Училищата в район Младост, София- ІІ част

• 61 885
  • 962
  •   1
Отговори
# 870
Какви спортове има в 125то?

# 871
В смисъл? Провеждат се тренировки по карате, художествена гимнастика, латино танци, народни танци и пр., но те не касаят пряко учебния процес, т.е. детето свършва в 12,30, а тренировката е от 18,30.

# 872
Благодаря!   bouquet  Интересува ме точно това - спортове в сградата, от които може да се избира. Най-добре да са след занималнята директно от там, но ако не - може и по-късно.  Peace

# 873
Благодаря!   bouquet  Интересува ме точно това - спортове в сградата, от които може да се избира. Най-добре да са след занималнята директно от там, но ако не - може и по-късно.  Peace

И денят му става около 14 часов.  Stop Ако ще ходи на занималня, избери вариант съботно-неделни занимания. Не си претоварвайте излишно децата. Особено, когато висят в занималнята.

# 874
  • СОФИЯ

И денят му става около 14 часов.  Stop Ако ще ходи на занималня, избери вариант съботно-неделни занимания. Не си претоварвайте излишно децата. Особено, когато висят в занималнята.

Напълно съм съгласна с Касита. Хубаво е да спортуват, но малко успяват да го направят в първи клас особено, ако ходят на занималня. Много е натоварващо за децата.

# 875
Защо 14 часов? От 8 до 18 са 10 часа - колкото стои и в ДГ /с тази разлика, че в ДГ спи, но повечето вече нямат нужда от сън на тази възраст/. Още повече, ако е стояло цял ден на чина, ми се струва, че ще е полезно да се раздвижи със спорт, да кажем 1 час. За събота и неделя си мисля, че е добре да е по-свободно, да мързелува или да ходим семейно някъде.
Но то детето ще си покаже.

# 876
Виж, аз не те убеждавам в нищо, нито пък се впускам в дребнобуквие колко часа точно, как, защо.... Където ти отиваш, аз оттам се връщам.  Peace
Прочети старите първолашки теми и виж колко деца учат след училище, защото не са успели в занималнята, заспиват в 19....

# 877
  • с/у ОколоМръсТното
/с тази разлика, че в ДГ спи, но повечето вече нямат нужда от сън на тази възраст/.

не се заблуждавай.
Моето дете (а и съседското) беше в 3ти клас тази уч. година и почти през целия 1-ви срок спеше следобяд. Изморяват се децата...
Точно това е парадоксът... В ДГ не искат да спят, а станат ли в 1-ви клас на всички им се иска следобедна дрямка.

# 878
  • София
Като става въпрос за занимални в 125-то, бих искала са попитам тези, които "се връщат от там, накъдето аз съм се запътила", държавната занималня долколо е ефективна при наличие на 30-35 деца? Частните как се справят в сравнение с държавната? Често ли се налага това учене след занималня?

# 879
Всичко е индивидуално, според детето. Моето дете не е спало нито веднъж след 3 г. си възраст, не иска, не ляга и не може да запива на обяд. Детето ми посещаваше държавната занималня, след което ходеше на танци и английски и я взимах в 18:30 ч.от понеделник до четвъртък. Никога не си е идвала без написани домашни, до около 15 ч. - 15:30 /пак според детето/ са си написали всичко, после играят, рисуват, общуват. Така изкарахме цялата учебна година, очертава се и следващата да е с този режим. Засега се справя чудесно детето, без оплаквания съм...Но пак казвам, индивидуално е!

# 880
Първо, Коти, зависи от детето. Едни успяват там да напишат домашни, други се прибират без, трети с грешни, четвърти с пропуски, пети с домашното на съседния клас, шести....
Определено частните са по-ефективни, дори и само порази простата причина, че децата са по-малко.
Но пак да кажа- зависи от детето.
За мен като цяло занималните са неособено ефективни, защото децата масово не ядат на обяд като хората, също така масово към 14 часа са вече безпределно уморени.

# 881
Най - вече възможностите определят дали детето ще е на заминалня. Ако си свободна, има баба или друг човек, който да се грижи за детето вкъщи, разбира се, че е най - добре да го взима в 12ч. Но при двама работещи родители, без баба или друг близък, занималнята е единствен вариант, била тя държавна или частна. Аз лично съм много доволна от държавната, казвам го, за да са спокойни родителите, които нямат възможности за частна такава. Ако детето е съвестно и си учи, ще е добре навсякъде!

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 16:54 от Небесна

# 882
.. зависи от детето. Едни успяват там да напишат домашни, други се прибират без, трети с грешни, четвърти с пропуски, пети с домашното на съседния клас, шести....
Определено частните са по-ефективни, дори и само порази простата причина, че децата са по-малко.
Но пак да кажа- зависи от детето.
За мен като цяло занималните са неособено ефективни, защото децата масово не ядат на обяд като хората, също така масово към 14 часа са вече безпределно уморени.

Най-вече, иначе напълно е права Касита  Peace
Но съм се убедила, че докато човек не мине лично през нещо, все не хваща вяра на "знаещите"  Mr. Green Peace, затова и вече не ръся акъл без да ме питат лично  Mr. Green

# 883
Касита, Лени, вашите деца бяха твърде уморени за спорт през седмицата в 1ви клас, така ли да разбирам?
Аз не съм решила детето ми да ходи на всяка цена, просто се интересувам какви са възможностите. Ако си пише домашните, когато трябва и има сили и желание, защо не.

# 884
Като стана дума за частни занимални - има ли тема, дискутираща тези в Младост?

Общи условия

Активация на акаунт