СЕПТЕМВРИ`09-тема 42

• 47 106
  • 351
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Niki1 - ми не пречи, но има доста противоречиви мнения относно кърмата и очните проблеми. Алтернатива - сребърна вода, но без аб капки мисля, че няма да се разминете. Не е страшно, по миналата година Кати всички ни зарази, но тя го изкара най-тежко, докато отидем на лекар и изпишат капките...после при първи симптоми на Ангел като почнах капките дори не стигна до второто око. Най-често изписваните капки са офтакуикс - морят 98% от бактериите. Тогава се изолира стафилокок ауреус, а капките ги бяхме почнали преди да излезе мб, а и очната каза, че каквато и бактерия да се изолира тия капки са оки.

# 226
  • София
Емир, аз не съм лекар. Нямам друг избор освен да се доверявам на специалистите.
Ами хем е така, хем не съвсем...всяко дете е строго индивидуално. КАти отдавна трябваше да е с извадена трета сливица, защото на 2,5 години след 1 месечно кашляне и не откриване на причина с чиста мб УНГ ми каза, че сливицата е много голяма, ама много и няма да се разминем без вадене. Е засега успешно сме се разминали...Давах препарати за свиване...С годините нещата се израстват, сливицата към 6 7 година сама се свива, като говоря за все пак успешно лечение на причителите за уголемяването й. На нейна пък приятелка я извадиха, защото детето се оказа алергично и всяка инфекция протичаше с 40 градусова Т, гърло и т.н. Нямаха избор, защото самото дете си е преразположено, защото е атопичен дерматит и т.н. Но при зацикляне на бактериални инфекции е ясно, че сливицата не само ще е уголемена, но най-вероятно и много гнойна....При племенника ми също положението беше  такова, но спряха го от ясла, инфекциите намаляха...извади се от порочния кръг всеки месец отит, та и гной от ухото му теглиха и беше голяма драма... още е със сливица....
Та да взема и да почерпя, че Ангел днес има имен ден...Да ми е жив и здрав, усмихнат и една идея не толкова луд, ама каквото такова...Simple Smile)))Майка и тя празнува...та и за нейно здраве:)))

Последна редакция: пт, 08 ное 2013, 07:58 от EmiR

# 227
  • София
Равносметката от вчерашния преглед е, че Ники още има задържана течност и в двете уши, от където идва и намаленият слух. Има силно течаща задна хрема, от която сливицата още повече набъбва, запушва всичко и се получава един затворен кръг. ooooh! Сега ще лекуваме хремата 10 дни с Флексоназе и Коларгол, докторът се надява, че така ще се свие поне малко и сливицата.

Niki1, според мен конюктивит няма да може да се овладее само с кърма, ще трябва и някакви капки да капеш. Ники миналата седмица беше така и за 3 дни се оправи с капане на Цилоксан.

Еми, да са ти живи и здрави имениците!

# 228
Мерси момичета. По- скоро се интересувах и кърма освен АБ. Вече слагахме АБ няколко пъти и има значително подобрение.
Не мога да помогна със съвет за  сливица, само да кажа, че имам ужасен спомен от махането й с локална упойка. Мога с големи подробности все още да разкажа за деня, в който я махнаха. Била съм на 4.5 години. Възможно е сегашните да са далеч по- добри обаче.

Честит имен ден на Еми и Ангел!

Последна редакция: сб, 09 ное 2013, 03:06 от Niki1

# 229
  • София
Сега ги махат с пълна упойка, мен това най ме плаши в цялата работа...

# 230
Здравейте!
И ние махахме сливица на Валери този март, но при него имаше сериозен проблем със слуха, при тимпанометрия му беше абсолютно права кривата след три месеца консервативно лечение. Лекувахме бактериална инфекция, правехме упражнения по Валсалвала \или нещо подобно\, с балон духаше през носа - но никакъв ефект. Изостана с говора сериозно, а и постоянно боледуваше. Нямаше други симптоми, спеше със затворена уста, без да е изхъркал ни веднъж.
По принцип влязохме за операция за поставяне на макарички в ушите. Но лекарят, който оперираше прецени, че просто сливицата е голяма, но на фона на по-развит епифаринкс, не се усеща. Веднага след операцията му се подобри кривата на това изследване - тимпанометрия. Разминахме се от макаричките, аз осъзнах, че постоянно сме говорели на висок тон, мислейки че той е много своенравен.
Спряха боледуванията - от тогава не е вдигал Т, хремите минават за значително кратък период. Тази зима не вземаме нищо противоалергично или разните му там Бронховаксоми и т.н. Гледам да давам мед, сребърна вода, клеева тинктура. На всяка хрема пускам МБ и тази есен Валери е на градина по повече от месец.
Започнахме да ходим на логопед и напредъка му е просто удивителен. За месец започна да използва К-то, имаме още да ходим, но той е изключително възприемчив.
А и записах го на плуване с надеждата да укрепне имунната му система Praynig.

# 231
  • София
Мая, добре, че сте решили проблема и че има реално подобрение у детето.

Аз днес обикалях по болници с Никола да го преглеждат. Свекърва ми настоя да го заведем при неин приятел и колега УНГ в Исул, който каза, че изобщо не вижда 3-та сливица, а цялата работа била заради алергичен оток на лигавицата. Crazy Заради въпросния оток му били хлътнали тъпанчетата - продуха ги с едно маркуче и помпичка и сега детето чува нормално. Каза един месец да му давам Аериус и един кортикостероиден спрей за носа. Имам чувството, че ако го заведа при трети лекар, ще каже трета диагноза. Crazy

На всичко отгоре тази бременност ми е доста тегава, постоянно изпитвам някакъв дискомфорт, все нещо ме боли и придърпва, абе ужас. Иде ми да мрънкам до безкрай. Mr. Green

# 232
  • София
Мая, радвам се,  че Валери е по-добре и сте решили здравословните му проблеми.
Соник, дано да са му поставили правилната диагноза и да не се наложи операция!  И добре дошла в клуба на вечно мрънкащите Simple Smile

# 233
Само да вметна, че и аз бях голямо мрънкало докато бях бременна с Боян. Имах чувството, че ще го родя всеки момент, ходех толкова често на лекар, че дори си мислех че няма да иска да ме види личната като дойде време да раждам. Около мен никой не ме търпеше - включително и аз не си се търпях. Абе крива работа.

# 234
  • София
Около мен никой не ме търпеше - включително и аз не си се търпях. Абе крива работа.
Аз се сдържам и не мрънкам на глас, ама вътрешно ми е ужасно криво. По принцип хич не съм по лежането и сега се чувствам много гадно - нито къщата мога да си гледам като хората, не ми се занимава да извеждам Ники навън, не ми се стои вкъщи, ходи ми се на работа, ама не ми се работи, абе кошмар. Crazy

# 235
Здравейте!
От години не съм влизала в тема за родените през септември 2009г. и реших да хвърля едно око.
Много се радвам да видя познати и мена, а и като погледна лентичките се сещам колко са пораснали децата. Hug
Надявам се, че всички са добре и че нямат сериозни здравословни проблеми Praynig
Аз очаквам второто си дете в началото на февруари 2014г. и се радвам да видя, че и други или имат вече второ, или пък са в очакване.

Целувки на всички!  bouquet

# 236
  • София
Ехааа Чопър, хубаво си хвърлила, ама пиши и по-редовно...че темата съвсем оредя.
Лека и безпроблеммна до края и февруари ...нова радост...Simple Smile))
Мацки, какви подаръци сте намислили за децата? Ангел иска целия каталог на Хиполед Laughing, но няма как да го огрее  Grinning. Нещо по-интересно като игра, знам ли....вече толкова много играчки имат, че почти с нищо не се заиграват, пък и като са двамата си измислят някакви техни си игри и реално с подръчни материали се извършва, не с някакви определени играчки. Та не знам... Thinking
И моля, мацките с коремчета да пораздвижат темата с разкази:)))   Sunglasses

# 237
  • София
Ох, аз съм много затруднена с подаръците, още повече, че трябва и за имения ден утре да измисля нещо. Тъй като Николчовото боледуване завърши с едноседмичен престой в болница, там имахме възможността да изгледаме около 300 пъти рекламите по Картун Нетуърк и сега списъкът с желания е още по-дълъг. Crazy А повечето неща, които ги рекламират там са ужасни и съм сигурна, че няма да играе много с тях.
Мисля си за пъзел някакъв и разни неща за лепене/рисуване/изрязване, защото напоследък проявява интерес и се занимава с такива работи. Angry birds са винаги на мода в нашата къща, така че може и нещо с тях да измисля.

Каска и очила за ски също трябва да купим, че ще го пращам на ски училище през януари и там искат. Иначе останалото от екипировката си го има.

# 238
  • Испания и Стара Загора
Здравейте и от мен,
аз подаръците ги купих още преди 2 седмици. Андреа иска къща на Hello Kitty и един прожектор за рисуване.Ето да ги видите
http://www.carrefouronline.carrefour.es/dyn/dyn/MEDIA_CustomProd … 8410779287151.jpg
http://cdn.juguetilandia.com/images/articulos/58254g00.jpg
http://cdn.juguetilandia.com/images/articulos/58254g02.jpg - това е къщата.

А Алекс иска ето тези два подаръка
http://mco-s1-p.mlstatic.com/pistola-nerf-vortex-proton-lanza-di … 008998_9800-F.jpg
http://cdn.juguetilandia.com/images/articulos/33594g00.jpg

# 239
  • sofia
3драсти, банда Hug
Списъка с подаръци е-
писта Т рекс
камион със 3наци
куклен театър
и....5 колички хот уилс Laughing
Аз добавих и игра с въпроси от Тинкал Старс, която спечелих от една игра тук в БГ мама-та Grinning

Общи условия

Активация на акаунт