Училищата в район Младост, София- ІІ част

• 61 920
  • 962
  •   1
Отговори
# 795
  • Там, където мечтите се сбъдват
съгласна съм, че не е успокоителен, ако вместо да се мисли как 4 годишните да бъдат задължени да ходят на градина се помисли как да се реорганизира образователната система нещата  ще са съвсем различни, ама....

# 796
Някой знае ли защо няма 2ро класиране в сайта на 125то? А в училището дали има нещо изнесено?
118 също нямат нищо ново на сайта си.
Има списъци с 2ро класиране на входа на 125-то. Приети са 10 деца с английски, 3 с немски и не помня колко с руски. На класираните е обаждат и по телефона. Peace
От 118 се поосвободиха места.

# 797
  • София
Добре де, моля ви, разкажете по-подробно! Какво се е случило, каква е тази "пародия и подигравка" ?
пълната пародия и подигравка явно се състои в това, че не са приели на първо класиране децата на двете дами...
Jam, oчевидно твоето дете е прието, но ако не беше друга песен щеше да запееш.
За да не пиша същото, което искам да кажа,  отново ще цитирам ХИПП:

Понеже се забавих с отговора, виждам вече гадаете какво имам предвид. Ще се опитам да го обясня кратко и ясно, но не знам дали ще ми се получи в този късен час.
Пародията започна още на 1 април. Защо махнаха критерия време според вас? За да спестят на родителите висенето дни наред пред училището. А дано, ама надали! Ще приемат на случаен принцип. Някой разбра ли какъв е случайният принцип, защото аз мисля, че разбрах.
И да, детето ми не е прието, и след последните случки, се радвам, че стана така.
И да, кандидатствахме за руска паралелка, когато подавах документите имаше не повече от 15 подали. А сега дори не искат да ми кажат колко са били желаещите и защо сме вън от класиране. Да не говорим за това коя резерва е.
Свободните места, които се появиха от нищото на второ класиране, са за децата на родителите,които вдигнаха грандиозни скандали и ги заплашиха, че всичко ще излезе наяве. И хоп, някакси ги наместиха. А аз отидох и спокойно поисках информация, която така и не получих. И резултатът  е ясен. Отново го няма моето дете в списъците.
А за критерия "Младост 1" пък да не говорим. Колко от приетите реално живеят в младост 1. Сигурно 50%.
А някой разбра ли колко от приетите са с предимство - брат или сестра или пък дете на служител. Няма и да разберем. Аз лично познавам 2 деца, които имаха това предимство и умишлено не го ползваха и ще учат другаде.
Ако на някой от неприетите му се занимава и държи детето му да учи там, може да се поразрови, доста е гнило всичко. Аз не държа и затова няма да се занимавам.
Aunt Ogg, ако догодина това ви чака, уговори си нещата преди класиране, за да не те изненадат неприятно след това Simple Smile
Е опитах се да бъда кратка, ама не ми се получи, съжалявам.

п.с. ще ми е интересно да науча колко деца ще са в паралелка в 125-то след цялата тази истерия по приема. Ако някой реши да сподели, разбира се

Jam, nе знам ти висяла ли си на опашката, но мъжът ми 2 дни вися на нея. И бяхме в началото на подалите заявления и както и ХИПП и с местожителство Младост 1 и не знайно защо и моят син не е приет в нито една от английските паралелки, за които кандидатствахме.
Как мислиш - има ли за какво да се ядосвам?

