СЕПТЕМВРИ`09-тема 42

• 47 072
  • 351
  •   1
Отговори
# 90
  • София
На Ники вторият ден в градината май е минал по-добре или поне така ми се струва, защото вечерта не беше толкова разстроен. Вчера се беше събудил по-рано от следобедния сън, разревал се за мен и съответно лелките го смъмрили, та чак го и шляпнали, което ме изненада неприятно. Сутринта говорих с директорката и се надявам да няма подобни инциденти. Ако се случи отново най-вероятно ще го преместя в друга градина...

Другият проблем /или поне на мен ми се струва проблем/ е, че Ники е доста своенравен и не иска изобщо да слуша учителките. Като го питам какво са учили през деня ми казва, че другите деца са учили, а той само се играл, защото не искал да учи. Засега предполагам, че го оставят така, за да не го притискат, но не знам занапред как ще е.

# 91
  • Испания и Стара Загора
. Подхода на учителките изобщо не го коментирам - ние сме в пъти по обучени от тях, знам им програмите или по-скоро липсата на западните учители.
Tук вече не мога да коментираам.Имам спомени от времето когато аз бях на ДГ и тогава определено учителите и лелките не бяха много добре обучени.Лелките редовно ни биеха и наказваха.Сега това е недопустимо.За самостоятелността си права.Тук на 3г,за да тръгне детето на ДГ,трябва да сме махнали памперса,да може да се облича и съблича само,да яде само ,да пие вода от чаша и т.н.Бих казала,че и тук ,и в БГ начина на обучение и на възпитание си има своите предимства и недостатъци.Тук единствено не ми харесва премахването на дневния сън на 3г възраст. ooooh!

# 92
  • София
По-скоро това е обяснението, че тръгват на ясли още от невръстна възраст. Подхода на учителките изобщо не го коментирам - ние сме в пъти по обучени от тях, знам им програмите или по-скоро липсата на западните учители. След като детето свикне при нас също няма практика да звъним на родителите, освен ако няма здравословен проблем. В началото съм звъняла на всеки родител, който ми се е струвало заинтересуван да докладвам за състоянието на детето - дали е спокойно, дали плаче и изобщо как е.
При нас освен, че децата масово не ходят на ясли (по една или друга причина )родителите прекалено задушават децата си с внимание и хипер обгрижване. Не е нормално дете на почти 4 години да не може да се облече (памперсите не ги коментирам (за през деня), че родителите там са на друго мнение) и да не знае как се държи лъжица.
Напълно съм съгласна с всичко написано...
Иначе дори си мисля, че мен ме мислеха за една от тия майки дето задушават децата си и Ангел, като остана да спи там и го взимам следобяда и учителката излиза и почва да ми обяснява, че той сам се съблякъл, сложил с и пижамата, после като се събудил си оправил леглото и си сгънал пижама и си я сложил под възглавницата и пак сам се облякъл"  И аз не знаех как да реагирам...щото си мисля, че тия неща на тая възраст са съвсем нормални, но явно не е съвсем така, след като толкова я впечатлиха и почти не ми казаха, че са очаквали някакъв мамин лигльо дето майка му прави всичко вместо него...щото дълго време го взимах на обяд и т.н.
Соник мисля, че прави бойкот Никола...Ангел първата седмица също ми казваше, че си седял на едно столче сам...учителките го викали, но той искал да си е сам...А и ти какво толкова си мислиш, че учат....заниманията са им към 20 минути...все пак са първа група....Това с шляпането не го коментирам....че направо не знам как бих реагирала...

# 93
  • София
Соник мисля, че прави бойкот Никола...
Със сигурност е нещо такова. Той просто не е свикнал да се съобразява с други деца и да се подчинява на непознати хора. Надявам се да го научат, без да прибягват до бой естествено...

Аз явно съм от задушаващите майки, защото моето дете не може да се облича само, а събличането го прави частично. Вината за това си е моя - не съм от най-търпеливите и обикновено не ми се занимава да го чакам. А и той е толкова разсеян, че докато се облече сутрин ще стане обяд, постоянно се прехвърля от едно занимание на друго. Crazy

# 94
  • sofia
аСоник, как добре си го написала!
Положението при нас е същото...
Честита Хана, честит ни Магистър и успех на започващите работа!

# 95
Според мен адаптирането в градината до голяма степен зависи от госпожите и обстановката. Давам пример с Тея. Тръгва на градина, в групата на брат си, там познавам и имам доверие на госпожите изцяло. Първи ден рев 1ч,бях пред вратата и слушах. Взех я на обяд. Втори ден плака 10 мин и като видя закуската млъкна, като отидох в 12 беше спокойна, решихме да я пробвахме да спи там - заспа за моя огромна почуда. Вечер беше спокойна и видимо нямаше никакво притеснение. Третия и четвъртия ден бяха почивни и на петия се разболя. Боледува 10 дни и след това реших отново да я пусна. Оказа се, че едната госпожа е в болнични. За съжаление вече бях я завела и не можах да реагирам. Плака час и половина, отново останах да слушам. Този ден бяха две нови деца моето и едно на същата възраст. Общо взето си сменяха щафетата и се редуваха да реват. Много неприятно впечатление ми направи, че госпожата постоянно им повтаряше "Мама ей сега ще дойде да те вземе". а на моята щерка само и кажа мама и може да реве до обяд без да се умори. Тръгнах си и оставих телефон с уговорката ако не спре до 1 час да ме извикат. Не ме потърсиха. В 16 часа отидох да я взема, втората смяна /госпожата, която познаваме/, каза че е спала и е станала преди 10 мин /отидох в 15:30/. Видимо беше подпухнала и с прегракнал глас. Цяла вечер беше неспокойна, плака на сън, търсеше ме, заспиваше само ако е до мен с хваната ръка и гушната. Да уточня тя от 1г спи сама в кошара и не ме  е търсила. Решихме да изчакаме госпожата да се върне от болнични. След 7 дни тръгна отново. Вече 6ти ден ходи и не е плакала въобще, като изключим 5 мин рев като я оставяме, но ни дава чао и целувка. Вечер спи спокойно, когато отиваме да я вземем е весела и играе.

# 96
  • София
Със сигурност госпожите имат голямо значение дали на детето ще му хареса или не. Ники явно харесва едната госпожа, защото вчера като чакахме да ни отворят вратата и той ревеше, каза, че искал тя да отвори. За съжаление отвори друга и той съвсем ревна. Crazy
Иначе започва да се адаптира - вчера ми донесе разни упражнения, които са правили, даже и домашно. Казал бил и стихче, което репетират за тържеството. Остава само да спре да реве сутрин и да се пазари, ама това не е ясно кога ще стане.

# 97
Аз съм с две ръце, че подходът на учителката е решаващ за спокойното адаптиране на детето.. пък и после за ходенето с кеф на градина Simple Smile
Стискам палци Ники по-бързо да свиква, че тези пазарлъци са тооолкова драматични..

Ние сме си ок. нищо интересно, мерси за пожеланията Simple Smile

# 98
  • София
Строооййй се, преброййй се! ))))
Мацки срамота е такава неактивност....я бързо по един отчет... Grinning
При нас нищо интересно, заточиха едни тържества в ДГ....та осново това...иначе Ангел нещо се опитва да ми се налага, ама не му минава номера...Има си някаква тръпка в Дг, дето обаче не му е приятелка Laughing, обаче след тържеството пък едно друго момиченце го отмъкна...и сега си има нова тръпка...хахаха
А да мацки от спотсдиректа да знаете, че може в евро да се пазарува....цената в евро и лири е една и съща...скоро го разбрах, и мацката дето ми поръчва дори и пари ми върна, интересното е, че всички фирми предлагат в лири и ни цакат два пъти..но мацката излезе коректна и дори даде курс в евро...та доволна съм... Grinning
Оказа се, че на КАти в групата има поне 5 6 деца, които повторно са изкарали скарлатината....просто ми се повдига...явно проблема си го има още...От един месец ги наливам с
http://flp.bg/bg/P_Aloe-Bits-n-Peaches_bg.htm та сганах и дисрибутор, че мацката дето ми го купуваше отказа да ми го продава на дистрибуторски цени...Засега съм доволна, пък да видим...спряла съм всичко друго...
Рапорт даден!

# 99
И за да дам един рапорт  Laughing Деца - на градина. Мама - на работа. Чакам с нетърпение почивните дни през седмицата  Mr. Green Това ако ми го бяха казали преди 3 години щях да се изсмея  Whistling
Миналата седмица направих огромната грешка да заведа децата до болницата да ги мерят и теглят - сега Тея е с кашлица, но аз съм си виновна. Ще си пием поредния 40ти антибиотик и това е.
И една добра новина, след поредния преглед при алерголог - Тея вече е в ремисия. Правихме кожен тест за алергии и се оказа че сме изчистили непоносимостта за сега. Според алерголога астмата се е отключила от многото атибиотици - нормално, тя милата изпи толкова колкото аз не съм изпила за 27 години.
Това е от нас - пожелавам на всички да са здрави!

