Училищата в район Младост, София- ІІ част

• 61 958
  • 962
  •   1
Отговори
# 705
Щом питащата има колебания, то е ясно, че за нея 125 е просто квартално училище. Ако немският не им допада, е абсолютно зловредно и за детето й, и за съучениците му, и за учителите- класен и по немски, да се записва в тази паралелка.
И друг път съм приканвала: Не използвайте немската и руските паралелки само и само детето ви да учи в 125-то!

Barbabelle, моето дете учи два езика. Не виждам объркване.

# 706
    Де да знам, като гледам в квартала доста се е изравнило нивото, специално за първи до четвърти клас, по нататък сигурно има вече разлика . Аз до последно се колебах дали да я запиша в 144то, или 128мо, или 39то, във всичките учителите ми направиха добро впечатление, предлагат много клубове по Успех още от първи клас, и са ми общо взето равноотдалечени...

Моето дете мисля, че няма да се справи с два чужди езика, и то когато общо взето трябва да набляга предимно на българския.
  Също ще ходи на школа, то иначе няма как, само се чудя още на Алианс ли да го водя , в Британика ли, в АВО ли.newsm78

# 707
  • с/у ОколоМръсТното
Само се чудя дали е удачно да учи едновременно английски и немски, дали няма да се обърка. 

ми тя на практика ще учи 3 езика. Моля, не забравяйте и БЕ. И ако това е още от 1ви клас, ми се вижда доста, да.  Crazy

Iris04 - има време. Нека в 1ви клас им укрепне ръката и овладее нашенските букви. После може и чуждоземските. Така мисля аз.

# 708
  • София
И аз съм на мнението на Шани, затова и се насочих и предпочетох 144то, докато не пише и не опознае българския поне в първи клас, смятам, че останалото е излизшно.

# 709
И не забравяйте, че винаги можете да си преместите детето, не е свършека на света, ако не учи в дадено популярно училище, важно е да попаднем на класен ръководител Peace.
Аз лично се чудя, дали да продължим с английския, паралелно с руския език, какво ще ме посъветвате, все пак има някаква основа положена от детската градина.
Хи, хи, ако знае детето каква програма съм му приготвила от септември: ако ще за косата да го влача, продължаваме с плуването, все пак три години в дъжд и пек, кога пеша, кога с кола, но основно с градски транспорт съм го водила на плуване, та сега ли, замислила съм шахмат в ЦСКА и тенис по някое време, не знам дали знаете 125-то се включват втора поредна година по някаква програма на спортното министерство за безплатен тенис в Дема-спорт, да не говорим, че и за пеене се оглеждам.

# 710
Разбира се, не забравям българския, нито математиката!  Simple Smile
Може пък тя да хареса немския и да не назловредим чак толкова на себе си и на другите.  Simple Smile

Идеята ми до 4ти клас е да бъде при добра учителка, която да поддържа интерес и желание да се учи, добро обкръжение, да се чувства добре като ученичка.

Местенето също е опция, но ако не се налага - бих го спестила на детето си.

# 711
  • София-Младост
Аз лично се чудя, дали да продължим с английския, паралелно с руския език, какво ще ме посъветвате, все пак има някаква основа положена от детската градина.
Аз знам, че два чужди езика писмено не се учат едновременно. Затова и в първи клас учат българската азбука, а чуждият език е под формата на игра и запомняне на думите...чак във втори учат втора азбука.

# 712
Хм, сега си обясних нещата, наистина в ДГ не пишеха англ.азбука, явно с това се съобразяват, предполагам и нататък ще е така, ясно, знам какво да търся, благодаря  bouquet

# 713
  • София
Аз знам, че два чужди езика писмено не се учат едновременно.
В 125-то не го знаят.

# 714
Моето гардже учи два чужди и матерния си език от първи клас. Писмено и трите.  Simple Smile Далеч е от гениалността, но се справя.
Изходно ниво български език- максимален брой точки, единствено в класа;
Изходно ниво първи чужд език- максимален резултат;
Изходно ниво английски в частна школа- състезание по езика между деца от три страни;

Може пък тя да хареса немския и да не назловредим чак толкова на себе си и на другите.  Simple Smile

Зависи от вас. Детето така е "харесало" и английският.

# 715
  • София-Младост
Аз знам, че два чужди езика писмено не се учат едновременно.
В 125-то не го знаят.
Имам впредвид два езика нови писмено(включвам и българският), иначе навсякъде в първи клас учат български и чужд език, но вторият писмено се почва от втори клас.
Това го знам от педагог, сега вече всеки си решава за детето как и какво да учи Simple Smile 

# 716
  Явно детето ти е умно и му вървят езиците, Каси.

Аз си мисля, че немски и английски заедно от първи клас писмено не са добра комбинация, но всеки сам си преценява, разбира се.
  Ако родителите владеят добре езиците, които малкото дете учи, обикновено това помага.
  С моето дете се получи голяма обърквация, понеже ходи на бебешки английски от... бебе Rolling Eyes, едната му баба го учи руски,  другата на италиански думи, разбира се, с питане научи и английската азбука и според мен в главата му в момента е голяма каша.

# 717
Далеч съм от мисълта, че Касита написа всичко това, с цел да се похвали с детето си, а искаше да ни каже, че и това е възможно. Аз друг пример ще ви дам - майката е българка, бащата е испанец, всеки говори с детето на неговия си език, помежду си говорят на английски, единствено, живеят и детето ходи на училище в ... Германия, 2005 набор е, какво ще кажете Laughing

# 718
Е, ти пък, разбира се, че исках да се похваля.  Grinning

# 719
  • София
много умувате за тия езици, а изучаването им ще бъде абсолютно проформа.

в първи клас - 1 учебен час от 30 минути седмично.
във втори клас - 2 учебни часа от 30 минути седмично.

е, голямо учене ще падне, нема що... па педагогики обсъждате, па колко езика как се учели... доста нонсенси прочетох по въпроса.

питащата - щом сте приети в немска паралелка, значи не сте от Младост-1. изберете по-близкото училище. за учителката на немската паралелка имаше добри отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт