й на учител. В резултат на психологическият натиск на който отново е подложена на 21.11.2012 г. тя е принудена да подаде молба за напускане. В резултат на това и след оказан вербален натиск от роднина на конфликтния ученик върху едно от децата, то е преместено в друг клас още същия ден, а няколко други по желание на родителите си - в друго учебно заведения. Уверяваме ви, че до броени дни родителите на останалите деца от класа ще предприемат подобни мерки, като крайно решение за излизане от създалата се ситуация. Считаме за неуместно, повече от 20 деца да бъдат премествани в други училища на този етап от обучението си. Създалата се нездравословна среда с напрежение и стрес ще се отрази негативно върху крехката детска психика. Крайно е накърнен и доброволния ни избор на класен ръководител в това училище.
На основание изложеното по-горе и приложените документи, разчитаме на Вашата спешна намеса и съдействие за решаване на проблема изцяло в интерес на нашите деца.

Приложение:
1.   Жалба N: 3156 / 18.10.2012 до директора на 81 СОУ
2.   Жалба до РИО София-град, вх. N: 94ИИ-125 и до директора на 81 СОУ N: 3157 / 18.10.2012
3.   Протокол от родителската среща, изготвен от ръководството на 81во СОУ и не приет от родителите, N: 3391 / 06. 11. 2012
4.   Уведомление, възразяващо срещу протокола – с попълнения, N: 3479 / 19.11.2012
5.   Уведомление, относно пореден случай на недопустимо отношение към класния ръководител, N: 3478 / 19.11.2012, и до отдел „Закрила на детето”, вх. N: ЗД94ДД-66 / 19.11.2012
6.   Списък на на родителите, допуснати за присъствие в часовате, нерезолиран от директора в разрез със собствения протокол на ръководството, N: 3480 / 19.11.2012

София                            
22.10.2012г.

С уважение и в съгласие с горенаписаното всеки от нас застава с името си:

За съжаление, бяхме "отсвирени" от всякъде!  Единственото за което съжалявам, е че не останахме единни и не сезирахме медиите. А можеше да има ефект...но бяхме толкова изнервени и отчаяни, че всеки реши да се спаси по единично!

# 65
  • Sofia
Момичета не можах да прочета всичко но ще се вьрна в предната страница.Не му е тук мястото но все пак ако мога да помоля да дадем по един глас за промяна вьв вечното место на директорите да има промяна и да минат на мандат.Не натискам и призовавам слагам линка ако имате желание гласувайте.Благодаря предварително  bowuu bowuu
http://www.podkrepa-obrazovanie.com/

Последна редакция: ср, 20 фев 2013, 19:26 от katerinia

# 66
Момичета не можах да прочета всичко но ще се вьрна в предната страница.Не му е тук мястото но все пак ако мога да помоля да даде по един глас за промяна в вечното место на директорите да има промяна и да минат на мандат.Не натискам и призовавам слагам линка ако имате желание гласувайте.Благодаря предварително  bowuu bowuu
Естествено, че подкрепих. Всяка ръководна длъжност трябва да е мандатна, иначе хората се самозабравят, особено пък в България! Peace

# 67
  • Sofia
Момичета не можах да прочета всичко но ще се вьрна в предната страница.Не му е тук мястото но все пак ако мога да помоля да даде по един глас за промяна в вечното место на директорите да има промяна и да минат на мандат.Не натискам и призовавам слагам линка ако имате желание гласувайте.Благодаря предварително  bowuu bowuu
Естествено, че подкрепих. Всяка ръководна длъжност трябва да е мандатна, иначе хората се самозабравят, особено пък в България! Peace
Благодаря ти  Hug
Дано и другите момичета се включат.

# 68
  • София
Здравейте, мили мами!
Естествено първо гласувах в анкетата и после започнах да чета. Грешка, така поставен въпросът: "Кое е най-доброто училище в Младост?" си е малко подвеждащ  Peace
Просто аз имам наблюдения само за горния курс, а тук коментирате началния. Но да си кажа: завърших 144 през 2005, но в анкетата гласувах за 81.
Ако Ви интересува нещо за горния курс ще Ви отговоря  Wink

# 69
Знам за абсолютно аналогичен случай в същото училище от преди няколко години и точно затова няма да си запиша детето там Simple Smile От няколко места знам, че този директор е пълна катастрофа. Странно ми е само как това не се знае от по-висшестоящите от него и защо до момента не е направено нищо по въпроса. Той е възрастен и май е време да се пенсионира, но явно докато това стане ще е съсипал напълно училището. И като учителски колктив и като база.../влизах вътре и тоалетните на втория етаж са потресаващи..../

# 70
Благодаря ти  Hug
Дано и другите момичета се включат.

И аз гласувах! Мандатна, 100%.

За 81во съм чувала повече негативни отколкото позитивни мнения. Една позната, чиито деца учат там, директно ме посъветва да не записвам дъщеря си в него. Тя лично мислела да си мести и двете деца догодина. Пълен хаос, липса на дисциплина. Друга моя позната, чието дете е предучилищна там в момента каза, че за 1ви клас е избрала 128мо. Има и няколко положителни мнения сред тези на познати семейства, разбира се. Но на мен първите две, а и прочетеното тук, ми наклоняват везните "далеч" от 81во.

Лично аз съм харесала 128 СОУ. Препоръча ми го една психоложка, приятелка на майка ми, която работи на щат в друго младостко у-ще. Дано да не сгреша все пак Simple Smile

# 71
  • София
Друга моя позната, чието дете е предучилищна там в момента каза, че за 1ви клас е избрала 128мо.
В 81во защо мислех, че няма предучилищна newsm78

# 72
Друга моя позната, чието дете е предучилищна там в момента каза, че за 1ви клас е избрала 128мо.
В 81во защо мислех, че няма предучилищна newsm78
Защото няма, защо. То няма места за всички ученици камо ли и предучилищна. Mr. Green

# 73
  • София
Няма предучилищна в 81-во. Действително училището почти няма авторитет в бг мама, но пък иначе не е така. В квартала има по-скоро добра слава.

Но пък скорошната история с 1в мен лично много силно впечатление ми направи... И затова не знам какво да кажа.

# 74
  • София
Моето мнение за 81 соу - много е добро, на добро ниво, с висококвалифицирани преподаватели. Недоразумения и инциденти винаги ще има място за тях... Имам комшии и познати деца от 3,4 5, 7 8,10 клас. Никой не се оплаква. Детето ми завърши там 7 клас преди 2 години - доволна съм. Има естествено отделни индивиди... ама то навсякъде ги има...

А учителите са в стес не от директора, а от децата ни. В повече % те са невъзпитани, без респект към учител, възрастен и подобно... Нищо, че вкъщи са ангелчета... Доста от родителите поддържат децата си... как така е викано по моето отроче... 90% не казват - отиваш на училище, да внимаваш в клас,... ако ми се оплаче учителя от теб - ще те скъсам от бой.... Минали са тези времена...

Не защитавам директора, той и на мен бая ми скъса нервите.....

Но обучението в 81 соу е на добро ниво, затова толкова голям % от децата успяват да влязат в елитни гимназии после...

За 144 засега нямам лични мнения... Но ще имам, ще запиша детето си там, защото смятам, че добре рисува, а и свикна там в предучилищната, а за сле 4 клас ще мислим като му дойде време...

Общи условия

Активация на акаунт