Сутринта, когато изнесоха резултатите в 125, в двора на училището имаше много разочаровани родители, и такива с коментари, че живеят в съседните блокове, а децата им не са приети.
Пълна мъгла с номерата и критериите. Номерата, които дадоха, нямаха нищо общо с реалния номер. Иди разбери кой кой номер е бил, кой кого е изреварил, кого са подминали и по какъв критерий е влязъл.
Еми това е. За мен е пародия и подигравка.
Такова "елитно и уважавано" училище без реални номера на заявленията, без списъци с резерви, без прозрачност на приема за мен това е абсолютно несериозно. И списъкът с класираните на 1 класиране много бързо го скриха ...
Ето това е списък http://81sou.org/root/Priem_1klas_2013g.pdf
Има си реалния входящ номер, списък с резерви. При 125 къде са?
Ако синът ми беше приет естествено, че друга песен щях дапея като тази, която пеят родителите на приетите деца.
Дали са ни приети или неприети децата - тази година приемът беше направен по такъв начин, това е истината.

П.С. След първо класиране мъжът ми отиде да говори с зам. директорката съвсем миролюбиво и любезно да попита ще има ли бройки за 2-ро класиране, за да знаем дали да чакаме 2-то класиране или да го записваме другаде, то тя без да знае кое детето, какви сме, що сме му заявила, че нямаме никакъв шанс. Как може да била толкова сигурна?????
Жалко , че мъжът ми е бил токова хрисим. Ако се беше позаял , кой знае - можеше и моят син да влезе...

Изобщо цялата работа си понамирисва добре...
На кандидатстващите догодина: ако можете - опичайте си работата предварително.

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 22:50 от Vesika

# 798
  • София
... Номерата, които дадоха, нямаха нищо общо с реалния номер. Иди разбери кой кой номер е бил, кой кого е изреварил, кого са подминали и по какъв критерий е влязъл.
Еми това е. За мен е пародия и подигравка.
Такова "елитно и уважавано" училище без реални номера на заявленията, без списъци с резерви, без прозрачност на приема за мен това е абсолютно несериозно. И списъкът с класираните на 1 класиране много бързо го скриха ...

Очевидно това е сериозен проблем. Не мога да си представя какъв мотив може да има за такава непрозрачност, освен "дарения" или още по-зле- "подаръци". Дано се върнат в нормалните граници нещата.  Peace

# 799
  • София-Младост
напълно е възможно дете от Младост 4 да е прието с анлийски, ако има брат или сестра в 125 училище.
Детето, за което аз писах няма нито брат, нито сестра, едно дете е. И интересното е, че преди време като попитах майка му къде ще учи(беше преди да излезе класирането), каза че са подали в 125-то документи и се надява да  ги приемат, защото само там са подали документи... Но така или иначе като я видя ще я подпитам как са успели Wink

# 800
Ако не беше прието моето дете, със сигурност щях да отида и да искам да видя кои деца са го изпреварили и защо. Друг е въпросът дали щяха да ми дадат такава информация.

# 801
  • София
Не, нямаше да ти я дадат Simple Smile

# 802
  • София
Vesika,

- да, висях на опашката 2 дни и да, детето ми е прието. заедно с мен висяха още 15 души, чиито деца познавам - и всички те са приети. със сигурност знам само за 1 дете, което е прието без висене и с връзки. сигурно има още, аз знам за 1.
ако сте висяли 2 дни и сте били с предни входящи номера и сте с предимство по местоживеене и не сте приети - аз бих искала сериозни обяснения от ръководството.

-
Пълна мъгла с номерата и критериите. Номерата, които дадоха, нямаха нищо общо с реалния номер.

никаква мъгла няма. както всяко учреждение, така и 125-то училище си има някаква система за номерация на входящите и изходящите документи, която е единна за всички документи. няма нищо странно в това, че отивайки да подадеш документ на 1 април, не си получила №1, а друг номер. Този номер няма нищо общо с номерчето, под което си се записала в организираната от родителите тетрадка отвън, което ти наричаш "реалния номер".

мога да кажа, че поне докато аз следях процеса, входящите номера по поредност съответстваха на номерата от списъка на родителите.

Ето това е списък http://81sou.org/root/Priem_1klas_2013g.pdf
Има си реалния входящ номер, списък с резерви.

този списък е също толкова неинформативен по отношение на това как са класирани децата. виждаш, че и там не са приети по ред на входящите номера, нали?