# 100
Е хайде здравейте и от нас.
Времето е толкова хубаво а ние все някой е болен.В понеделник аз бях с адски болки в гърлото а днес и каката.Малкия си е на градина за сега е добре.Преди няколко дни го мерих и беше 15 кг.Струват ми се малко защото и есента си беше толкова ма то си му личи.Много кльощав изглежда сигурно е дръпнал на височина.

# 101
  • София
Ние бяхме на вълна училище, вчера получихме писмо от общината, Ана Мария е приета в едно училище близо до нас с добри отзиви, не беше първата ми опция, но съм доволна. Оставих я и в списъка с чакащи за другото училище, до септември ще видим дали няма да се оттегли някой. Резервирахме и хотел за морето, днес или утре трябва да преведем капарото и сега търся изгодни билети, че цените са  Money Ще ходим и на вилата в Румъния юли месец за 2-3 седмици преди морето. Вече нямам търпение Simple Smile
Иначе днес Ана Мария започва втората част от курса по плуване, много й харесва да ходи на басейн и това ни беше спасението през зимата, когато не можеше да се излиза в парка Simple Smile
Ами това е новото при нас  Laughing Отчетох се  Laughing

# 102
  • Испания и Стара Загора
И при нас нищо интересно.Стопли се времето и сме все навън. Wink

Еми,и аз почнах да пазарувам от Спортсдирект вече.ММ февруару месец беше в Лондон и купи на децата дрехи.Харесаха ми и после аз направих една голяма поръчка с летни дрехи. PeaceСамо още не мога да се престраша да поръчам обувки. newsm78

dessi79, Андреа е 14кг  и е 102см.И на мен ми се вижда ,че е малко кг,но тя постоянно яде,не е злояда.Явно метаболизма й е такъв. PeaceПовече се притеснявам за баткото.На 7г ще стане ,висок е 128см и е само 22кг.Кокали стръчат от всякъде. Shocked

# 103
  • София
Хм, аз какво да кажа за Ангел като е 13 кг и е 95 см  Laughing - не изглежда слаб обаче, има си и баджаци и дупенце.... Яде повече от сестра му...може би сега почна да расте, като го го гледам...и крака и ръцете му дръпнаха...но все още си е дребен, дано да порасне де, да не остане като мен тапишон... Laughing
Аз пък от спротса поръчвам само обувки, същите в Бг са двойно и тройно като цена, а съм сравявала и шевовете  Laughing Дрехи много рядко...нямат много памучни....но и някоя и друга дрешка съм купила...Дрехите от  асдата, некста, теско и маталан...От българските сайтова на карнавал кисд и дънстар лтс...все още имам добри попадения от там....

# 104
  • София
Аз скоро търсих маратонки за Ана Мария в SportsDirect, но нещо не ни харесаха  Rolling Eyes Намерихме хубави в JD http://www.jdsports.co.uk/kids/infants-footwear-(sizes-0-9)/. Най-много харесвам и аз Некст и Mothercare. Последните имат голям магазин до нас и винаги намирам хубави неща на намаления. Последно й купих две тениски за по 2,50 и блуза с дълъг ръкав за 3 паунда. Сега се оглеждам за кецове и сандали, но мисля, че пак към некст ще се ориентирам. Трябва вече да видя и за лятото какво трябва да се купува  Thinking
Да добявя Асда и Sainsbury's към магазините, от който намирам хубави дрехи Simple Smile
Ана Мария е около метър и 14.5 кг. Не ми се вижда много слаба, като се има предвид, че е много капризна с яденето и не яде много...Ако не й харесва яденето ства от масата и казва, че не е гладна  Rolling Eyes Но все още пие мляко два пъти на ден по 250 мл...от бебешко шише с биберон  Embarassed Какво ли не сме опитала, за да я откажа...имаме колекция от всякакви шишета, но не ще да пие мляко от тях. Вода или чай да, но мляко не  Crossing Arms Миналият месец се скъсаха бибероните и казах, че няма а купувам нови. Една седмица седя буквално гладна и баща й каза да й взема нови. Примерих се... ако ще да пие с биберон докато стане мома да женене, нейна работа  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт