СЕПТЕМВРИ`09-тема 42

• 47 072
  • 351
  •   1
Отговори
# 75
Да е здрава и засмяна мома Хана. Много хубаво име сте й избрали Simple Smile
При нас нито е топло, нито нещо е цъфнало, нито на пролет мирише.
Сиво, студено, ветровито с превалявания от сняг....

# 76
  • София
Надина, шуслеровите соли профилактично ли ги даваш? Аз купих 3-та и 4-та и ги давам като прояви признаци на разболяване. но профилактично не съм ги давала досега.
Като имуностимулиращо в момента давам детския сироп на Имунобор - не се е разболявал за момента, но пък аз го давам от 2 седмици само.

От понеделник Никола тръгва на градина най-после и ми е едно свито под лъжичката. Хем се радвам, че ще тръгне, хем ми е притеснено дали ще му хареса и дали няма да се тръшне болен на третия ден... Хич не мога да отсъствам от работа и ако започне да боледува много не знам как ще се оправяме.

aguto, да ви е жива и здрава Хана!

# 77
Шуслера ми казаха да го давам профилактично по схема - номер 3 - сутрин, 4- на обяд и 7 - вечер това около 10-ина дни и после само 3 сутрин и 4 вечер. Не мога да си изкривя душата цяла година ги пие и не е пил аб. Сега като го тръшна вируса с гадната кашица и високата темп. се наложи да дам аб, но то просто нямаше спасение.

# 78
  • София
aguto секцио, секцио...не е болка за умиране, ако го казваш със съжаление...Хана цока ли  Grinning
Надина не се сърдя бре муцка, просто по всякакъв начин им обяснявам и намеквам, че съм си в къщи и ако има нещо мога спокойно да си го гледам...не е нужно при 22 болни да го пускам, все пак има периоди и на сранително здрава група. Примерно госпожата на Кати ми каза, в пика на грипа сме, ако искаш си я спри за 1 седмица...е спрях я, обадих се пак в края на седмица и каза, че просто всички присъстващи са болни...остана си още една седмица в къщи. Опитвам се същото като отношение да изградя и с госпожите на Ангел....мен ми е ясно, че повечето са болни...сутрин нали ги виждам, и не задавам тъпи въпроси от рода "ама има ли болни в групата" Просто очаквам имайки предвид какво съм им намекнала да ми съдействат...това е.. Grinning
pocahontas80 съвсем на друго мнение съм, виждайки как боледува  6 годишно дете и как 3,5  Peace
Соник коя ДГ избархте ? Стискам палци да е здрав, с другото се свикна, а  най-вероятно ще му е интересно. Имунобора е точно с бета глюкан, сиропа трябва да се пие  3 месеца...ама нещо много нерантабилно ми се сръзва едно шишенце...затова си взимам хапчета бета глюкан на  Валмарк, няма оцветители, захар и т.н . както в сиропа, а и цената е добра...

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 21:55 от EmiR

# 79
  • София
Детската градина е "Пламъче" - спрях се на нея, защото ми е близо /на съседна улица е/ и цената е сносна. Не намерих актуални отзиви за нея в нета, което малко ме притеснява, но като ходих там на място ми се видя ок. Разчитам Ники да ми каже, ако нещо не е наред, досега не ми е спестявал нещо като не му харесва.

Ще ги видя тия хапчета бета глюкан. По колко таблетки се пият на ден? Засега още не е изпил първото шишенце Имунобор, та не мога да се оплача откъм цена.

# 80
Агуто,честита да е Хана, късмет и здраве!
Дара ще свикне, няма де да ходи  Heart Eyes

# 81
  • София
Идвам да се оплача от тръгването на Ники на градина. Мислех, че ще се кефи, че ще е сред деца, а той ревна още като го събудих сутринта, че не искал да ходи, и не спря да плаче докато не го оставих. Не бих се учудила, ако продължава да реве като го знам какъв е инат. Rolling Eyes

# 82
  • София
Ти за цял ден ли го остави....Дано там да му обърнат внимание и да му хареса, че иначе си е голяма драма и за детето и за майката..Аз с Кати не съм имала проблем, но с Ангел си беше отвратилетлно...сема ми е спокойно, щото иска да ходи, но преди това направо ....

# 83
  • София
Да, цял ден. От градината казаха, че нямат практика децата да стоят до обяд и свиквали по-лесно, ако стоят целодневно от самото начало. Като се обадих по обяд казаха, че се е укротил и вече е добре. Ще видим какво ще разкаже довечера...

# 84
  • София
За мен това е много голям стрес за детето...а и като съдя по Ангел и сега като го гледам как ходи с кеф и иска да спи там...нещата си стават и плавно...естествено, ако имаш възможност. Стискам ви палци....

# 85
  • Испания и Стара Загора
И тук децата от първия ден остават за цял ден на ДГ.Така всички свикват еднакво бързо.Първата седмица всички реват като ги заведат,но после като започнат да ги занимават с други работи и се успокояват.Според учителките става по-зле ако някоя майка отиде по-рано да си вземе детето,защото другите деца започват пак да реват и да чакат някой да дойде да ги вземе.Така,че всички отиват по ено и също време и си ги взимаме по едно и също време.И наистина децата свикнаха много бързо.Алекс рева само три дни ,а Андреа около 5-6. Всъщност тръгването на ДГ е по-трудно за родителите отколкото за децата.Peace
Соник,дано Никола свикне бързо. Peace

# 86
  • София
Всъщност тръгването на ДГ е по-трудно за родителите отколкото за децата.Peace
Не съм толкова съгласна...Ангел след третия ден на ДГ се събуждаше с рев през нощта , че не иска да ходи на ДГ при това се случваше по няколко пъти  - не виждам как това ще е добре за детето. Дори и да не си бях в къщи бих изчакала. е разбрахме проблема - че лялята викала, ааамаа една седмица докато разберем, а сутрините бяха кошмарни - първите дни се почваше с мрънкане, докато на 5я ден вече ревеше с глас, че не иска да ходи, щото там крещяли....
Та спокойствието и желание да се ходи на ДГ е много важно, защото иначе стрес - боледуване и се влиза в един омагьосан кръг.

# 87
Anita за пореден път се убеждавам, че или ние сме супер назад или вие сте супер назад. Хич не ми се връзват нещата, които обяснявате хем се говори за лесна адаптация и не-шокираща интеграция на детето, хем го оставяш от раз и забравяш за него.
С моя приятелка, която живее във Виена си говорихме за детските градини там и тук и нещата, които ми обясни меко казано ме изненадаха отново, но в отрицателен аспект спрямо нашите режими и действителност.
За мен най-добрия вариант е да го оставиш и да държиш връзка с майката, ако възникнат неукротими състояния да дойде да си го вземе.

# 88
  • Испания и Стара Загора
Тук няма такава практика да се обадят на майката,да дойде да си вземе детето, щото много плаче.До сега за 4г. само един път са ми са се обаждали и то защото Алекс беше с 40С температура. Не знам ,но децата свикват много бързо.Явно и подхода на учителките от голямо значение. PeaceНо и тук хората са свикнали да си оставят децата от малки.Повечето тръгват на ясла на 3-4 месеца.

# 89
По-скоро това е обяснението, че тръгват на ясли още от невръстна възраст. Подхода на учителките изобщо не го коментирам - ние сме в пъти по обучени от тях, знам им програмите или по-скоро липсата на западните учители. След като детето свикне при нас също няма практика да звъним на родителите, освен ако няма здравословен проблем. В началото съм звъняла на всеки родител, който ми се е струвало заинтересуван да докладвам за състоянието на детето - дали е спокойно, дали плаче и изобщо как е.
При нас освен, че децата масово не ходят на ясли (по една или друга причина )родителите прекалено задушават децата си с внимание и хипер обгрижване. Не е нормално дете на почти 4 години да не може да се облече (памперсите не ги коментирам (за през деня), че родителите там са на друго мнение) и да не знае как се държи лъжица.

Общи условия

Активация на акаунт