Дали са ни приети или неприети децата - тази година приемът беше направен по такъв начин, това е истината.

доколкото разбирам от прочетеното по форумите - приемът и критериите по нищо не се отличават в последните няколко години. единственото различно е, че тази година опашката започна да се формира 1 ден по-рано пред училището...

и изобщо, тук е пълно с легенди.

една пише, че имала 172-ри номер в предварителния списък и успяла да запише детето си в руска паралелка без да виси на опашка по нощите и без връзки. малко по-надолу, друга обяснява как била 15-ти номер в списъка и не успяла да запише детето си в руската паралелка...

айде разберете се кой дезинформира, да се изразя по-меко...

ако искаш, пиши ми на ЛС кой ви е бил входящия номер и ще ти кажа кога сте отишли на опашката и колко време сте чакали ....Simple Smile

# 803
 jam, моите най-искрени уважения към теб като един организаторите на родителското бдение, но е абсолютно ненужно да се отрича, че в 125-то има проблем с приема на децата и този проблем лъщи.
Малко ще съм груба, но ако синът ти не беше сред приетите, друга песен щеше да пееш.

Дано си така нахъсана и така енергично да решаваш и училищните дела, участвайки в настоятелство и родителски актив на класа. Само да не приемеш ролята на примижала срещу училищните несгоди и да отричаш, че ги има, както, уви правят мнозина, за да не изглеждат смешни в очите на онези, пред които са защитавали с чест и достойнство преди това училището, а в последствие са разбрали, че истината има повече от едно лица.

# 804
  • София
  Jam, не взимам страна, не съм "вътре" в нещата.  Peace Но тази система с неясни (ако са неясни, разбира се) номера е много странна.
  Преди няколко години, когато записвах сина си, нещата протекоха така:
  Отидох в училището в 7.40, вече имаше събрани родители, но не много. Докато чакахме попълвахме заявления. В 8.15-8.20 вече бяхме в близко кафе с други родители на деца от групата в ДГ. На мен ми дадоха номер за заведено заявление 023. Детето, чийто родител влезе през един човек преди мен, получи номер 021. Другите родители получиха също такива листчета с номер, който ясно показваше поредността на заявленията. Как са си го въвеждали в книгите -не знам, не ме и интересувало. При прием 150 деца, да приемем 20-ина места за деца с предимства, ако си преди 130-ти номер, примерно, почти сигурно е, че ще влезеш. Нямаше как да съм 75 номер, да кажем, от Младост 1 и да не ми приемат детето.
  Обаче ако съм с номер: СЖ256/45-124 примерно, не мога да имам никаква представа къде съм при подаване на заявленията. Не мога да знам имам ли шанс или не, не мога да следя дали хората около мен имат по-малки или по-големи номера. И това създава предпоставки за прием "по другия начин". И дори да не е така, винаги могат недоволни родители да обвинят ръководството в корупция. И реално за доброто на имиджа на училището е да има ясни правила.  Peace

# 805
  • София
jam, моите най-искрени уважения към теб като един организаторите на родителското бдение, но е абсолютно ненужно да се отрича, че в 125-то има проблем с приема на децата и този проблем лъщи.
Малко ще съм груба, но ако синът ти не беше сред приетите, друга песен щеше да пееш.

Касита, ако обичаш - не разпространявай лъжи. Не знам защо написа това, което освен че не е вярно, няма и никакво отношение към темата.... Не съм организатор на родителското бдение! Откъде накъде ти хрумна това? Аз просто бях един от 150-те родители, които бяха принудени да играят по свирката на хората, които решиха, че трябва в събота в 10:30 сутринта да започнат да правят списъци!

Ако синът ми не беше приет поради съмнения у мен, че е имало манипулация и измама - както изрично написах в предишния си постинг, щях да искам обяснение от ръководството.

Но... имам големи съмнения, че част от оплакващите се тук говорят истината за тяхното положение - и цитирах примери. Ами четете и мислете! Преди два месеца вече имах възможност в същата тази тема да докажа една такава дезинформация.

