Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 185

• 28 089
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
[/b]

Чета ви с интерес. Не се намесвам, защото имам откъслечни познания.

Повечето от вас акцентирате върху нечистоплътната егоистична любов на Бихтер и върху изневярата. Но не е ли важно също така, че тя се омъжи преди да е обичала. За мъж от друго поколение, което също беше - меко казано, неприятно. Влюби се в мъж, с когото чувствата им бяха взаимни. Но той пък беше слаб. И както се разбира, нямаха право на тази любов. Тя плати с живота си тази страст. Не знам в романа на кое от всички тези места е сложена тежестта. Както ви казах, гледала съм по-голямата част от сериала. И въпреки че през цялото време течеше любовната афера, аз си мислех колко е нещастна тази жена. Да, това, което тя правеше, не може да бъде оправдано по никакъв начин. Но какво по-естествено от това една млада жена да се влюби? Останалото е омагьосан кръг. Но жената пак е в капан: един възрастен мъж, който я иска за себе си и който от опита си трябва да знае, че без любов не може, и друг млад и безхарактерен. Не я оправдавам, само разсъждавам.

Не си спомням дали сценаристките или режисьорката бяха казали за Берен, че е "мултиплейър" и може да изиграе всякаква роля. Не знам как вие разбирате това, вероятно е казано като комплимент. За мен тя има всички елементи на външността в максимален вид. За себе си я сравнявам с манекен, върху който обличат дрехи. Да не ги изброявам, но тя наистина има перфектни данни. Ролята на Фатмагюл  наистина и пасва докрай както външно, така и като игра. Много я харесвам в тази роля. Но ми липсва да усещам, не държа да я показва, но искам да чувствам нейната енергия, вътрешна духовност. На образа - да, но нещо зад него. Някак си дава, без да остава поне малко в излишък. Имам някакъв недостиг, който може би не мога да изразя точно. В партньорството с Енгин това не го усещам, защото се допълват. Той е по-драматичен, а и ролята на Керим е такава.     

# 526
Скрит текст:
[/b]

Повечето от вас акцентирате върху нечистоплътната егоистична любов на Бихтер и върху изневярата. Но не е ли важно също така, че тя се омъжи преди да е обичала. За мъж от друго поколение, което също беше - меко казано, неприятно. Влюби се в мъж, с когото чувствата им бяха взаимни. Но той пък беше слаб. И както се разбира, нямаха право на тази любов. Тя плати с живота си тази страст. Не знам в романа на кое от всички тези места е сложена тежестта. Както ви казах, гледала съм по-голямата част от сериала. И въпреки че през цялото време течеше любовната афера, аз си мислех колко е нещастна тази жена. Да, това, което тя правеше, не може да бъде оправдано по никакъв начин. Но какво по-естествено от това една млада жена да се влюби? Останалото е омагьосан кръг. Но жената пак е в капан: един възрастен мъж, който я иска за себе си и който от опита си трябва да знае, че без любов не може, и друг млад и безхарактерен. Не я оправдавам, само разсъждавам.
Не си спомням дали сценаристките или режисьорката бяха казали за Берен, че е "мултиплейър" и може да изиграе всякаква роля. Не знам как вие разбирате това, вероятно е казано като комплимент. За мен тя има всички елементи на външността в максимален вид. За себе си я сравнявам с манекен, върху който обличат дрехи. Да не ги изброявам, но тя наистина има перфектни данни. Ролята на Фатмагюл  наистина и пасва докрай както външно, така и като игра. Много я харесвам в тази роля. Но ми липсва да усещам, не държа да я показва, но искам да чувствам нейната енергия, вътрешна духовност. На образа - да, но нещо зад него. Някак си дава, без да остава поне малко в излишък. Имам някакъв недостиг, който може би не мога да изразя точно. В партньорството с Енгин това не го усещам, защото се допълват. Той е по-драматичен, а и ролята на Керим е такава.     

Аз недостига посочих къде го усещам. В останалите сцени е превъзходна. А такова нещо като "мултиплеър" може и да има, ама.... все някъде ще запецне, все в разчитането на някоя програма ще се провали.  Единственият, за когото съм абсолютно уверена, че е в състояние да предаде всяка човешка емоция, е Енгин. Такова чудо друго няма. В ролята на Мустафа Булут той го доказа. Много ми се иска да получи поне още веднъж в живота си такава многопластова роля, за да се насладя на изпълнението му.

# 527
Всички сериали се правят като се използва една и съща матрица, но се разместват елементите на релефа и: затвор,болница,гробище, житейска драма ,бедно неграмотно девойче превърнало се накрая в бизнес дама,тайни, интриги и т.н много са за изброяване.Само че тук имаше толкова много емоции,поднесени по различен начин един холеричен начин на хващане на ръката (танца на Н.г.),същото рязко събличане и обличане на дрехите ,тия пердета,които непрекъснато се отваряха и затваряха, тия погледи които говореха без думи и дребни жестове ,които изливаха поток от емоции и ни завладяха по-силно от най-страстните целувки и секс сцени. Това подсилваше динамика не само в действието, но и в чувствата,допълваше  информацията за  характера на героя.
Аз си признавам без бой, че съм патологично  пристрастена към изпълнението на Енгин и затова без да пренебрегвам таланта на останалите леко ги неглижирам. Филма  ЗП  не ми допадна.Това беше един разказ за една нечистоплътна любов.Изпитвах погнуса  ,отвръщаваше ме и никакво съжаление към Бихтер.Изгледах филма с отвращение ,само за да видя края. Походката на Берен Сме побъркваше, а Къванч на гроба на Бихтер беше комичен.Разпънете ме на кръст,замервайте ме с камъни,никой не е в състояние да промени мнението ми.То си е мое.
След като ви дочетох,се връщам да кажа,че в Берен изобщо не виждам сексуално излъчване.Тя е едно красиво момиче и се чудя защо я смятат за най-добрата артистка в Турция.Има още много да работи върху себе си.

Милка  newsm10 newsm10 newsm10 newsm51 newsm51
Даже не бих го нарекла и любов в ЗП .Съпругът на Бихтер беше и казал,
ако има съмнения,че го обича,ще се разделят.А тя пък всеки път го
лъжеше,че го обича.И какво искаше и очакваше от Бехлюл newsm78
да избягат ,без да е разведена newsm78 и къде ще идат newsm78
А и изобщо не ме убеди,че това е влюбена жена,а Къванч накрая на
гроба и ме накара да се смея. Thinking Thinking

# 528
Маричка,ние си обичаме Енгин,но дай малко да "успокоим топката" в смисъл,че факт е огромният му талант,но все пак и той е човек,не е безгрешен и той също може да се провали в някоя роля-пу,пу да не чува Господ.На него също може да му се изплъзне някоя роля и това не значи,че талантът му е намалял и ние ще си го обичаме по-малко.Остава единствено наистина ангелът му хранител да бди над него и да го предпазва от необмислени стъпки(за сега се справя супер) и наистина да получи достойна роля.

# 529
  • София

Скрит текст:
Не си спомням дали сценаристките или режисьорката бяха казали за Берен, че е "мултиплейър" и може да изиграе всякаква роля. Не знам как вие разбирате това, вероятно е казано като комплимент. За мен тя има всички елементи на външността в максимален вид. За себе си я сравнявам с манекен, върху който обличат дрехи. Да не ги изброявам, но тя наистина има перфектни данни. Ролята на Фатмагюл  наистина и пасва докрай както външно, така и като игра. Много я харесвам в тази роля. Но ми липсва да усещам, не държа да я показва, но искам да чувствам нейната енергия, вътрешна духовност. На образа - да, но нещо зад него. Някак си дава, без да остава поне малко в излишък. Имам някакъв недостиг, който може би не мога да изразя точно. В партньорството с Енгин това не го усещам, защото се допълват. Той е по-драматичен, а и ролята на Керим е такава.

Ваня,   newsm10
Напълно споделям казаното от Ваня. Млада жена, съзнателно омъжила се за по-възрастен мъж, само за да избяга от опеката на властната си майка среща любовта в лицето на един слаб, безхарактерен плейбой. Бяха прекрачени много прагове. Бяха нарушени много, много правила. Бяха наранени много хора. Греховна, презряна, осъждана... но любов. Никой не знае какво ще му поднесе живота... Никога не казвай никога...

... "Живот без любов не е живот. Не се питай към каква любов да се стремиш, духовна или материална, божествена или земна, източна или западна. Започнеш ли да делиш нещата, възниква ново и ново делене. Любовта няма етикети, няма определения. Тя е просто това, което е. Любовта е жива вода. А влюбеният е душа от огън!  Светът се върти по друг начин, когато огънят обикне водата."
Елиф Шафак

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 19:55 от Dilemi

# 530
  • София
от xenya  Laughing

# 531
# 532
  • Пловдив

Маричка,ние си обичаме Енгин,но дай малко да "успокоим топката" в смисъл,че факт е огромният му талант,но все пак и той е човек,не е безгрешен и той също може да се провали в някоя роля-пу,пу да не чува Господ.На него също може да му се изплъзне някоя роля и това не значи,че талантът му е намалял и ние ще си го обичаме по-малко.Остава единствено наистина ангелът му хранител да бди над него и да го предпазва от необмислени стъпки(за сега се справя супер) и наистина да получи достойна роля.

Абсолютно, но....Мислиш ли, че не е затрупан от сценарии...И вероятно за да избегне прогнозата "провал" като почти всички в сезон 2012/2013, не се снима. Енгин притежава чувството да преценя...Четейки, прозира как ще го изиграе...и дало героя е многопластов...и дали си заслужава да похаби някоя година от кариерата си. Ако излезе нещо - което той търси..ще го видим...При него явно не всичко е на всяка цена само за да е на екран...19 паднали дизита....за 4-5 месеца....Достойната роля се ражда от трима души: сценарист....продуцент и актьор...Режисьорът е бонус - необходим... Е, това му пожелавам...На снимката: може да е книга, може да е сценарий...а може да чете "Джевдет бей и синове". Отгоре е бялият телефон. Блаженни са вярващите като нас...

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 19:53 от mariana51

# 533
# 534
  • Варна

Много ми се иска да получи поне още веднъж в живота си такава многопластова роля, за да се насладя на изпълнението му.
Дано не чака да дойде друга такава роля за да се покаже отново LaughingСпукана ни е работата тогава Shocked
Такава роля,както и той го каза може да ти се падне и  само един път в живота... ooooh!
Като гледам и в световен мащаб актьорите вземат и играят в не дотам добри роли или филми,не може ,няма как всичките ти роли да бъдат на върха.Дано ЕА не изчаква прекалено много,няма гаранция,колкото и да чака ,че ще дойде нещо още по-добро... Praynig
Другия начин е да си намери сам ролята  от добрата позиция на търсен актьор да направят филм по негова поръчка...../мечти.../

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 19:56 от Аnista

# 535
# 536
Бихтер не се омъжи,за да се отърве от опеката на майка си, а за да я накаже заради отношението и към баща  и. И Бехлюл колко пъти искаше да спрат,а тя започваше да го съблазнява и предизвиква ревността  му. Знам,че на сърцето си не можеш да заповядваш - може и да са се влюбили се, (според мен страстно се привличаха), но трябваше да спрат, а те съсипаха живота на маса хора,които нямаха никаква вина.

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 20:13 от milkaradeva

# 537

Пу! Аз си казвам от видяното дотук. Simple Smile И за Берен и за Енгин. Simple Smile)) Инак никога не е късно човек да стане за резил. Simple Smile Вече включвам и себе си. Дотук, обаче, Енгин не е направил (в моите очи, а аз съм доста капризна на филми и актьорски изпълнения) нито една издънка. Докато при Берен намирам една, която е валидна за всичките и роли.

# 538
  • AMS

Не си спомням дали сценаристките или режисьорката бяха казали за Берен, че е "мултиплейър" и може да изиграе всякаква роля. Не знам как вие разбирате това, вероятно е казано като комплимент. За мен тя има всички елементи на външността в максимален вид. За себе си я сравнявам с манекен, върху който обличат дрехи. Да не ги изброявам, но тя наистина има перфектни данни. Ролята на Фатмагюл  наистина и пасва докрай както външно, така и като игра. Много я харесвам в тази роля. Но ми липсва да усещам, не държа да я показва, но искам да чувствам нейната енергия, вътрешна духовност. На образа - да, но нещо зад него. Някак си дава, без да остава поне малко в излишък. Имам някакъв недостиг, който може би не мога да изразя точно. В партньорството с Енгин това не го усещам, защото се допълват. Той е по-драматичен, а и ролята на Керим е такава.
Ваня,   newsm10
Напълно споделям казаното от Ваня. Млада жена, съзнателно омъжила се за по-възрастен мъж, само за да избяга от опеката на властната си майка среща любовта в лицето на един слаб, безхарактерен плейбой. Бяха прекрачени много прагове. Бяха нарушени много, много правила. Бяха наранени много хора. Греховна, презряна, осъждана... но любов. Никой не знае какво ще му поднесе живота... Никога не казвай никога...

... "Живот без любов не е живот. Не се питай към каква любов да се стремиш, духовна или материална, божествена или земна, източна или западна. Започнеш ли да делиш нещата, възниква ново и ново делене. Любовта няма етикети, няма определения. Тя е просто това, което е. Любовта е жива вода. А влюбеният е душа от огън!  Светът се върти по друг начин, когато огънят обикне водата."Елиф Шафак

# 539
Марианка,какво да ти кажа-вече започвам да се съмнявам в съществуването на купища сценарии.Нещо кризата сценаристите яко ги тресе.Освен това имам чувството,че сценариите се пишат в движение,когато вече снимките са започнали,т.е. явно се започва с нещо като предварителен сценарий по който се определя каста на актьорите,режисьора и т.н.,а впоследствие в зависимост от рейтинги и бог знае още какво се доизмисля и донаписва сценария.Това обаче води до ред глупости.Може и да греша,но имам такова усещане.Ето и сега в Минутите-сменят режисьор,вкарват нови хора,изкарват други-знам ли,може всичко да си е предварително премислено,но имам усещането за някакъв хаос.

Общи условия

Активация на акаунт