Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 185

• 28 090
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
Ех, дано и той и ние имаме късмет...

# 541

Я да послушаме малко музика!

# 542
Момичета оставам с впечатлението, че обичате да гледате филми само, които разбирате и одобрявате в живота. Но точно това е хубавото на филмите- да се потопим в някой непознат свят, да погледнем нещо от дръг ъгъл, не от нашия личен живот и възприятия.

„Портретът на Дориан Грей” е уникална книга за мен. Дориан Грей е самовлюбен , надут, младеж, абсолютно безпардонен , който си продава душата в името на красотата. Такива типове като него не бих доближила в реалния живот. Но книгата е уникална, а накрая Божието наказание го застигна. Не знам дали харесвате романа?  newsm78 newsm78 newsm78

# 543
Чета ви с интерес. Не се намесвам, защото имам откъслечни познания.

Повечето от вас акцентирате върху нечистоплътната егоистична любов на Бихтер и върху изневярата. Но не е ли важно също така, че тя се омъжи преди да е обичала. За мъж от друго поколение, което също беше - меко казано, неприятно. Влюби се в мъж, с когото чувствата им бяха взаимни. Но той пък беше слаб. И както се разбира, нямаха право на тази любов. Тя плати с живота си тази страст. Не знам в романа на кое от всички тези места е сложена тежестта. Както ви казах, гледала съм по-голямата част от сериала. И въпреки че през цялото време течеше любовната афера, аз си мислех колко е нещастна тази жена. Да, това, което тя правеше, не може да бъде оправдано по никакъв начин. Но какво по-естествено от това една млада жена да се влюби? Останалото е омагьосан кръг. Но жената пак е в капан: един възрастен мъж, който я иска за себе си и който от опита си трябва да знае, че без любов не може, и друг млад и безхарактерен. Не я оправдавам, само разсъждавам.

Скрит текст:
Не си спомням дали сценаристките или режисьорката бяха казали за Берен, че е "мултиплейър" и може да изиграе всякаква роля. Не знам как вие разбирате това, вероятно е казано като комплимент. За мен тя има всички елементи на външността в максимален вид. За себе си я сравнявам с манекен, върху който обличат дрехи. Да не ги изброявам, но тя наистина има перфектни данни. Ролята на Фатмагюл  наистина и пасва докрай както външно, така и като игра. Много я харесвам в тази роля. Но ми липсва да усещам, не държа да я показва, но искам да чувствам нейната енергия, вътрешна духовност. На образа - да, но нещо зад него. Някак си дава, без да остава поне малко в излишък. Имам някакъв недостиг, който може би не мога да изразя точно. В партньорството с Енгин това не го усещам, защото се допълват. Той е по-драматичен, а и ролята на Керим е такава.

Ваня,   newsm10
Напълно споделям казаното от Ваня. Млада жена, съзнателно омъжила се за по-възрастен мъж, само за да избяга от опеката на властната си майка среща любовта в лицето на един слаб, безхарактерен плейбой. Бяха прекрачени много прагове. Бяха нарушени много, много правила. Бяха наранени много хора. Греховна, презряна, осъждана... но любов. Никой не знае какво ще му поднесе живота... Никога не казвай никога...

... "Живот без любов не е живот. Не се питай към каква любов да се стремиш, духовна или материална, божествена или земна, източна или западна. Започнеш ли да делиш нещата, възниква ново и ново делене. Любовта няма етикети, няма определения. Тя е просто това, което е. Любовта е жива вода. А влюбеният е душа от огън!  Светът се върти по друг начин, когато огънят обикне водата."
Елиф Шафак

Момичета ,ето  какво е любовтта  Thinking има ли общо с Бихтер newsm78

любовта е дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда, не се превъзнася, не се гордее, не безчинства, не дири своето, не се сърди, зло не мисли, на неправдата не се радва, а се радва на истината; всичко извинява, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко претърпява. Любовта никога не отпада…./БИБЛИЯ, НОВИЯ ЗАВЕТ: 1-во Коринтяни 13 глава/

# 544
Скрит текст:
Чета ви с интерес. Не се намесвам, защото имам откъслечни познания.

Повечето от вас акцентирате върху нечистоплътната егоистична любов на Бихтер и върху изневярата. Но не е ли важно също така, че тя се омъжи преди да е обичала. За мъж от друго поколение, което също беше - меко казано, неприятно. Влюби се в мъж, с когото чувствата им бяха взаимни. Но той пък беше слаб. И както се разбира, нямаха право на тази любов. Тя плати с живота си тази страст. Не знам в романа на кое от всички тези места е сложена тежестта. Както ви казах, гледала съм по-голямата част от сериала. И въпреки че през цялото време течеше любовната афера, аз си мислех колко е нещастна тази жена. Да, това, което тя правеше, не може да бъде оправдано по никакъв начин. Но какво по-естествено от това една млада жена да се влюби? Останалото е омагьосан кръг. Но жената пак е в капан: един възрастен мъж, който я иска за себе си и който от опита си трябва да знае, че без любов не може, и друг млад и безхарактерен. Не я оправдавам, само разсъждавам.

Не си спомням дали сценаристките или режисьорката бяха казали за Берен, че е "мултиплейър" и може да изиграе всякаква роля. Не знам как вие разбирате това, вероятно е казано като комплимент. За мен тя има всички елементи на външността в максимален вид. За себе си я сравнявам с манекен, върху който обличат дрехи. Да не ги изброявам, но тя наистина има перфектни данни. Ролята на Фатмагюл  наистина и пасва докрай както външно, така и като игра. Много я харесвам в тази роля. Но ми липсва да усещам, не държа да я показва, но искам да чувствам нейната енергия, вътрешна духовност. На образа - да, но нещо зад него. Някак си дава, без да остава поне малко в излишък. Имам някакъв недостиг, който може би не мога да изразя точно. В партньорството с Енгин това не го усещам, защото се допълват. Той е по-драматичен, а и ролята на Керим е такава.
Ваня,   newsm10
Напълно споделям казаното от Ваня. Млада жена, съзнателно омъжила се за по-възрастен мъж, само за да избяга от опеката на властната си майка среща любовта в лицето на един слаб, безхарактерен плейбой. Бяха прекрачени много прагове. Бяха нарушени много, много правила. Бяха наранени много хора. Греховна, презряна, осъждана... но любов. Никой не знае какво ще му поднесе живота... Никога не казвай никога...
[/spoiler]

... "Живот без любов не е живот. Не се питай към каква любов да се стремиш, духовна или материална, божествена или земна, източна или западна. Започнеш ли да делиш нещата, възниква ново и ново делене. Любовта няма етикети, няма определения. Тя е просто това, което е. Любовта е жива вода. А влюбеният е душа от огън!  Светът се върти по друг начин, когато огънят обикне водата."Елиф Шафак

Дилеми, супер е, че цитираш Елиф Шафак на точното място!!! newsm10 smile3501

# 545
  • София
newsm51

Привличането... Любовта... са изконно право и нужда на всяко живо същество. Това, дали е морално, неморално, правилно, грешно е в зависимост от схемата, матрицата, в която се опитваме да ги вкараме. А матрицата са я измислили хората и власт имащите за по-лесно управление на масите и за по-голям ред в обществото. Не съм въобще срещу правилата, но всичко зависи от нормите, в които и с които живее определено общество в определен момент.

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 20:27 от Dilemi

# 546
  • AMS
Марианка,какво да ти кажа-вече започвам да се съмнявам в съществуването на купища сценарии.Нещо кризата сценаристите яко ги тресе.Освен това имам чувството,че сценариите се пишат в движение,когато вече снимките са започнали,т.е. явно се започва с нещо като предварителен сценарий по който се определя каста на актьорите,режисьора и т.н.,а впоследствие в зависимост от рейтинги и бог знае още какво се доизмисля и донаписва сценария.Това обаче води до ред глупости.Може и да греша,но имам такова усещане.Ето и сега в Минутите-сменят режисьор,вкарват нови хора,изкарват други-знам ли,може всичко да си е предварително премислено,но имам усещането за някакъв хаос.

А ето и арабките как "виждат" Енгин

Скрит текст:

с наргиле

и след поклонение в Мека?

# 547
Аз съм на мнение, че всяка история може да ни научи на нещо, да си извлечем поука. ЗП показа какво се случва с една забранена любов, спомнете си какво се е случило с Адам и Ева , когато са се поблазнили да опитат от Забранения плод. Същото е и тук. Така че зрителите могат да си извлекат много поуки от сериала.  

# 548
# 549
# 550
Който  харесва Ричард Гиър в момента по БТВ върви филм с него.

Дейзи,все пак извинявай,може и аз да не разбирам,но от кого беше забранена любовта в този случай?Имаше двама млади разглезени безделника,свикнали на лукс и някой да ги обгрижва  Peace Peace Peace,които не знаеха смисъла на понятието почтеност към хора,които наистина ги обичат.

# 551
Маричка,ние си обичаме Енгин,но дай малко да "успокоим топката" в смисъл,че факт е огромният му талант,но все пак и той е човек,не е безгрешен и той също може да се провали в някоя роля-пу,пу да не чува Господ.На него също може да му се изплъзне някоя роля и това не значи,че талантът му е намалял и ние ще си го обичаме по-малко.Остава единствено наистина ангелът му хранител да бди над него и да го предпазва от необмислени стъпки(за сега се справя супер) и наистина да получи достойна роля.

velijana  newsm10 smile3525
Здравейте,момичета!
Едва Ви изчитам,силна дискусия се е заформила!
Набързо ще се върна на онагледяването на целувките от mariana51

Мисля,че точно тази в ПБН не е най-подходящата,не може да се очаква показване на много страст и силно желание точно в този момент от едно момиче преживяло насилие.Та това е първия и акт след това, дори и желан,той буди у нея тревога и безпокойство,притеснение!
Ще припомня какво е написала Ваня за ПБН,за съжаление не мога да го сложа. #Crazy  #Cussing out
А от къде да знаем дали Енгин е затрупан със сценарии? newsm78 newsm78 newsm78
А може и да снима newsm78,,медальона" или нещо друго или просто да почива или...?

# 552
Марианка,какво да ти кажа-вече започвам да се съмнявам в съществуването на купища сценарии.Нещо кризата сценаристите яко ги тресе.Освен това имам чувството,че сценариите се пишат в движение,когато вече снимките са започнали,т.е. явно се започва с нещо като предварителен сценарий по който се определя каста на актьорите,режисьора и т.н.,а впоследствие в зависимост от рейтинги и бог знае още какво се доизмисля и донаписва сценария.Това обаче води до ред глупости.Може и да греша,но имам такова усещане.Ето и сега в Минутите-сменят режисьор,вкарват нови хора,изкарват други-знам ли,може всичко да си е предварително премислено,но имам усещането за някакъв хаос.
\
Велианка, попринцип сценария се пише предварително, но като почне сериала може да се променя взависимост от нагласата на зрителите и тн. Но когато почнат да правят някакви схеми, смени, местене на актьори и тн, това е сигнал, че нещо не е както са го планирали.

# 553
  • Пловдив

Даааа. Но имаш право на избор....Липсата на качествени сценарии е ясна. Моят пост беше за идеален вариант...

# 554
Момичета оставам с впечатлението, че обичате да гледате филми само, които разбирате и одобрявате в живота. Но точно това е хубавото на филмите- да се потопим в някой непознат свят, да погледнем нещо от дръг ъгъл, не от нашия личен живот и възприятия.

„Портретът на Дориан Грей” е уникална книга за мен. Дориан Грей е самовлюбен , надут, младеж, абсолютно безпардонен , който си продава душата в името на красотата. Такива типове като него не бих доближила в реалния живот. Но книгата е уникална, а накрая Божието наказание го застигна. Не знам дали харесвате романа?  newsm78 newsm78 newsm78

Да. При това много. Simple Smile Но той не е от типа романи, които не ми носят никакво духовни изводи, а напротив. Simple Smile Не става въпрос за това, което разбираме и одобряваме в живота, а за това, което ни обогатява духовно. Любов от типа на тази в ЗП не ме обогатява, любовните трептения на героя на Лолита - също. Сега ясно ли е?

Общи условия

Активация на акаунт