Останалите ти пожелания ще пропусна. Доста по-възрастна съм от тебе, за да съм си създала вече представа и поглед за реалностите в живота и в частност в България. Но знам, че не винаги някой друг ни е виновен - да го кажа по-меко.

aunt Ogg, ако първият влязъл вземе номер СЖ256/45-124, вторият влязъл вземе номер СЖ256/45-125, третият вземе номер СЖ256/45-126 и т.н..... - има ли поредност?

Аз съм подавала документи в 4 училища. В нито едно от тях не съм получила такъв входящ номер, за какъвто си мечтаете тук. Навсякъде получих листче със сложен и нищо не говорещ номер. Списъците с приети деца на тези училища (с изключение на едно) са абсолютно същите, като списъците на 125-то - не е ясно класирането, не са ясни предимствата, нищо не е ясно. Проблемът е всеобщ, разберете. Проблем няма само там, където няма желаещи.

# 806
  • София

aunt Ogg, ако първият влязъл вземе номер СЖ256/45-124, вторият влязъл вземе номер СЖ256/45-125, третият вземе номер СЖ256/45-126 и т.н..... - има ли поредност?

Аз съм подавала документи в 4 училища. В нито едно от тях не съм получила такъв входящ номер, за какъвто си мечтаете тук. Навсякъде получих листче със сложен и нищо не говорещ номер. Списъците с приети деца на тези училища (с изключение на едно) са абсолютно същите, като списъците на 125-то - не е ясно класирането, не са ясни предимствата, нищо не е ясно. Проблемът е всеобщ, разберете. Проблем няма само там, където няма желаещи.

Разбира се, че има поредност, не мисля, че родителите са идиоти. Те си говорят помежду си, сравняват, обикновено познати/приятели са заедно на опашката...Все ще им светне какъв е принципа на номерата ако е в последните цифри, примерно. Но ако аз имам СЖ256/45-126, ти след мен-СК 31/24-965, следващия-МЛ245/67-139, тогава как вървят номерата? Подчертавам, че не съм запозната лично, само по мненията във форума.
  А болднатото горе не е мечта. Точно такъв номер получих аз, точно в 125-то. Преди няколко години. И затова си задавам въпроса: Какво е наложило промяната на този тип номера с друг?

# 807
  • София
В "обиновените" 144то и 81во входящите номера си бяха съвсем обиновени трцифрени числа със съвсем обикновена дата зад тях и си бяха съвсем обикновено поредни.
Моя входящ номер от 125то у-ще беше 3р22 34-1612. Не съм висяла пред училището, нямам контакт с други родители, нямаше и никаква тетрадка, за да видя какъв му е случая на този номер, но по него по абсолютно никакъв начин не мога да разбера какво е реалното положение на нещата, няма прозрачна информация за това кое дете как е прието и няма прозрачна информация кои са резерви.
Не мога да разбера защо се хвърля толкова енергия в убеждаване, че черното е бяло.
П.П. А и с много учреждения работя, самата аз водя входящ и изходящ регистър и на такова чудо никога не съм попадала...

# 808

ако искаш, пиши ми на ЛС кой ви е бил входящия номер и ще ти кажа кога сте отишли на опашката и колко време сте чакали ....Simple Smile

Ето от тази ти реплика, jam, става ясно, че ти знаеш повече, имаш информация, която другите или болшинството от другите нямат.

Всичко добро от мен, ще се видим на сбирките на настоятелството.

# 809
  • София
Моят номер е 722-1383/1.04.2013 и сме приети в руската паралелка, а в онзи списък, който родителите направиха, бяхме 75 номер. Нека и други да си дадат входящите номера, за да разкрием тази толкова сложна мистерия с номерацията.Simple Smile. Аз имам вече подозрения как са формирани, без да съм водила входяща/изходяща поща.Simple Smile. Но нека някой друг да си даде вх.номер, за да съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт