Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 185

• 28 017
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
Спорна, безспорна... абстракция. Ние говорим за конкретни изпълнители, роли, персонажи, изразяване. Аз съм на мнение, че "Асие" и "Булут" го могат, защото имат таланта и желанието да го покажат. А какво включва талантът.... това вече е много спорна тема. Моето мнение го изказах многократно - изисква се чувствителност, интелигентност, разбиране, способност да съпреживяваш и способност (нека да добавя - и желание) да предадеш емоциите чрез лице и тяло.

Елементарно като сцена... и все пак... колко много казва с очи Енгин/Керим...

newsm10

# 466

Също нe мога да се съглася, че Берен не е изпитвала страст в живота. Това, че не може да я изиграе убедително е друго. В живота, тя споделя тази страст със своя любим , а в сериала с актьор, към който няма чувства, има много камери , екип, режисьори, осветители и тн. Тези сцени са много трудни за снимане, може би най-трудните.  И не всеки актьор успява да се отпусне и да изиграе всичко убедително . Но това не значи, че не не е изпитвал страст към любимия си човек.

Дейзи, много обичам и уважавам Берен като актриса. Възможно е да не е изпитвала страст. На такива жени им казват "студени - фригидни". Тя може да не е такава, но може и да е. Факта, че е изоставяна от толкова мъже /което си е абсолютно нейно право на избор/ в личен план ме кара да си мисля - може да има нещо такова. Това се лекува....Не искам да вменявам нищо към личните и качества - но в страстните сцени и целувките е слаба....В новия и сериал - направо съм разочарована. То това зависи и от партньора - актьор. Ако поеме половината страст - няма да е толкова очевадно - целувки като допир ....Омръзна ми да пиша, че нямат химия...Мъжете там не могат ли да се целуват като хората - да им повярваме....Щом зрителят не е повярвал - слаба игра....А иначе Берен си е перфектна в показването на абсолютно всички други състояния на героините си. Пак казвам - харесвам играта на Берен. Гледала съм я във всичките и превъплъщения. Така както и всичко на Енгин. Те са ми любимци.

Марианка, и аз я харесвам Берен, но много повече Енгин. Даже се учудвам колко много я защитавам тези дни, попринцип говоря повече за Енгин.

Не гледам Отмъщението, само две серии съм гледала, по-натам може да го изгледам.

И аз мисля, че е слаба в любовните сцени, но не поради липса на изпитани чувства в живота, а поради причината, че не може да изрази любов и страст истински в любовните сцени, защото навярно не може да превъзмогн напрежението и ако щеш нежеланието да се целува със съответния актьор. Според мен оттам й идва проблема на Берен.

Например в ЗП, освен с Къванч, тя имаше и някои сцени с мъжа на Бихтер(забравих името на актьора) , който можеше да й бъде баща. Убедена съм, че тези сцени хич не са били лесни за Берен.

Но това е неин проблем, тя е актриса и когато в сценария пише- трябва да се целуваш с еди кой си , да си по прозрачна нощница, да си вземете душ заедно, колкото и да е трудно и неприятно, трябва да го направиш.

# 467
Марианкa, интересно ми е в томъщението получават ли й се любовните моменти на Берен и имали всъщност любовни сцени, като в ЗП?  

# 468
Хареса ми...

Скрит текст:

Събота

Само в събота няма да бързам.
Тоз живот и без мен си тече...
И проблеми на възел завързани
нека друг вместо мен разплете...
Днес е ден за любов. И за птици.
И за още милиарди неща,
дето носим в душите – искрици,
но пропускаме някак в света...
Днес е ден, в който правя магии,
от онези – които мълчат.
Ще засаждам цветя във саксии,
и ще чакам до тях – да растат.
Днес е ден за летящи небета.
Всичко в събота май е възможно.
И запяла песента на сърцето си,
цяла обич ще съм. Неотложно.
Всичко друго – търпи на отлагане.
Да не чувам забързани стъпки!
Тоз живот не е вечно надбягване.
Той е миг. Тишина. И прегръдка.

автор Мира Дойчинова-irini

# 469
  • Пловдив
Марианкa, интересно ми е в томъщението получават ли й се любовните моменти на Берен и имали всъщност любовни сцени, като в ЗП?  

Посмъртно - НЕ...Много специалисти преди започването на "Отмъщението" предрекоха, че няма да се получи химията и излязоха прави....Наблягат на представянето на тоалети....малко в стил ЗП. Не е моят филм - гледала съм оригинала....и какво я чака, да видим ще се справи ли...

# 470

Марианка, и аз я харесвам Берен, но много повече Енгин. Даже се учудвам колко много я защитавам тези дни, попринцип говоря повече за Енгин.

Не гледам Отмъщението, само две серии съм гледала, по-натам може да го изгледам.

И аз мисля, че е слаба в любовните сцени, но не поради липса на изпитани чувства в живота, а поради причината, че не може да изрази любов и страст истински в любовните сцени, защото навярно не може да превъзмогн напрежението и ако щеш нежеланието да се целува със съответния актьор. Според мен оттам й идва проблема на Берен.

Например в ЗП, освен с Къванч, тя имаше и някои сцени с мъжа на Бихтер(забравих името на актьора) , който можеше да й бъде баща. Убедена съм, че тези сцени хич не са били лесни за Берен.

Но това е неин проблем, тя е актриса и когато в сценария пише- трябва да се целуваш с еди кой си , да си по прозрачна нощница, да си вземете душ заедно, колкото и да е трудно и неприятно, трябва да го направиш.

Анджък. Дойдохме си на думата. Избрал си тази професия, тя изисква това. Ако искаш да си успешен, трябва да го направиш. Инак си смени професията с друга, която не го изисква. Simple Smile) Стани режисьор, например. Simple Smile)))  Халтура не обичам. Точно затова съм такъв върл фен на Енгин Акюрек. При него халтура няма. Няма миг, в който да си кажеш, че този актьор не е особено адекватен в изобразените емоции. Такава отдаденост на професията, такъв професионализъм (без да говоря за таланта) аз безкрайно уважавам.

# 471
  • AMS
Привет, момичета!!!  newsm18 newsm18 newsm18
Не мога да ви насмогна на "разговора" и за това само схематично ще сложа за сега някой извадки от нета. От снощи четох и гледах и други познати артисти в сериали и интервюта. Обичам да се ориентирам къде сме ние. Не ми харесва да се запъвам и оправдавам, че съм пристрастна. Това не ми  помага. Видях много неща, които асоциирах, разбира се, с нашия сериал.
Първо да видим метъра http://www.internetteyim.net/?category=oyuncular
После да си кажа, че се старая да се въздържам да изразявам категорично мнение, докато не съм изгледала, прочела и ... всичко, което има по въпроса.  Не обичам да припряността и категоричността.  Старая се, но не мога да прочета съсредоточено пост, който започва с Оф беееее, колкото и да е аргументиран. Уж не знаем кой знае колко за човека Енгин, а това все се коментира - колко от човека, има в героите му.
За това ми става интересно да чета и да гледам други, за които има повече информация. Видях, че целувката по дланта, не е запазена марка на нашите. Че счупването на чашата в ръката, от любовна мъка, го има и на много други места, дори свличането на булчинската рокля и .... Играта с очи и ръце винаги е най-търсеното от режисьора и камерата.
Та за ЗП - слагам това - Халид Зия Ушаклъгил мисля, че е написал книгата около 20-те години на миналия век.
"Халид Зия Ушаклъгил (1866 – 1945) е сред водещите имена на турската литература. Преподавател, преводач от френски, издател и автор на значими по своята художествена стойност романи, разкази, публицистика, сред които „Разбит живот”, „Дневникът на един мъртвец”, „Немиде” и др.
Романът му „Забраненият плод” е включен в списъка на Златните книги на ЮНЕСКО и е придобил славата на най-популярен негов роман, превърнал се в класика."
За играта на Берен мога да постна снимките от връчване на наградите - Златна пеперуда. Мога да сложа снимките със сълзите ѝ за нейния загинал приятел Ефе и ... Не бих могла и не искам да я критикувам, не че няма защо, но то е за мен е маловажно. Изигра ролята на Бихтер и си заслужи наградите. Както и наградите за ФГ. Новият ѝ проект Отмъщението ми харесва!!! Играта ѝ е перфектна и напълно отговаря на образа. Там не е необходима химия, за която говорите!!! Там има Отмъщение и всичко е подчинено на това!!! Дори има отзиви, че играта и визията са много по добри от тези в американския вариант, който аз не съм гледала. Много съчувствам на пишещите в съответната тема, че имат проблем със превода и въпреки това намират начин да се оправят. Браво на момичета!!!
С нетърпение, чакам отзивите за филма  - Нощта на носорога, който се пуска сега по кинофестивалите.
Май се поувлякох, а исках да съм кратка.
Но и аз да се похваля - Универсала са ми споделили клипа Горчиво и да го определили за най-добър клип на седмицата. Но на мен ми направи впечатление друг клип който открих. Слагам го, защото те първа искам да се поровя в историята на турското кино. Да видя от къде идват нещата, да видя традициите и религията представени през погледа на изкуството. Има доста неща, които още не знам.  Като няма новини, така реших да си уплътнявам времето.  Това е моето лежерно забавление.

Хубав ден ви желая!!!

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 16:27 от di...va

# 472
  • Пловдив

Анджък. Дойдохме си на думата. Избрал си тази професия, тя изисква това. Ако искаш да си успешен, трябва да го направиш. Инак си смени професията с друга, която не го изисква. Simple Smile) Стани режисьор, например. Simple Smile)))  Халтура не обичам. Точно затова съм такъв върл фен на Енгин Акюрек. При него халтура няма. Няма миг, в който да си кажеш, че този актьор не е особено адекватен в изобразените емоции. Такава отдаденост на професията, такъв професионализъм (без да говоря за таланта) аз безкрайно уважавам.

Ето например тази не толкова стара снимка. В обикновено кафене....Снимка/и с фенове, деца, млади и не толкова млади. Колко много снимки има след завършване на КВФ....Всички останали се снимат с фенове само когато са по специални мероприятия - пози...приготвени за случая....А това с Енгин е като "народна" любов. Затова има най-голямата фенска, непоклатима подръжка. Хората са разбрали това, което и ние постоянно си коментираме....Почти винаги с вестници...земен човек, никакво звездеене....Иначи да си признаем, умираме да научим нещо за него, макар и мъничко....

# 473
Току що прочетох,че един мъж от Шри Ланка е поставил рекорд за най-дълго непрекъснато гледане на телевизия - 69часа и 48минути - изгледал наведнъж трите сезона на филма 24часа.Как мислите,готови ли сме да подобрим рекорда му?

# 474
Девойки,привет!Дано си изкарвате приятен съботен след обед!Поствам текста на този журналист на английски(мисля,че Марианка го беше качила преди обед)

Engin Akyurek’s Surprising Image
I really do applaud Engin Akyurek; because when I think about the celebrities who attack on tabloid journalists, I say “If only, they could take an example by Engin Akyurek. He is an example of how to stay away tabloids if you really want to. If only, they could be like Engin instead of playing tricks to remain on the agenda.”
Another versatility of Engin that I admire is this: While he is staying away from the media, he never puts a distance between himself and his fans. As a matter of fact, his fans already took many pictures of him while journalists have not been able to take his picture. These people who are bounded to each other like siblings and who share even tiniest information with each other via Facebook shared his pictures with me as well. I thank Engin Akyurek Universal Fans Club members for this share.

# 475
  • Пловдив

Новият ѝ проект Отмъщението ми харесва!!! Играта ѝ е перфектна и напълно отговаря на образа. Там не е необходима химия, за който говорите!!! Там има Отмъщение и всичко е подчинено на това!!! Дори има отзиви, че играта и визията са много по добри от тези в американския вариант, който аз не съм гледала. Много съчувствам на пишещите в съответната тема, че имат проблем със превода и въпреки това намират начин да се оправят. Браво на момичета!!!

Дива, за разлика от теб съм изгледала оригинала. Главната героиня се влюбва истински и без да иска се отлонява от отмъщението....Но изпусна влака...Няма да го разказвам...Понеже е един и същи сценария/сценариста...това я чака и Ямур...Много истинска любов и много несподелена покрай отмъщението.....За мен за целувките се изказах....да видим с другото как ще се справи - има серии - не се излиза от леглото....Пожелавам и успех. Мнението на момичетата от другата тема си е тяхно - не е мое, не е твое и предполагам не е водещо за личните ни оценки. Желая и успех на Берен...следя я...защото само нея си харесвам от турските актриси... А оффффф бе на мен ми е приятно, отпускащо...защо те дразни...има ли подтекст....кой както иска така да си изразява чувствата....Нали затова сме тук и заедно.

# 476
Току що прочетох,че един мъж от Шри Ланка е поставил рекорд за най-дълго непрекъснато гледане на телевизия - 69часа и 48минути - изгледал наведнъж трите сезона на филма 24часа.Как мислите,готови ли сме да подобрим рекорда му?

хахахахах през лятната отпуска може и да пробвам, Миле - да изгледам четирите селриала на Енгин накуп? Simple Smile) Е, тогава или ще съм издъхнала, или - в усмирителна ризка.   Joy Joy Joy

# 477
Дива,честито че твоя клип е бил оценен,но аз мисля,че всичките ти клипове са с прекрасно видео и музикално съдържание и аз винаги с голямо удоволствие ги гледам и то по много пъти! newsm51
Не знам кой е оценил турската версия на Отмъщението като по-добра,но си си мисля,че едва когато турската версия на Отмъщението бъде продадена в над 60 страни и месеци наред бъде най-гледания сериал то тогава може да се говори,че е по-добра от оригинала.За мен копието си е копие и не мога да приема,че е кой знае какво постижение да копираш чуждия труд-та те копират дрехи,диалози и дори жестовете на американците. Peace

# 478
Нещо за турското кино... като цяло... слаби са ми познанията, но все пак не съм съвсем без поглед. Simple Smile)) Гледах изцяло "Дърветата умират прави", "Тополчице моя, с червена забрадчице", гледала съм клипове с откъси от др. филми, няколко сериала с Берен (именно защото я харесвам), макар и да не ги догледах до край, защото сценариите стават бозави... както и всички филми на Енгин. Оставам с впечатление, че в техните филми масово присъстват "клишета", които са задължителни формули - като идиомите в езика им. Те са вмъкнати във всеки филм. Трактовката е по виждане на сценариста и режисьора, но винаги главните герои започват една любов след първоначален сблъсък и взаимно неразбиране, после непременно следва гърмене/мушкане, отиване в болница, в затвора... свличащата се в краката дреха на булката също не е уникална сцена, както и мн. други - поднасянето на цвете, целуването на ръка, хващането за ръка, танците... много са. Такъв е животът - всеки е изпитал тези състояния, всеки ги е преживял, затова и са вложени в повествованието. Сещам се и за героите, които играят ролята на "хор" от древногръцките трагедии - т.е "гласът зад кадър", да го наречем, персонаж, който отразява общественото мнение... Всичко си е както го изисква жанрът. Въпросът е в добрата актьорска игра, в сюжетите, които са близко до зрителя.. Това е формулата на успеха на техните сериали, според мен.  Колкото до КВФ и АБО, тези филми, особено втория, са различни. Нищо, че и в тях присъстват задължителните елементи от всеки турски сериал. Те са филми с кауза, филми с особено значимо послание, което, макар и поднесено с традиционните формули, е нетрадиционно, дори революционно и затова - особено въздействащо и завладяващо. Аз затова и ги изгледах докрай, затова и ги обикнах. Давам си сметка за всичко, което може да се нарече "клише" в сценария им, но такъв е животът, такива са изискванията на индустрията... такива са и очкванията на публиката, ако щем... Прекалено авангардно поднесената история едно е трудна за възпримане, второ - понякога невъзможна за преглъщане. Тъй че, изисквания и претенции в това отношение към киното им нямам и няма да имам. То е за масовия зрител, затова е по масово възприетата и одобрена формула, съществуваща от времето, от което съществува и театралното изкуство. Важно е посланието, което носи... а в КВФ  и АБО посланието е с общочовешка значимост. Голяма общочовешка значимост. Двата сериала нищят и дават решения на проблеми в отношенията, които могат да се наблюдават навсякъде, където има хора... затова и почитателите им са навсякъде по света...

Уф, много дълго стана... стига толкова. Simple Smile))

# 479
Същото си помислих онзи ден,като видях снимките от яхтата.Всички фенове се присламчват към нашето момче,даже неволно се наклоняват,сякаш търсят близост.Това е защото е земен,не го тресе звездоманията,можеш да се докоснеш до него. Аз това усещам от в него и затова си го харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт